Heidi Klum težko žonglira med kariero, možem in otroki

Le kako slavna mama, kot je Heidi Klum, žonglira med zakonskim življenjem, obveznostmi mame in mega kariero?

11. 4. 2011

Koliko njenega časa sploh pripade:

  • ... hčerki Leni, katere biološki oče je avtomobilski žigolo Flavio Briatore,
  • ... ali sinova Gunther Ademola Dashtu Samuel in Johan Riley Fyodor Taiwo Samuel ter hčerka Lou Sulola Samuel, katerih biološki oče je Seal, vidijo svojo mamo?
  • ... mamo, ki jo še vedno prištevajo med vrhunske manekenke, čeprav se je lanskega oktobra po 13 letih sodelovanja razšla z znamenitim izdelovalcem spodnjega perila Victoria's Secret in ima veliko opravka s televizijskima projektoma Project Runway ter Germany's Next Top Model?

Eno je gotovo ...

Njen vse bolj frustrirani mož Seal – nekaj časa je bil zelo uspešen pevec, nato je postal zgolj Mr. Klum, čeprav mu gre naziv na živce – se je zaradi ženine polne zaposlenosti nerodno poredil.

Večkrat kot pred mikrofonom ga je videti ob vozičku s poslovno nebogljenima rokama, saj večino časa držita otroško roko. Da bi vsaj malo omilila moževo slabo voljo, da bi svetu pokazala (kar verjetno misli resno), da je Seal toliko moškega kot pred ustvarjanjem družine, če ne še bolj, je 21. novembra 2009 tudi formalno prevzela možev priimek in se uradno predstavlja kot Heidi Samuel. A samo uradno, kajti poslovno ne bi imelo nobenega smisla tako uveljavljeno blagovno znamko, kot je v preteklih dveh desetletjih postala Heidi Klum, zamenjati v Heidi Samuel. Kupci bi bili zmedeni, stranke najbrž prav tako.

Pokrpana družina

Ali torej v zvezdniškem zakonu škripa? Heidi trdi, da nikakor ne, ko pravi:

"Pred kratkim sem v nemškem tabloidu prebrala, da smo 'patch' – pokrpana družina. Seala sem vprašala, ali je to žaljivka ali v resnici velikanski kompliment, saj nas je v družini šest in vseh šest ima drugačen barvni odtenek kože. Najsvetlejšo polt ima Leni, najtemnejši je seveda Seal."

Da bi njuna ljubezen kljub številnim poslovnim obveznostim ostala trdna in v svojem bistvu zdrava, si Heidi in Seal vsako leto ob obletnici poroke na novo obljubita zvestobo.

Heidi Klum

Zmagovalka natečaja iz leta 1992

Heidi Klum se je v mestecu Bergisch Gladbach na obrobju Kölna rodila očetu Güntherju, izvršnemu direktorju enega izmed kozmetičnih podjetij, ter frizerki Erni. Prijateljica jo je prepričala, da se je prijavila na vsenemški natečaj za mlade manekenke Model 92. Konec aprila 1992 ji je izvršni direktor modne agencije Metropolitan Models New York Thomas Zeumer kot zmagovalki v podpis ponudil pogodbo, vredno 30 tisoč dolarjev. Heidi je nekaj časa oklevala, nato pa v znameniti oddaji Thomasa Gottschalka naznanila, da bo najprej opravila maturo in se potem namesto na pripravništvo v neko modno podjetje odpravila v New York. Pogodbo je torej sprejela, njene fotografije so kmalu krasile naslovnice znamenitih mesečnikov Vogue, Elle in Marie Claire.

Zanimivosti

  • Imela je mini vlogo v kultni seriji Seks v mestu.
  • Na leto zasluži okoli 20 milijonov dolarjev.
  • Njeno podobo trži agencija IMG.
  • Leta 2008 je vzela ameriško državljanstvo, da je glas lahko dala Baracku Obami.
  • Tožila je brezposelnega mesarja, ki je v Chemnitzu lokalni ples oglaševal z njeno podobo.