In kako srečna sta v resnici?

Popolna družina ali popolna uprizoritev za zavajanje javnosti? Okoli zakona igralcev Katie Holmes in Toma Cruisea se spleta čedalje več špekulacij, zato smo preverili, koliko je resnice v govoricah, ki se širijo o TomKat.

17. 12. 2009

Govorica številka 1:

Pogodba določa, kaj lahko in česa ne sme početi Katie.

Brez predporočne pogodbe se v Hollywoodu skoraj nihče ne poroči, a pri njiju naj bi šlo za posebno pogodbo, ki ureja veliko več kot le preživninski zahtevek ob morebitni ločitvi. V njej naj bi bilo med drugim natančno določeno, koliko denarja lahko Katie zapravi za oblačila, koliko denarja dobi kot bonus za rojstvo drugega otroka in kaj mora o Tomu govoriti v javnosti. Tomov odvetnik Bert Fields je te špekulacije v nekem intervjuju komentiral z jasnimi besedami: “To je navadna zbirka laži.” Trditev, da bo Katie dobila denar, če bo zanosila, pa je označil za ‘neutemeljeno izmišljotino’.

Povzetek: pogodba sicer obstaja, a ni niti približno tako absurdna, kot se govori.

Govorica številka 2:

Suri je preveč razvajena.

Pri komaj treh letih je njuna hčerkica Suri vedno in povsod popolnoma urejena mini dama, zato se je začelo kmalu govoriti, da ju otrok stane celo premoženje. Do zdaj naj bi za njeno garderobo zapravila že dva milijona evrov. Po teh izračunih bi Suri lahko imela dva tisoč kosov oblačil, ki stanejo po tisoč evrov, ali pa približno štiri tisoč parov čevljev znamke Roger Vivier, ki jih najraje nosi njena mamica. Zdrav razum pravi, da tako pogosto ne moreš preobleči niti najbolj modno ozaveščenega malčka na svetu. Poleg tega princeska Suri pogosto hodi v čevljih z visokimi petami, kar se zdi ortopedom nezaslišano: “Kar velja za ženske, še toliko bolj velja za mlade deklice – čevlji z visokimi petami so škodljivi za razvoj zdrave in pravilne telesne drže.”

Povzetek: Suri dobi ‘skoraj’ vse, kar si zaželi. Včasih pa je to le sladoled ali čokoladni kolač.

Govorica številka 3:

Živita drug mimo drugega.

Njegovo produkcijsko podjetje ima sedež v Los Angelesu, njeno srce bije za New York. Ona snema v Avstraliji in na Long Islandu, on v Bostonu, Salzburgu in Cádizu. Logično torej, da nista stalno skupaj. Toda kadarkoli je le mogoče, se vidita in se zaljubljeno objemata. Poleg tega je Tom pred kratkim Katie na ljubo kupil velikansko meščansko hišo v New Yorku, ki je postala drugi družinski dom.

Povzetek: kljub prostorski od­daljenosti sta si čustveno dovolj blizu.

Govorica številka 4:

Tom je obseden z mladostnim videzom.

Krivično in plehko, a resnično. Le kdo bi dal moškemu s trebuhom in mlahavo kožo vlogo junaka, ki se bori proti nepridipravom? Kaj šele vlogo poželenja vrednega ljubimca?! Prav zato naj bi 47-letnik stalno preiskoval gube in maščobne obloge na svojem telesu, z lepoto pa je menda obseden celo v postelji. Da se ponoči ne bi valjal po trebuhu, okoli sebe baje gradi stene iz blazin. Strokovnjaki pojasnjujejo, da je spanje na hrbtu dejansko koristno za svež videz, saj ima podoben učinek kot limfna drenaža. 

Povzetek:
Tom bi na vsak način rad ostal v formi. Njegove metode zvenijo nenavadno, a so učinkovite.

Govorica številka 5:

Tom Katie rad drži na distanci od njenih staršev.

Jasna stvar: Tom kot zagrizen scientolog nikakor ne more prenašati katoliških staršev svoje soproge. Katie, ki še zdaleč ni videti kot kakšna zlobna mačeha, pa svojemu možu ne dovoli videti njegovih posvojencev. Tako se vsaj govori. Realnost pa je drugačna: 16-letna Isabella in 14-letni Co­nnor redno videvata svojega očeta in tudi Katie se z obema odlično razume. Tudi trditev, da Tom Katie prepoveduje stike z njenimi starši, je absurdna. Kathleen in Martin Holmes še vedno, tako kot nekoč, preživljata veliko časa s svojo hčerko.

Povzetek: zadeve so takšne, kakršne so tako rekoč v vsaki družini. Ne more pač vsak shajati prav z vsakim, a se vsaj trudijo.

Govorica številka 6:

On določa, kaj lahko ona nosi.

Takoj ko se je Tom zaljubil v ambiciozno televizijsko zvezdnico, se je njen modni slog spremenil. Ob njem se je spremenila v modno kraljico, ki je postala vzor celo Victorii Beckham, ko se je ta preselila v Los Angeles. Da je Tom vesel, ko zanjo izbira oblačila in ji namenja kritike, je v nekem intervjuju potrdila tudi Katie. Toda igralka kljub temu redko deluje kot kakšna glamurozna diva. Odkar je pogosto v New Yorku, je največkrat oblečena precej sproščeno. Najraje nosi široke kavbojke, ki so že kar nekaj časa svetovni modni trend.

Povzetek: Tom bi jo rad videl drugače oblečeno, a Katie uveljavlja svojo voljo.

Govorica številka 7:

Tom rad nosi uniformo in v njej hodi okoli hiše.

Za nekatere moške je osvoboditev dneva, ko lahko po službi slečejo obleko in si nadenejo udobno trenirko. Tomu pa ta ležernost očitno ne pomeni veliko, saj raje svoj vrt spremeni v vojaško vadišče. Igralec naj bi si namreč rad nadel uniformo in korakal ob robu trate. Poznavalci scientologije pravijo, da je ta govorica navadna neumnost, čeprav scientološka elitna enota Sea Org dejansko nosi uniforme. Bliže resnici naj bi bila govorica, da ima Tom poseben kombi, ki je tako dobro tehnološko opremljen, da lahko iz njega v vsakem trenutku naveže stik s pripadniki scientologije, njegovim pogovorom pa se ne da prisluškovati. Vsak scientolog mora biti namreč v vsakem trenutku dosegljiv.

Povzetek: možnost, da ima igralec fetiš na uniforme, lahko izključimo.

Vir: Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri