Hamo & Tribute 2 Love prejeli glasbeno nagrado v kat. Izvajalec leta!

"Nagrado v kategoriji Izvajalec leta dobijo Hamo & Tribute 2 Love," je odjeknilo na podelitvi glasbenih nagrad zlata piščal, ki je bila včeraj v Hotelu Union v Ljubljani.

Hamo & Tribute 2 Love prejeli glasbeno nagrado v kat. Izvajalec leta! (foto: Marko Alpner) Marko Alpner
14. 6. 2017

Nagrada, ki so jo v preteklosti prejeli Mi2 in Nina Pušlar, je tokrat romala v roke najbolj prodornega blues rock benda pri nas.

Fantje poudarjajo, da je bila za nagrado dovolj njihova glasba, v katero so vedno verjeli. A je res, da je k uspehu pripomogla tudi podpora širše ekipe.

V njihovo glasbo so že leta pred trenutnimi uspehi verjeli še mnogi drugi akterji, ki sestavljajo ozadje skupine.

Tako se je ob prejemu nagrade na odru poleg benda zvrstila še kopica »nevidnih« članov - od tonskega mojstra, predstavnikov stikov z javnostmi, odrskih tehnikov, lučnih mojstrov, fotografov do managementa.

»Vsi mi smo Hamo & Tribute 2 Love, to nagrado smo si zaslužili skupaj,«

je povedal vidno zadovoljen frontman Hamo (mimogrede, pred kratkim je naša novinarka s Hamom opravila intervju)

Deset let dela, vztrajnosti in kreativnega ustvarjanja se je obrestovalo. Hamo & Tribute 2 Love imajo za seboj tri studijske albume – Dve (2013), Pol (2015) in letošnji 3p. Tega so v velikem slogu predstavili v razprodani Katedrali Kina Šiška. Album žanje številne pohvale kritikov, ki ga izpostavljajo kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov zadnjih let.

Trenutno so fantje zaposleni s številnimi koncerti in gostovanji na velikih festivalskih odrih, najbolj aktualen pa je drugi single z aktualnega albuma 3P, ki nosi Zabluzu.

Oglej si videospot:

Kdo je še slavil na podelitvi nagrad Zlata piščal?

Zlata piščal – skladba leta 2016: NOBEN ME NE RAZUME – NIPKE
(Nominiranci: Bakalina & Salamandra Salamandra - Ka se je dielu sviet, Neisha - Vrhovi, Nipke - Noben me ne razume, Raiven - Nov planet, Zlatko - Žive naj vsi narodi)

Zlata piščal – izvajalec leta 2016: HAMO & TRIBUTE 2 LOVE
(Nominiranci: Matter, Hamo & Tribute 2 Love, Siddharta, Mi2, Prismojeni profesorji bluesa, Raiven. OPOMBA: Več nominirancev je prejelo isto število glasov.)

Zlata piščal – album leta 2016: CHARLATAN DE BALKAN - MAGNIFICO
(Nominiranci: Tabu - Nabiralka zvezd, Bakalina - Španabije, Magnifico - Charlatan de Balkan, Siddharta - Infra & Ultra, Werefox - Das Lied Der Machinen)

Zlata piščal – novinec leta 2016: PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA
(Nominiranci: Daniel Vezoja, BQL, Sandra Erpe, Prismojeni profesorji bluesa, Brest)

Zlata piščal – življenjsko delo: LAIBACH
(Nominiranci: Buldožer, Avtomobili, Laibach, Jan Plestenjak, Vlado Kreslin)

Nagrade zlata piščal izbira in podeljuje akademija

Slovenska popularna glasba je pred tremi leto po večletnem premoru dobila stanovske nagrade, ki dosegajo zelo dober odziv v različnih javnostih.

Nagrada je dobila ime po piščali, najdeni leta 1995 v jamskem paleolitskem najdišču Divje babe in ki datira v čas cca. 60000 let pred našim štetjem.

»Vzpostavili smo referenčno glasbeno nagrado, ki bo popularizirala domače glasbeno ustvarjanje in prepoznavala dobro delo preteklega obdobja,« pojasnjujejo v društvu Zlata piščal.

Nagrade zlata piščal izbira in podeljuje akademija, letos sestavljena iz 20 članov, od glasbenih urednikov, novinarjev specialistov, producentov, organizatorjev glasbenih dogodkov, intelektualcev s področja kulture.

Ti so v dveh krogih izbirali kandidate za pet kategorij. Prvih pet po seštevku točk v vsaki kategoriji se je uvrstilo med nominriance.

Preberi še: Matevž Šalehar – Hamo: “Otroka že imam, drevo sem že posadil, samo še knjigo rabim”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri