Heath je po nesreči zamešal tablete

Če že obstaja super minimalna tolažba ob smrti mladega avstralskega filmskega zvezdnika, potem je to zagotovo ugotovitev obdukcijske komisije, da Heath ni storil samomora, ampak se je po nesreči zastrupil s prevelikim odmerkom mešanice zdravil.

11. 2. 2008

"Smrt Heatha Ledgerja je bila posledica akutne zastrupitve z mešanico oksikodona, hidrokodona, diazepama, temazepama, alparazolama in doksilamina," je pokazala obdukcija.

Ni bil samomor

"Sklepamo, da je bila smrt nenamerna in posledica zlorabe zdravil."

Policisti so v Heathovem stanovanju našli pet različnih zdravil: xanax (alprazolam), ki blaži tesnobo, pa tudi valium (diazepam) in ativan (lorazepam). Lunesta (zopiklon) in restoril (temazepam) sta uspavali, restoril pa se predpisuje ljudem z izčrpavajočo nespečnostjo.

Trpel zaradi hčerke

"Le redki lahko razumejo votlo, srce parajočo in trajno agonijo, ki jo morajo prenašati starši, ki so doživeli smrt svojih otrok. Današnji izvidi so končali ugibanja, čudoviti duh najinega sina in spomin nanj pa bosta za večno ostala v naših srcih," je sredi prejšnjega tedna izjavil pokojnikov oče Kim Ledger.

Igralčeva družina je tragedijo takoj označila za nesrečo, njegova prijateljica Sophie Ward pa je avstralskim medijem zaupala, da je bil Ledger med božičnimi prazniki 'napet in odrezav', še posebej pa naj bi bil na tleh zaradi ločenosti od hčerke.

"Bil je 'čist'; ni niti jemal mamil niti pil,« je Wardova zatrdila za časopis West Australian.

Pokopan ob starih starših

Komaj 28-letnega zvezdnika, ki so ga 22. januarja sredi popoldneva našli golega in brez znakov življenja v njegovem stanovanju na Manhattnu, so pokopali ob njegovih starih starših, in sicer na pokopališču Karrakatta v njegovem rojstnem Perthu.

Ledgerjevim staršem, njegovi sestri Kate in nekdanjemu dekletu Michelle Williams ter njuni hčerki se je na drugi spominski slovesnosti v studiih Sony Pictures pridružilo približno tisoč žalujočih, med njimi so bili tudi Tom Cruise z ženo Katie Holmes, Ellen DeGeneres, Heathovo nekdanje dekle Naomi Watts, njegova soigralka iz filma Candy Abbie Cornish, soigralka iz Vitezove usode Shannyn Sossamom, soigralka iz Casanove Sienna Miller in vrsta drugih. Williamsova je ganljivo dejala, da bo duh Heatha Ledgerja živel naprej v njuni hčerki Matildi Rose.

Vir: Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri