Hillary Duff: Drznejša Hillary Duff

V zadnjem času Hilary piše o zelo osebnih stvareh, sprejema vloge, polne izzivov, in uživa v vroči romanci z moškim, ki je – tako pravi sama – njeno popolno nasprotje.

28. 2. 2008

Ko Hilary privihra v studio na fotografiranje za naslovnico Cosmopolitana, najprej vse v svoji bližini razvedri z objemi in poljubčki. Nikoli ne bi uganili, da punci v zadnjem času primanjkuje spanca, če ne bi skoraj v isti sapi moledujoče izdavila: “Posneto mleko z dvojnim espresom, prooosim!”

Medtem ko nekatere mlade zvezdnice energijski šok potrebujejo zato, ker so ga žurale do jutranjih ur, pa se Hilary zgolj trudi ostati v koraku s svojim ambicioznim urnikom. Snemanje novih ko­madov, igranje v dveh filmih, zbiranje denarja za otroke in pripravljanje svetovne turneje so vse veliki zalogaji. “To leto je bilo zame na neki način očiščevalno. Veliko sem se naučila o sebi in občutek imam, da sem odrasla,” pravi Teksačanka. A tu ne gre zgolj za odraščanje v osebnostnem smislu. Ko jo zagledaš v belih oprijetih kavbojkah, 10-centimetrskih petkah in seksi črnem topu namreč kar težko verjameš, da je to ista punca, ki je še pred kratkim igrala v družinskih filmih, kakršen je Družinski popust (Cheaper by the Dozen). Tudi njene odločitve na profesionalnem področju so zrelejše. Pred kratkim je končala snemanje filma War Inc, politične satire, v kateri igra ob Johnu Cusacku, zdaj pa snema dramo z naslovom Greta, ki govori o samomoru. “Nekaj časa sem se počutila kar nekako otopelo, saj me ni nobena stvar zelo razžalostila ali zelo osrečila, pred kakimi štirimi meseci pa sem se v svoji koži spet začela dobro počutiti.”

Naj bo to naključje ali ne, a Hilary je ponovno našla srečo ravno v času, ko je spoznala svojega trenutnega fanta Mika Comriea, profesionalnega hokejista iz Kanade. Vse od takrat, ko sta se na poti k skupnim prijateljem v Idahu spoznala na letalu, sta neločljiva. “Privlačijo me moški, ki imajo polno življenje, kakršnega imam tudi sama,” še pove, pri čimer ima v mislih morda tudi svojega nekdanjega, Joela Maddena. “Vsi so bili prepričani, da je bil moj prejšnji fant moje popolno nasprotje, a to ni res, samo na videz sva si bila tako različna.

V resnici je Mike tisti, ki je popolnoma drugačen od mene, čeprav bi najbrž za naju res prej rekli, da sodiva skupaj.” In kako resna je njuna zveza? “Vsekakor še nisem pripravljena na poroko!” zatrdi in še doda: “Mislim, da se ljudje v tem poslu poročajo mlajši, ker se jim življenje začne prej odvijati, zato se jim zdi zakon naslednji logičen korak.” Hila­­ryjin naslednji korak pa je ohranjanje ravnotežja, ki ga je končno našla, in to na vseh področjih svojega življenja: “Seveda je za mano tudi obdobje, ko sem bila obsedena s svojo težo, a zdaj, ko se s tem ne ukvarjam toliko, mi je veliko laže. Zelo koščene punce niso seksi. Nad njimi niso navdušeni ne moški ne ženske. Če razmišljaš samo o svoji teži, spotoma pozabiš biti srečen.” In zakaj bi se obremenjevala z ozkim pasom, ko pa lahko počne toliko zabavnejših reči? “Rada grem žurat, a ne vsak večer, saj me paparaci budno spremljajo,” prizna. Toda nekaj nam pravi, da če je kdo lahko kos takšnemu obleganju, je to zagotovo Hilary. Vse do zdaj se je namreč vešče izogibala drami, in to v mestu, ki diha dramo. Morda je ravno to tista lastnost, ki jo dela še toliko bolj drzno in izjemno.

Molly Fahner, Živa Lečnik