Hilary Duff: Sladka in seksi

Lizzie McGuire je zrasla v pravo seksi žensko. Za Cosmo se je razgovorila o svojem novem videzu, fantu in o načrtih za prihodnost.

30. 3. 2006

V običajnem črnem puloverju z dolgimi rokavi, v kavbojkah in z lasmi medene barve, spetimi s trakom, ki deluje kot lasni obroč, je 18-letna Hilary Duff videti kot pravo sosedovo dekle. Kljub temu Teksašanka nastopa že od šestega leta, ko sta s starejšo sestro Haylie začeli hoditi na turneje v okviru krajevne baletne skupine.

Sestri, ki sta hoteli postati igralki, sta svojo mamo kmalu prepričali, da se je z njima preselila v Los Angeles, njun oče pa je ostal v Houstonu. Haylie je že na svoji prvi avdiciji dobila vlogo v reklami, Hilary pa je uspeh doživela malce kasneje, a z veliko večjim hruščem. Leta 2001 je dobila glavno vlogo v priljubljeni seriji Disneyjevega kanala, Lizzie Mcguire, in od takrat naprej se je njena kariera le še vzpenjala. Posnela je filme, kot sta Zgodba o pepelki in Popolni moški, ter tri pop albume s platinasto prodajo.

Zdaj je najstniška kraljica prevzela večjo kontrolo nad svojo kariero in nad svojim življenjem. S svojim rokerskim fantom – Joelom Maddenom – pevcem skupine Good Charlotte, s katerim je že leto in pol, in z njegovim bratom, je napisala tri pesmi za album z njenimi največjimi hiti, Most Wanted, ki se je lansko poletje uvrstil na prvo mesto.

Postala je glavna oblikovalka za svojo modno linijo Stuff by Hilary Duff in hkrati razvija novo modno linijo za najstnike. Letos bo na trg prišel še njen parfum, s Haylie pa si bosta delili glavni vlogi v filmu Material Girls. Preberi si, kako je Hilary na glas razmišljala o svoji vzpenjajoči se karieri, zloglasni romanci in o govoricah zaradi nenadne izgube teže.

Zakaj si se odločila, da boš prevzela nadzor nad svojo kariero?

Sem na tisti točki, ko hočeš enostavno vse narediti sam in ko misliš, da vse veš. Toda z mamo in menedžerji še vedno tesno sodelujemo. Potrebujem njihovo podporo. Sprejemati hočem le pametne odločitve.

S Haylie igraš v filmu Material Girls, v preteklosti pa sta tudi skupaj peli. Kaj ti je pri delu z njo najbolj všeč?

Ona je moja najboljša prijateljica, moja zaupnica. Že od nekdaj sva si zelo blizu. Lepo jo je imeti ob sebi v trenutkih, ko mislim, da me ne razumejo ne prijatelji ne fant ne mama. Vedno mi pove, kaj si misli, a je hkrati zmeraj na moji strani. Pomaga mi, kadar se počutim negotovo ali pa me je česa strah. Vedno se lahko zanesem nanjo.

Po čem pa se razlikujeta?

Ona je družabni metuljček. Kadar je treba, znam biti tudi jaz družabna, a ponavadi sem bolj sramežljiva. Vedno mislim, da se ljudje nočejo pogovarjati z mano. Nekateri mislijo, da sem zadrgnjena, ampak v resnici sem le sramežljiva.

Kako si spoznala svojega fanta, Joela?

Na koncertu, preko skupnega prijatelja. Joel me je kar pred množico ljudi vprašal za telefonsko. Nisem hotela biti nevljudna in reči ne. Potem je vzel še moj telefon in vanj vnesel svojo številko. Še isti večer me je poklical, a se nisem hotela oglasiti.

Torej to ni bila ljubezen na prvi pogled?

Sprva se mi je zdel kar malo strah vzbu­jajoč. Imela sem njegove zgoščenke in njegova skupina mi je bila všeč, a na začetku je bil precej tih. Nekdo, ki je tih in pokrit s tetovažami ... Ob njem mi je bilo nekako nelagodno. Malce sem se ga bala.

Zakaj si mnenje spremenila?

Čez nekaj dni me je spet poklical in sva celo uro govorila. Imela sva toliko skupnega. Pravzaprav sploh nisva tako različna. Imava veliko enakih načel.

