Hugh Jackman zna poskrbeti, da žena ni ljubosumna

Čeprav bi lahko imel dobesedno večino žensk na tem planetu, je igralec Hugh Jackman pravi družinski človek, ki ženo in otroka postavlja na prvo mesto.

Hugh Jackman zna poskrbeti, da žena ni ljubosumna (foto: Story Press) Story Press
25. 11. 2012

Čez natanko teden dni prihaja v naša kina, a tokrat ga na žalost pripadnic nežnejšega spola ne bomo gledali, ampak le poslušali njegov glas v animirani pustolovščini Pet legend.

Producenti filmov o Jamesu Bondu so do leta 2006, torej v 44 letih, naredili eno samo napako, in sicer leta 1969, ko so za vlogo najbolj priljubljenega tajnega agenta na svetu vzeli Georgea Lazenbyja. Ta je bil v tej vlogi tako obupen, da je zaigral samo v enem filmu, in ko so že vsi mislili, da se takšna napaka ne more ponoviti, je novi agent z dovoljenjem za ubijanje postal Daniel Craig.

Odločitev o zaposlitvi svetlolasega in zelo svetlopoltega Angleža niti ne bi bila tako zelo čudna, če ne bi bil njegov tekmec Hugh Jackman!

Postavni Avstralec bi bil po mnenju številnih idealen Bond, saj ima absolutno vse njegove odlike - šarm, karizmo, prefinjenost, mačistični videz in seksapil, ki se mu ženske preprosto ne morejo upreti. Pripadnice nežnejšega spola ga naravnost obožujejo. Vprašajte katerokoli punco ali žensko, kaj si misli o njem, in prepričali se boste o tej trditvi. Če boste v spletni brskalnik Google vpisali njegovo ime, se boste lahko prepričali, da večino njemu posvečenih strani urejajo ženske oboževalke.

"Ženske so mi vedno govorile, da jim je všeč moj nasmeh, zadnje čase pa opažam, da jih bolj zanimajo moji 'radiatorji'," pravi zvezdnik, katerega zaščitni znak so čvrste in lepo izoblikovane trebušne mišice. Vse to pa sploh ni čudno, če pogledamo, kako je ta žrebec videti pri 44 letih.

Na njegovem telesu ni niti sledu o kakšnem odvečnem gramčku ali maščobi, ki je sestavni del večine nas, običajnih smrtnikov, ki dneve s pivom v roki preživljamo pred televizijo. Za šarmantni nasmeh se najbrž lahko zahvali genetiki, do popolnosti oblikovane mišice pa niso zrasle po naključju. Zaradi njih igralec, visok 189 centimetrov, vsako jutro vstane 15 do šestih, teče v telovadnico, trenira 50 minut in teče domov na obilen zajtrk. Ta je zanj hkrati tudi glavni obrok, saj po poldnevu ne uživa ogljikovih hidratov. Naj zveni še tako grozno, a prav disciplina in nenehna odrekanja so mu pomagali, da je imidž simpatičnega dečka iz sosedstva zamenjal za naslov hollywoodskega simbola seksa. Za povrhu njegove izjave odkrivajo, da je tudi sila romantičen, kar še bolj razvnema domišljijo žensk, ki sanjajo, kako lepo bi se bilo stisniti v njegov mišičasti objem:

"Pravi moški zna odpreti svoje srce. Čustva in ranljivost pravzaprav kažejo, kako močan si v resnici."

Visok, markanten, z vsem srcem predan svoji družini, v prostem času srfa ...

Marsikateri moški si verjetno želi, da bi se vsaj za en dan znašel v koži Hugha Jackmana.

Med drugim tudi zato, ker je kot grdi raček, ki se je prelevil v laboda, lep zgled vsem, željnim zvezdniške slave. V mladosti so ga namreč zaradi kilave postave in izrazito suhljatih nog klicali Prekla, leta 2008 pa so ga v tradicionalni anketi ameriške revije People izbrali za najbolj seksi živečega moškega na svetu, kar je - mimogrede - njegova soproga zelo duhovito komentirala:

"Mar Brad Pitt letos ni sodeloval?"

Njegova igralska kariera pa resnici na ljubo ni identična njegovemu statusu med ženskami. Igralcu, najbolj znanemu po vlogi Logana oziroma Wolverina, se nikakor ne uspe prebiti med največje hollywoodske zvezdnike. Čeprav je odigral že kar nekaj odličnih karakternih vlog, očitno potrebuje vsaj eno veliko kinematografsko uspešnico, ki bi ga izstrelila na igralski A-seznam. Glede na to, da so producenti Jamesa Bonda navdušeni nad Craigom, lahko morda le upa, da se bo kdo spomnil narediti novo različico legendarnega akcijske kriminalke Umazani Harry. Hugh bi bil namreč s tistim svojim 'kul' pogledom z rahlo priprtimi očmi, ki jasno sporočajo, da ni dobro zobati češenj z njim, idealna izbira za naslednika Clinta Eastwooda.

