Hugh Grant je pri 51-tih prvič postal očka!

Lani je Hugh Grant veliko razmišljal o tem, da bi vse skupaj pustil. Pustil, povsem zares, vse. Ko so ga le dolgi teki odrešili tesnobe, ki ga je grabila, je izgubil humor. Potem ga je življenje vendarle zgrabilo za roko in odrešilo.

7. 11. 2011

Britanski igralec Hugh Grant je namreč pri 51 letih postal oče hčerki, katere imena še ni izdal javnosti.

Še več, deklica se je rodila že prve dni oktobra, toda Grant nikakor ni želel delati medijskega cirkusa. Niti ne preveč nepričakovano Grant ni več z materjo deklice, a kdo sploh je mati deklice skrivnostnega imena?

Letošnjega aprila so Granta romantično povezovali s kitajsko igralko Tinglan Hong, med letoma 2004 in 2007 je hodil z britansko pisateljico Jemimo Kahn, zanj izjemno dolgih 13 let je trajala zveza z manekenko Elizabeth Hurley. In bilo je ravno med intimnim prijateljevanjem s Hurleyjevo, ko so policisti v Los Angelesu Granta zasačili med oralnim spolnim odnosom, ki mu ga je nudila prostitutka Divine Brown, danes mati in nič več nočna delavka na razvpitem Sunset Stripu. Po tem, ko se je konec leta 2007 razšel s Khanovo, pripadnico britanske elite, humanitarko in nekdanjo ženo pakistanskega zvezdnika kriketa Imrana Khana, je bil Grant štiri leta sam. V tem času je izjavil – in izjavo večkrat potrdil – da ni sposoben ohraniti nobene zveze. Aprila 2011 se je zagledal v 31-letno londonsko lepotico kitajskih korenin Tinglan Hong.

"Hugh in Tinglan sta se zelo zbližala. Skorajda ne mine dan, da se ne bi srečala, in postala je res pomemben del njegovega življenja. Kljub temu pa ne more iz svoje kože in se res težko odpre sočloveku, zato bo morala biti potrpežljiva," so letos spomladi govorili Grantovi prijatelji.

Zvezdnik britanskih komedij je skoraj dve desetletji mlajšo lepotico spoznal konec leta 2010, skupaj sta bila od januarja 2011, ko ju je bilo videti med poljubljanjem v enem izmed londonskih pubov. Se je naključno zacopal v kitajsko lepoto? Ne! Hugh je bil namreč leta 2010 na Kitajskem in se v Veliko Britanijo vrnil očaran od lepote kitajskih žensk. Da se je v 24 urah zaljubil štirikrat, je na primer dejal.

"Da še nimam otrok, je moja krivda. Imel sem nekaj res prikupnih deklet," je lani povedal Grant, ki je že leta 2007 v pogovoru za Vogue razmišljal o tem, da bi bilo imeti potomca v resnici . . . dobra stvar.

"Kolikor že lahko obožuješ samega sebe, si zelo želim imeti nekoga, ki mi bo še pomembnejši. Spomnim se, da sem prebral citat Warrena Beattyja – ko je končno dobil otroke, je dejal: Kakšno olajšanje je bilo, ko ni šlo več zame, zame in zame!"

Grant si je mednarodno slavo zagotovil z vlogo alter ega scenarista in režiserja Richarda Curtisa v uspešnici Štiri poroke in pogreb iz leta 1994, nato pa je s podobnimi vlogami nadaljeval v več filmih, kot sta Modrooki Miki in Notting Hill. Do preloma stoletja se je uveljavil tudi igralec s satirično-komičnim talentom in pokazal raznolikost svoje igralske nadarjenosti v Dnevniku Bridget Jones in komični drami Vse o fantu.

Pet zvezdniških o Hugh Grantu

  • Divine Brown je v resnici ime Stella Thompson. Po aferi z Grantom je obogatela.
  • Je odličen golfist.
  • Igra v nedeljski rekreativni nogometni ligi.
  • Kot študent je igral ragbi.
  • Je zagrizen samec. In bo tudi ostal.


Kot prvi zapisali v reviji Nova