In kaj si zdaj misliš o njegovih tetovažah?

Ima jih po celem telesu. Seveda so mi všeč. Ko mi je povedal, da si bo dal narediti še eno na roko, sem rekla OK, naj bo. Toda potem je prišel z dvema novima za ušesi. Na koncu sva se zaradi tega sprla.

Ima tudi kakšno tebi na čast?

Ima. Čebelo na roki. Kliče me čebelica.

Ti si stara 18 let, Joel pa 26. Kako je, ko imaš starejšega fanta?

Pravzaprav nikoli nisem imela fantov svojih let. Odrasla sem malce hitreje (od povprečnih 18-letnic). Včasih se počutim starejšo od njega! Nikoli nimam občutka, da se nimava o čem pogovarjati ali pa da sva na različnih stopnjah v življenju. Toda včasih ga res malce zbadam, češ: “Kmalu boš dobil gube. Raje začni uporabljati kremo za oči!”

Te kdaj skrbi zaradi oboževalk?

Ne. Joel je zvest. Njegov oče je svojo družino zapustil in tudi zato je on pravo nasprotje njega. Poleg tega zdaj ne pije več. Mislim, da je težava z oboževalkami res obstajala, ko je še pil, a zdaj me to ne skrbi več.

Na fotografijah pogosto nosi tvoje nakupovalne vrečke ali pa tvojo čivavo, Lolo. Je vedno tako pozoren?

Zelo čustven je. Morda se bo ujezil, ker bom to rekla, a mislim, da znam biti celo jaz bolj strah vzbujajoča. Je en velik medvedek. Ima kapo, na kateri piše “Največji oboževalec Hilary Duff”, ki jo nosi ves čas.

Kako se mu pa ti prikupiš?

Pišem mu sporočilca in mu jih na­stavim tako, da jih najde. Nekajkrat sem že priletela z letalom, da bi ga presenetila. Včasih mu poskušam kaj skuhati, vendar mi to ne gre najbolje od rok.

Je kaj resnice v govoricah, da se bosta poročila?

Nikakor ne. Rada bi se poročila in imela otroke, a še kar nekaj časa ne. Še vedno živim z mamo in potrebujem jo, da mi kuha in me ima rada.

Pred kratkim se je govorilo, da imaš težave z motnjami v prehrani. Je to res?

Poglejte me. Saj vidite, da sem zdrava. Res sem shujšala, a ne vem, za koliko, ker se prej nisem stehtala. Ko odrasteš, izgubiš tisto otroško maščobo.

Ali čutiš pritisk, da moraš biti suha?

Pred časom so objavili zgodbo z naslovom “Hilary se je napihnila”. Kaj za vraga? To je preprosto zlobno. Ko vidiš kaj takšnega, se zamisliš: “Mojbog. Sem res debela? Sem grda?”

Kako si potem shujšala?

Moja najboljša prijateljica, s katero se poznava že devet let, je bila z mano na turneji in vsak dan sva preplavali 30 dolžin. Pazili sva, da imajo hoteli bazen, če pa se meni kdaj slučajno ni ljubilo, me je priganjala. Ko sem prišla s turneje, me je sestra vpeljala v pilates, ki me je popolnoma obsedel.

Zadnje čase se ti zelo veliko dogaja. Ali kdaj pomisliš – zdaj pa res potrebujem počitek?

Občasno. Včasih svojega urnika raje niti ne pogledam, ker bi se ga ustrašila. Vsak dan je treba opraviti toliko stvari in vsak dan se jih nabere deset, ki mi jih ni uspelo izpolniti. Sama sem hotela biti v tem poslu, zato sem hvaležna, toda včasih bi res raje počela to, kar počnejo moje vrstnice.

Čigava kariera ti je za zgled?

Obožujem Natalie Portman. Delala je, ko je bila še mlajša od mene. Zelo je nadarjena. Ne počne veliko norih stvari, a vseeno gre večkrat čisto do roba.

Katera predstava o tebi je po tvojem mnenju napačna?

Mislim, da me imajo ljudje za popolno. Nisem popolna. Delam napake. Toda v tem trenutku dajem intervju, zato se vedem profesionalno. Za vsako stvar obstajata pravi čas in kraj.

Lesley Rotchford, Živa Lečnik