Hugh Michael Jackman, ki se je rodil 12. oktobra 1968 v Sydneyju, je najmlajši od petih otrok angleških staršev, računovodje Christopherja Johna Jackmana in gospodinje Grace McNeil, ter drugi otrok v družini, ki je luč sveta ugledal v Avstraliji.

Mama je po njegovem rojstvu trpela za hudo poporodno depresijo in končala na psihiatričnem zdravljenju, ko mu je bilo komaj osem mesecev. Ko se je po letu dni vrnila domov, nič več ni bilo kot prej in vsak nov dan je bil le prelaganje tistega, kar se je moralo zgoditi. Mama Grace, ki jo sin opisuje kot 'ustvarjalno osebo svobodnih nazorov', se je ločila, zapustila družino in se sama vrnila v domovino. Ko se je z bratoma in sestrama nekega dne vrnil iz šole, je preprosto ni bilo več:

"Pozneje me je bilo strah, da bi sam stopil v hišo. Tako dolgo sem čakal zunaj na stopnicah, dokler ni kdo prišel. Toda kljub temu nikoli nisem bil jezen na svojo mamo."

Hugh je bil takrat star osem let. Ker je bil najmlajši in hkrati tudi najšibkejši, je postal tarča pogostih zlorab. Brata in sestri, med njimi je še posebej izstopal Ralph, so ga tako dolgo zlorabljali, dokler ni vzel stvar, natančneje stola, v svoje roke:

"Ralph me je vsak dan zlorabljal, dokler nisem nekega dne vrgel stola nanj. Ker se je še vedno norčeval iz mene, sem pomislil, da ga bom moral ubiti. Če bi ga samo nokavtiral, bi me namreč ubil, ko bi prišel k zavesti."

Ker je odraščal v znamenju pohajkovanja po plažah, je vzljubil srfanje, v zadnjem letniku tehnološke fakultete pa se je vpisal v igralski tečaj, s katerim je povezana zanimiva anekdota. Kot študent namreč ni imel dovolj denarja, da bi si plačeval tečaj igralstva, potem pa mu je umrla babica, ki mu je v oporoki zapustila 2.500 evrov. To je bilo natančno toliko, kolikor je potreboval za tečaj igralstva. Še danes sveto prisega, da si te neverjetne zgodbe ni izmislil. Kakorkoli že, nadobudni Hugh se je po hitrem postopku zaljubil v igralstvo, zato se je po končanem študiju vpisal na zahodnoavstralsko igralsko akademijo, kjer so kmalu opazili njegovo nadarjenost.

Kot večina Avstralcev je tudi on igralsko kariero začel v televizijskih serijah na svoji celini. Ko so mu ponudili vlogo v znani in priljubljeni avstralski žajfnici Sosedje, v kateri je zaslovela njegova slavna rojakinja, pevka Kylie Minogue, jo je zavrnil, saj si je bolj želel dobro izobrazbo:

"Vsakomur svetujem, naj vsaj leto dni obiskuje igralsko šolo. V njej lahko odkriješ veliko o sebi in se hkrati naučiš zanimati za druge. Naša knjižnica so ljudje, ki nam razlagajo svoje zgodbe."

Leta 1994 je dobil glavno vlogo v dramski seriji Corelli, ki mu je med drugim zagotovila delo v gledališkem in pozneje tudi filmskem muzikalu Oklahoma! in v prvih filmih, drami Erskineville Kings in romantični komediji Paperback Hero. Kljub omenjenim filmom pa mu je pravo mednarodno slavo prinesla šele vloga Wolverina v prvem hollywoodskem filmu, akcijskem znanstvenofantastičnem spektaklu Možje X. Ker je posnel vseh pet delov tega filma in trenutno snema že šestega, je prav ta vloga zaznamovala njegovo kariero, kar pa za igralca vendarle ni najbolje. Čeprav je imel precej opazne vloge tudi v filmih, kot so domišljijska romantična komedija Kate in Leopold, akcijska kriminalna drama Operacija Mečarica in epska romantična vojna drama Avstralija, bo oboževalcem ob omembi njegovega imena prva asociacija vedno dlakavi superjunak Wolverine.

Po prvotni zamisli producentov bi moral vlogo Logana oziroma Wolverina v filmu Možje X dobiti Dougray Scott, a režiser Bryan Singer je vendarle izbral Jackmana. To je bila vloga, ki je iz njega naredila igralca, priljubljenega tako med režiserji kot gledalci, ne smemo pa pozabiti, da mu je prinesla tudi nominacijo za filmsko nagrado MTV, in sicer v kategoriji najboljših debitantskih vlog.

