Gwyneth Paltrow z drastičnimi dietami škodi otrokom!

Štiridesetletna igralka Gwyneth Paltrow je znana po lepi postavi, za katero pozorno in predano skrbi že od 20. leta. Izogiba se testeninam, kruhu in rižu, ker meni, da vsebujejo sestavine, ki niso zdrave. Redno je na makrobiotičnih dietah in tako kaže svojima otrokoma, kako se je treba po njenem zdravo prehranjevati.

19. 3. 2013

Vsvoji novi kuharici z naslovom It's All Good, ki bo izšla aprila, je Gwyneth Paltrow celo poglavje posvetila žitaricam, do katerih ima zelo skeptičen odnos.

"Vsak nutricionist ali zdravnik vam bo povedal, da je težko navaditi telo, da funkcionira brez glutena. Srečni so tisti, ki so alergični na gluten ali inetolerantni nanj. Moja družina ne je kruha, testenin in žitaric, ki so predelane iz belega riža, izogibamo se tudi vnosu ogljikovih hidratov," je pojasnila igralka.

Nutricionistka Yvonne Wake meni, da Gwyneth pretirava s svojimi drastičnimi dietami in načinom prehranjevanja, saj lahko s tem škoduje svojima otrokoma, ki sta prav tako podvržena njenemu režimu.

"Mislim, da to ni dobra ideja, videla sem fotografije njenih otrok, ki sta zelo suhljata. Njuni možgani potrebujejo ogljikove hidrate, da bi bolje funkcionirali. To je isto, kot da ne bi zajtrkovala vsako jutro, potrebujeta pa moč, da bi bila kot drugi otroci. Ne bi ju smela siliti, da se odrekata toliko živilom brez strokovnega medicinskega nasveta,« opozarja Yvonne. Zaradi takšnega prehranjevanja je Gwyneth pred dvema letoma mučil hud glavobol, ko je kosila s prijatelji na vrtu svojega domovanja v Londonu.

"Bilo je spomladi leta 2011, ko sem, brez pretiravanja, mislila, da bom umrla. Ko sem kosilo nosila ven, sem začutila takšno bolečino, da je le malo manjkalo, da bi omedlela," je razkrila igralska zvezdnica, ki se je ustrašila, da jo bo zadela možganska kap.

Ko je obiskala zdravnika, ji je povedal, da gre za migreno in napade panike in da je na robu anemije.

Takrat so ji bogovi v belem svetovali, da spremeni način prehranjevanja, zato se je odpovedala še kavi, jajcem, sladkorju, krompirju in mesu, so še zapisali v reviji Nova.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri