Harry in Meghan: Ganljivi detajli, s katerimi sta se na poroki poklonila pokojni princesi Diani

Princ Harry in Meghan Markle sta si preteklo soboto končno dahnila usodni da. Že sam dogodek nam je pustil solzne oči, še bolj pa so se nas dotaknile nekatere podrobnosti. NUJNO glej št. 3!

Harry in Meghan: Ganljivi detajli, s katerimi sta se na poroki poklonila pokojni princesi Diani (foto: profimedia) profimedia
22. 5. 2018

Poročni obredi in slavja so že od nekdaj prepletena z rdečo nitjo tradicije. Še toliko bolj očitna oziroma obvezna pa je tradicija pri porokah pripadnikov modre krvi. Delček vseh pravil, ki sta jih morala upoštevati Meghan in Harry, si lahko ogledaš tukaj.

Kljub vsem pravilom in zapovedim, pa sta mladoporočenca v svoj poročni dan vnesla nekaj ključnih podrobnosti, s katerimi sta se želela pokloniti Harryjevi mami, pokojni princesi Diani. Preveri tudi, kaj je povzročilo solzne oči ženina med cerkvenim poročnim obredom.

1. Izbor rož za v nevestin šopek

Princesa Diana je oboževala cvetje, med drugim je bila velika ljubiteljica spominčic, ki jih je Meghan imela v svojem poročnem šopku. Te je v petek nabral Harry na vrtu Kensingtonske palače. Prav tako pa je bila cerkev okrašena s šopki belih vrtnic, ki so ravno tako bile pri srcu Harryjevi mami.

2. Izbor glasbe

Med poročnim obredom je zbor odpel pesem Guide Me O Thou Great Redeemer, ki je bila zapeta tudi na Dianinem pogrebu. Med spremljanjem obreda smo lahko videli, da je izbor skladbe princa Harryja močno ganil, saj je dobil solzne oči, kar je pri njemu redkost.

Kot je povedal v enem izmed mnogih intervjujev, je zaradi materine smrti jokal le dvakrat - prvič na dan pogreba in potem le še enkrat. Pri tem je še dodal, da se v njem skriva veliko žalosti, ki jo mora še izraziti.

Poleg prej omenjene skladbe pa sta se princesi Diani poklonila tudi s tem, ko je na poročnem slavju nastopil Elton John, ki je pred enaindvajsetimi leti na Dianinem pogrebu odpel skladbo Candle in the Wind.

3. Prazen stol v cerkvi

Če si budno spremljala obred, si lahko opazila, da je stol poleg princa Williama ostal prazen. Uradna razlaga naj bi sicer bila, da je bilo to storjeno zato, ker je v drugi vrsti sedela kraljica in mora stol pred njo vedno biti prazen. Bolj čustvena razlaga pa je, da je princ Harry pustil prazen stol za svojo mami (ja, tudi nas je tole dejstvo povsem ganilo!).

4. Uradne fotografije

V tem tednu so predstavniki kraljeve družine objavili uradne portretne fotografije, ki so bile posnete v gradu Windsor. Pomemben detajl, ki je zopet pritegnil pozornost in služi kot spomin na princeso Diano, je zelena zofa v ozadju. Le ta je namreč bila uporabljena tudi pri uradnih fotografijah Harryjevega krsta.

5. Prstan

Na večernem sprejemu so številni opazili, da Meghan poleg poročnega nosi še en zelo pomemben prstan. Gre za moder smaragdni prstan, ki je bil last princese Diane in ga je Harry poklonil svoji ljubezni.

Princesa Diana je tudi sicer večino svojega nakita zapustila svojima sinovoma, da ga poklonita svojim sporogam. Tudi v zaročnem prstanu, s katerim je Harry zaprosil Meghan, sta dva draga kamna, ki sta bila prav tako v njeni zbirki.

6. Branje berila

Ženin je prosil Jane Fellowes, Dianino sestro, da je pri obredu sodelovala tudi z branjem berila, kar je še en način, s katerim se je Harry želel pokloniti svoji mami.

Vir: hellomagazine.com

Foto: Profimedia

Preberi še: Harry in Meghan: Njuna čudovita ljubezenska zgodba (z vsemi podrobnostmi)

Priporočamo tudi: Kraljeva poroka: Sočne podrobnosti s POROČNE ZABAVE, ki jih moraš poznati