Z vlogo v romantični komediji Pravi moški je pokazal, da lahko igra tudi like, ki ne zahtevajo njegovega mačističnega videza.

Film Operacija Mečarica, v katerem je ob Johnu Travolti in Halle Berry upodobil hekerja, pa ga je še nekoliko bolj porinil proti vrhu. Po filmih Možje X 2, Kate in Leopold, v katerem je ob Meg Ryan igral vojvodo iz 19. stoletja, in Van Helsing, v katerem mu je družbo delala Kate Beckinsale, je med drugim posnel novo nadaljevanje filma Možje X z naslovom Možje X: Zadnji spopad. Preizkusil se je tudi v svetu risank in posodil svoj glas v animirani družinski komediji Vesele nogice, animirani komediji Odplaknjeni gizdalin in animirani pustolovščini Pet legend, ki čez natanko teden dni prihaja v naša kina. Z nastopom v broadwajskem muzikalu z naslovom The Boy From Oz (Deček iz Oza), ki je leta 2003 presegal vse rekorde v zaslužku, pa je dokazal, da zna tudi odlično peti. V vlogi avstralskega komponista Petra Allena, moža Lize Minnelli in homoseksualca, je navduševal leto dni. Zahvaljujoč fantastični igri, je bil vsak večer deležen stoječih ovacij, povrhu je dobil še tonyja za najboljšega igralca. Filmski kritiki pa ga najbolj cenijo zaradi vloge v filmu Avstralija, v katerem je pred štirimi leti navdušil skupaj z rojakinjo Nicole Kidman.

Leto dni pozneje je znova zaigral volkodlaka v domišljijskem akcijskem trilerju Možje X na začetku: Wolverine, ki pa ni dosegel pričakovanega uspeha. Razočaran nad rezultati si je vzel dveletni premor in se lani vrnil s tremi filmi, znanstvenofantastično akcijo Možje X: Prvi razred, zgodovinsko dramo Snežna roža in skrivni oboževalec in akcijsko znanstvenofantastično dramo Jeklena moč. Od zadnjega filma se je prav tako veliko pričakovalo, a uspeha spet ni bilo. Romantični muzikal Les Misérables in komedija Movie 43 sta v postprodukciji, Hugh pa trenutno snema že šesti del filma Možje X s preprostim naslovom The Wolverine.

Niti najmanj ne dvomimo, da na snemanju stripovskega junaka, ki ga upodablja že šestič, nadvse uživa, prav gotovo pa uživajo tudi vsi njegovi sodelavci, saj je uvedel neobičajno tradicijo obdarovanja članov ekip, s katerimi snema filme. Vsak petek vsem na snemanju filma namreč kupi loterijski listič, na lanski predstavitvi filma Jeklena moč pa je tudi pojasnil, kako je nastal ta običaj:

"Ko sem prvič prišel v Ameriko na snemanje, si tudi po dveh mesecih nisem zapomnil imen ljudi, s katerimi sem delal, zato sem pomislil, da se bom odlično vključil mednje, če vsem kupim loterijske lističe in jim rečem, da je to pri nas v Avstraliji tradicija, kar seveda ni res." Dodal je še, da je s to gesto najmanj osrečil prav sebe, saj mu producenti ob petkih nikoli ne dajo prostega dne.

"Že deset let na vseh snemanjih članom snemalne ekipe kupujem loterijske lističe, največja vsota denarja, ki jo je kdorkoli dobil s tako kupljeno srečko, pa je bila 100 dolarjev," je razkril Hugh, ki pa ima najlepše spomine vendarle na neko 'davno' snemanje, ki sega v leto 1994. Gre za snemanje serije Corelli, med katerim je spoznal svojo sedanjo soprogo Deborro-Lee Furness. Takrat 26-letni Hugh je bil v seriji stranski igralec, Deborra-Lee pa glavna zvezda. "Bil sem samski in dobro sem se imel. Potem sem spoznal njo in vse se je spremenilo. Takoj sem začutil, da je prava ženska zame, in po treh mesecih sem že razmišljal, kako bi jo zaprosil," pravi. V tistem času je spoznal tudi Nicole Kidman:

"Z mojo ženo sta že od nekdaj zelo dobri prijateljici, in ko sva začela hoditi, je Deborra organizirala skupno večerjo, na kateri bi me morala Nicole oceniti, ali sem dovolj dober za njenega fanta. Dekleti sta mislili, da nimam pojma, kaj se dogaja, meni pa je bilo jasno takoj, ko mi je povedala, da gremo na večerjo z Nicole Kidman in Tomom Cruiseom. Zavedal sem se, da bo to najpomembnejši večer v mojem življenju in da lahko ostanem brez punce. Na srečo sem dobil dobro oceno, ne morem pa reči, da sva z Nicole takrat postala prijatelja. To se je zgodilo šele na snemanju filma Avstralija."

