Igralka Shannon Doherty je zbolela za rakom

Nekdanja zvezdnica priljubljene najstniške serije Shannon Doherty je potrdila, da se bori z rakom dojk.

Igralka Shannon Doherty je zbolela za rakom (foto: Profimedia) Profimedia
21. 8. 2015

Novico je 44-letna igralka potrdila za revijo People. 

"Da, imam raka na dojkah, in grem trenutno skozi proces zdravljenja," je Shannon povedala za omenjeno revijo, "Jem zdravo, telovadim in ostajam optimistična v odnosu do življenja. Hvaležna sem svoji družini, prijateljem in zdravnikom za njihovo podporo, prav tako pa svojim oboževalcem, ki mi že od nekdaj stojijo ob strani."

Dohertyjeva toži svojega menedžerja

Dohertyjeva je o svoji bolezni za medije spregovorila po tem, ko je v javnost prišla novica, da toži svojega menedžerja, ker ni plačal njene zavarovalne premije. Zaradi tega je novica o tem, da je zbolela za rakom, tudi prišla v javnost.

Tožba namreč navaja, da so igralki bolezen diagnosticirali marca, rak pa se je razširil leta 2014 (ko ni bila zavarovana). Če bi bila zavarovana, bi nemara bolezen odkrili prej in igralki morda ne bi bilo treba skozi kemoterapijo in mastektomijo (odstranitev dojke). 

shannon doherty

Shannon doherty je zaslovela v seriji Beverly Hills 90210. Igrala je lik Brende.

Zgodnje odkrivanje je ključno za uspešno zdravljenje

Če raka zdravniki odkrijejo v zgodnjih fazah, je možnost za uspešnop zdravljenje veliko večja. Zato je zelo pomembno, da zelo dobro opazujemo svoje telo in smo pozorne na spremembe. Vsak mesec si pregledujmo dojke, opazujmo kožne spremembe in nenavadne bolečine v telesu. Ne odlašajmo z obiskom zdravnika, če zatipamo bulico ali opazimo nenavadno kožno znamenje, ki se hitro spreminja.

Ne spreglej še zgodbe mlade Američanke, ki je v opomin pred kožnim rakom poslala v svet svoj zelo nazoren selfie