Iris Mulej: "Vem, da mi bo veliko lažje, kot mami. Ob meni bo namreč oče mojega otroka, ki ga jaz nikoli nisem imela."

Iris Mulej je brez dvoma ena od najbolj obleganih nosečnic ta hip. O njeni nosečnosti je bilo povedanega veliko - mala Isabella je pač še pred rojstvom izredno priljubljena gospodična. In čeprav se je Iris skupaj s partnerjem že pred časom preselila v Črno goro, bo deklica svoje prve mesece na tem svetu preživela v Sloveniji.

Iris Mulej: "Vem, da mi bo veliko lažje, kot mami. Ob meni bo namreč oče mojega otroka, ki ga jaz nikoli nisem imela." (foto: Sabina Tomažič/Foto trenutki) Sabina Tomažič/Foto trenutki
1. 9. 2016

“S partnerjem bova nekaj časa tukaj, saj se zanj sezona številnih obveznosti v Črni gori zaključuje, pa še Isabellina sobica v Budvi je še v pripravah,” nam je namreč povedala Iris, ki je v sobici v njunem stanovanju v Ljubljani veliko postorila tudi sama.

“Doma v Sloveniji je sobica za malo Isabello tako rekoč že nared, zanjo pa sem tudi sama veliko prispevala,” nam je zaupala Iris, ki je sama del stene v sobici prebarvala v nežno rožnato, svojo ustvarjalno plat pa je izrazila tudi pri temnem predalniku, ki ga je prebarvala z barvnim sprejem v nežno rožnato, običajne kljuke pa je zamenjala s kljukami v obliki srčkov iz keramike, pojasnjuje lepotica, ki bo svojo Isabello oblekla tudi v nekaj kosov iz svojega in sestrinega otroštva.

“Nisem vedela, da ima mama toliko mojih in sestrinih stvari. Prvi teden v Sloveniji sem preživela pri mami in skupaj sva pregledali dve škatli oblekic, med katerimi sem izbrala nekaj takšnih, ki so mi bile res všeč. Mislim, da bo poseben občutek videti mojo hčerkico v oblekici, ki sem jo sama nosila kot otrok,” pravi in dodaja, da bo na svojo hčerkico brez dvoma prenesla tudi način vzgoje, ki ga je bila deležna sama.

“Se pa zavedam, da mi bo veliko lažje, kot je bilo njej. Ob meni bo namreč oče mojega otroka, ki ga jaz nikoli nisem imela.

Zato sem na svojo mami že od nekdaj ponosna. Je samohranilka, bila je naš oče in mami. Ampak všeč mi je, da nikoli ni komplicirala in paničarila. Vzgajala nas je spontano in v mirnem duhu, privzgojila pa nam je tudi to, da moramo na pomoč priskočiti tistim, ki jo potrebujejo,” pojasnjuje Iris, ki ima sicer še mlajšega brata in sestro, varen dom pri njeni mami pa je v zadnjih 15 letih našlo že osem otrok iz rejništva, trenutno pa pri njeni mami in mlajši sestrici biva še pet rejniških otrok.

Prav slednje pa je v Iris vzbudilo željo, da bi tudi sama imela veliko družino. In čeprav Iris in njen partner Admir že dlje časa živita svojo ljubezensko pravljico, se njuni mami do zdaj še nista utegnili spoznati.

“Nista se še spoznali, saj ima moja mami veliko obveznosti s šestimi otroki doma, medtem ko je Admirjeva mami bolj poredko v Sloveniji. Sicer pa sem jaz njegovo mami spoznala relativno zgodaj, tako kot tudi on mojo, in lahko rečem, da imava oba super tašči, ki se bosta tudi med sabo razumeli, saj sta obe pozitivni osebi. Veliko se smejita, obe sta mladostni po srcu … in brez problema lahko rečem, da sta mladostni in vitalni tudi navzven. Verjetno se bosta prvič spoznali, ko bo Isabella prišla na svet,” nam je priznala Iris.

Zase bo skrbela s posebnimi terapijami

Sicer pa velikih načrtov o vzgoji in poteku prvih dni po porodu še nima.

“O jedilniku in prehranjevanju še nisem delala nekih načrtov. Pravijo, da naj bi otroku bilo všeč tisto, kar imam jaz rada, torej veliko sadja in zelenjave ter čokoladnih zadev (smeh). Predvsem pa bom otroku privoščila veliko zdrave, nepredelane, naravne hrane,” nam je priznala Iris, ki pa bo sicer preizkusila tudi nekaj posebnih terapij.

“Zase bom poskrbela s posebnimi terapijami, ki jih že zdaj izvajam kot nosečka pri terapevtki Alji Malis, pozneje pa bova nadaljevali zelo pomembne vaje za mamice po porodu, saj se žensko telo v nosečnosti in med porodom res zelo spremeni,” nam je še pojasnila temnolaska.

Napisala: Kaja Milanič (za revijo Story)
Fotografije: Sabina Tomažič/Foto trenutki

Preberi še: Kako sta Will in Jada Pinkett Smith rešila zakonsko krizo (ja, bilo je zelo težko) ali pa spoznaj Najboljše vaje za tvoje telo v času nosečnosti in po porodu!