Sicer Hugh rad govori o svoji zasebnosti, predvsem o tem, kako srečen je z ženo. Nerad razpravlja le o njeni starosti, saj je 13 let starejša od njega. Kadar ga sprašujejo o tem, ima vselej pripravljen enak odgovor, da leta pač niso pomembna. Za pripombe, da je v ženski svojega življenja pravzaprav iskal in našel zamenjavo za mater, ki jo je vselej pogrešal, mu ni mar.

Življenje v veliki družini in pomanjkanje materinske ljubezni sta najverjetneje krivca, da je že od prvega dne zakona, ki sta ga sklenila 11. aprila 1996, načrtoval veliko otrok. Ko jima ni uspelo po naravni poti, sta se odločila za umetno oploditev.

"Grozno je bilo. Vsak dan sem soprogi dajal injekcije, zaradi katerih so ji podivjali hormoni. To naju je skoraj uničilo, bila sva obsedena s tem procesom in popolnoma sva zanemarila vse drugo," opisuje obdobje, ko sta poskušala spočeti otroka. Po dveh spontanih splavih sta obupala in leta 2000 v Ameriki posvojila sina Oscarja Maximilliana, čez pet let pa še hčerko Avo Eliot. Pred tremi leti se je govorilo, da nameravata streho nad glavo ponuditi še enemu otroku.

"Hugh je goreč zagovornik posvojitev, kar ni le njegovo osebno stališče, ampak tudi splošno stališče, da je treba otrokom po vsem svetu, ki so brez staršev, pomagati," je takrat povedal vir in dodal:

"Zdaj bosta posvojila enega otroka, čez nekaj časa pa nameravata posvojiti še četrtega. To je postala njuna misija."

Očitno ta vir ni bil posebej dobro obveščen, saj slavna zakonca za zdaj ostajata ponosna starša (le) dveh otrok. Hugh pravi, da ga je kar strah tega, kako zelo rad ima svoja otroka. Na začetku se je sicer zelo bal ustvarjanja družine, kmalu pa je ugotovil, da ga je ljubezen do otrok naredila močnejšega od česarkoli.

"Včasih se bojim tega, kako zelo ju imam rad. Težko mi je oditi od doma in ju pustiti sama."

Igralec torej ne skriva, da je družina zanj najpomembnejša, pa tudi njegova soproga pravi, da se za podobo na videz robatega moškega skriva romantik, ki doma prepeva balade in peče palačinke za njuna otroka. Skrbno tudi pazi, da se žena ne bi po nepotrebnem žrla zaradi ljubosumja, zato jo predstavi vsaki svoji soigralki.

"Pred snemanjem vselej pripravim večerjo v troje. Ko pridemo do sladice, je moja kolegica že tako navdušena nad Deb, da mene niti ne gleda niti ne sliši več. In po tem seveda ni nikakršne možnosti, da bi se z mano pozneje spustila v romanco," je razložil zanesljivo taktiko, kako se zaščititi pred hollywoodskim ljubimkanjem in posledičnim ljubosumjem. Skrivnost njunega uspešnega zakona pa se morda skriva tudi v tem, da na snemanjih z njim vedno živi tudi njegova družina:

"To je nujno, če hočeva, da najin zakon in družina sploh preživita. Tudi soproga je igralka in razume, da je odsotnost lahko pogubna, zlasti če snemanja trajajo po nekaj mesecev. Zato vselej poskušava biti skupaj in v zakonu nikoli nisva bila še nikoli ločena več kot dva tedna."

Ko so ga nekoč kar neposredno vprašali, kako ohranja svoj zakon pri življenju, je odgovoril z velikim veseljem in dokazal smisel za humor. Izjavil je, da svoje kostume junakov nosi tudi doma ... Zanimivo pa je, da se kljub njegovemu pravljičnemu zakonu že vrsto let govori, da je Hugh v resnici gej, da ima razmerje s svojim poslovnim partnerjem in da je žena zgolj krinka. Medtem ko se on za taka namigovanja ne zmeni, njo zelo motijo:

"Kadar ima gledališko predstavo in grem med odmorom na stranišče, poslušam ženske, ki si šepetajo, da je zagotovo gej, ker tako dobro poje in pleše. Včasih kar iz veceja zavpijem: 'Ni gej. Vam povem, da ni!' Potem nastopi tišina in ena od žensk reče: 'To je najbrž njegova žena.'"

Da, to je njegova žena. In to zelo ponosna žena. Upravičeno ...

Napisal Tim Jeras, fotografije Shutterstock in Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri