Holivudska materinstva s pomočjo nadomestne mame

Igralka Nicole Kidman je potrdila novico, da sta z možem Keithom Urbanom postala starša deklici Faith Margaret. A deklice ni rodila Nicole, temveč nadomestna mati. To je njuna druga hčerka.

21. 1. 2011

“Ni besed, s katerimi bi lahko izrazila hvaležnost vsem, ki so nama stali ob strani in naju podpirali, da sva znova postala starša," sta zapisala v uradni izjavi.

"Najina družina je s Faith Margaret resnično blagoslovljena."

Deklica je prijokala na svet 28. decembra lani v Nashwillu. Čeprav jo je rodila nadomestna mati, je biološka hči Nicole in Keitha. Z novico sta presenetila na podelitvi zlatih globusov.

Igralka je bila prvič poročena s Tomom Cruiseom (48), s katerim pa ni mogla imeti otrok. Spoznala sta se na snemanju filma Dnevi grmenja, kjer je Tom celo priredil scenarij, samo da je lahko k sodelovanju povabil Nicole (43), ki mu je bila neizmerno všeč. Tako zelo, da se je ločil od nekoliko starejše žene, igralke Mimi Rogers, in se leta 1990 poročil z Nicole. Poroka ni bila zvezdniška, vzela sta se v koči nekje v planinah Colorada. Zelo sta se ljubila in zelo sta si želela otroka, a Nicole ni in ni zanosila. Zato sta se odločila, da bosta otroka posvojila. Najprej sta tako dobila deklico Isabelle Jane in nato leta 1995 še fantka Connorja Anthonyja.

Očitno pa vse to ni bilo dovolj, da bi se ljubezen ohranila. Nicole je namreč doletela podobna usoda kot pred njo Mimi Rogers (53). Med snemanjem filma Vanilla Sky se je Tom namreč zaljubil v soigralko Penelope Cruz (36), Nicole pa je doživela še eno nesrečo, in sicer spontani splav med ločitvenim postopkom. Ker je bila Nicole s Tomom več kot deset let, je dobila polovico imetja, vrednega 300 milijonov dolarjev. A z denarjem si ni mogla kupiti sreče in tudi vloga v filmu Moulin Rouge ji ni prinesla popolnega zadovoljstva. Tega je spoznala šele, ko je srečala Keitha Urbana (43), avstralskega kantri pevca.

Zvezdniki in nadomestne matere

Komu so posodile trebušček ...

Nicole Kidman je le ena izmed zvezdnic oziroma zvezdnikov, ki so do otroka prišli s pomočjo nadomestne matere.

  • Ricky Martin

Eden izmed najlepših mladih očetov je zagotovo pevec Ricky Martin, ki je leta 2008 postal ponosni očka dvojčkoma Valentinu in Matteu. Tudi on pravi, da nima varuške in da za fantka skrbi sam.

  • Elton John

Zagotovo trenutno najbolj znan ‘nadomestni’ oče je britanski pevec Elton John (62), ki je z Davidom Furnishem postal starš ljubkemu fantku Zacharyju Jacksonu Levonu Furnishu-Johnu. Vzgoje ne bosta prepustila samo varuškam in gospodinjam, temveč bosta za otroka aktivno skrbela sama.

  • Dennis Quaid

Igralec Dennis Quaid in njegova žena Kimberly Buffingon sta s pomočjo nadomestne matere postala srečna starša dvojčkov, fantka Thomasa Boona Quaida in punčke Zoe Grace Quaid. Dennis je bil pred tem poročen z Meg Ryan.

  • Sarah Jessica Parker in Matthew Broderick

Sarah Jessica Parker in njen mož Matthew Broderick že imata sina Jamesa. V drugo Jessica ni in ni mogla zanositi, zato sta se odločila, da jima nadomestna mati donosi otroka. No, zgodila sta se dvojčka, in sicer fantek Marion Loretta Elwell in deklica Tabitha Hodge Broderick.

  • Michael Jackson

Žal že pokojni Michael Jackson je za nadomestno mater dveh otrok Princa in Paris izbral medicinsko sestro Debbie Rowe. Ob njegovi smrti sta bila otroka neutolažljiva in pravita, da je bil Michael najboljši oče.

Za revijo Story napisala Sandra Bratuša