Gwyneth Paltrow spontano splavila tretjega otroka

Ameriška igralka Gwyneth Paltrow je pred kratkim spregovorila o tem, kako se je njena tretja nosečnost zakomplicirala, zaradi česar bi skoraj umrla. Da pa je stvar še hujša, je zaradi zapletov spontano splavila.

Igralka je tretjega otroka s Chrisom Martinom spontano splavila, zaradi zapletov pa bi skoraj umrla.  (foto: Profimedia, Shutterstock) Profimedia, Shutterstock
28. 3. 2013

Priljubljena 40-letna ameriška zvezdnica je prvič spregovorila o težkih življenjskih preizkušnjah, ki jih je doživljala pred kratkim. Gwyneth je namreč z možem Chrisom Martinom, pevcem znane angleške skupine Coldplay, pričakovala že tretjega otroka, vendar se je ta nosečnost na žalost končala s spontanim splavom.

Zakonca, ki sta se poročila leta 2003, imata skupaj že dva otroka, in sicer devetletno Apple Blythe Alison in sedemletnega Mosesa Brucea Anthonyja, in že sta se veselila novega člana, ko so se pri Gwyneth začele pojavljati težave. Igralka, ki se je preizkusila tudi kot pevka, je v intervjuju za revijo You  priznala, da pogreša otroka. Priznala je tudi, da si še vedno želi imeti tri otroke, vendar se zdaj boji, da je zamudila priložnost.

Zvezdnica je povedala, da je bil spontani splav ena izmed najslabših izkušenj njenega življenja in da si zaradi tega ne upa več poskušati zanositi. Še težje pa ji je, ker si Apple in Moses že močno želita mlajšega bratca ali sestrico.

Skoraj bi umrla

"Nenehno me sprašujeta, kdaj bosta dobila sestrico ali bratca. Nikoli ne veš, kaj te v življenju še čaka, pogrešam še tretjega otroka. Vem, da bi ga lahko imela. Razmišljam o tem," je iskreno povedala in dodala: "A v tretji nosečnosti sem imela res zelo slabo izkušnjo, saj se ni izšlo, kot bi se moralo, poleg tega bi skoraj umrla. Zato se sprašujem, ali je to, kar imamo mi štirje zdaj, dovolj ali bi morala še enkrat poskusiti."

Očitno si zelo močno želi še enega otroka, saj priznava, da se zelo razneži, ko vidi svojo dobro prijateljico Beyoncé Knowles z njeno leto dni staro hčerko Blue Ivy.

O podrobnostih ne govori

Čeprav se je igralka razgovorila o svoji težki izkušnji, ni razkrila, kdaj je to bilo. O tem, kako doživlja materinstvo, je Gwyneth spregovorila približno leto dni po tem, ko je priznala, da je v dilemi, ali bi imela še tretjega otroka, saj se približuje štiridesetim.

Lanskega avgusta je v intervjuju na vprašanje, ali bi imela še enega otroka, odgovorila: "Z veseljem bi imela še enega otroka, vendar ne vem, ali bi šla še enkrat čez obdobje plenic in podobnega," in dodala: "Mislim, da sem že prešla to fazo. Ko je bil Moses star tri leta, bi verjetno imela še enega. Zdaj pa je star že šest let in je že pravi fant, tako da sem tudi jaz že prerasla fazo dojenčka. Če se bo zgodilo, se bo zgodilo."

Očitno je zvezdnica izkušnjo s spontanim splavom in nevarno nosečnostjo doživela enkrat po tem intervjuju. Tokrat pa se v podrobnosti dogajanja ni želela spuščati in je pogovor raje speljala na svojega moža, 36-letnega Chrisa, ki je po njenih besedah odličen oče. "Ne glede na to, kaj se zgodi v najinem zakonu, sem izbrala najboljšega moškega za očeta svojih otrok," pojasnjuje, "Chris je res odličen z otroki. Če veš, da imaš otroke s tako čudovitim moškim, ti je res lažje v življenju. Kot starša sva oba izredno predana, vse odločitve sprejemava skupaj in vedno se zanašava drug na drugega," dodaja.

Pred kratkim sta Gwyneth in Chris, ki s svojo družino živita v hiši s 33 sobami, šokirala z novico, da sta iz prehrane svojih otrok izključila živila z ogljikovimi hidrati. Starša sta se odločila, da otrokom ne bost dajala živil, ki vsebujejo zelo veliko ogljikovih hidratov, kot so testenine, kruh in riž.

Težave tudi po nosečnosti

Poleg težav v tretji nosečnosti, ki so se končale s spontanim splavom, se je priljubljena zvezdnica spopadala tudi s poporodno depresijo. Priznala je, da se je po tem, ko je leta 2006 rodila svojega drugega otroka Mosesa, počutila kot zombi.

"Nikakor se nisem mogla povezati s sinom in bila sem prepričana, da to pomeni, da sem obupna mama," je povedala iskreno. Ko je njen mož Chris posumil, da ima morda Gwyneth poporodno depresijo, je zvezdnica končno poiskala pomoč in se kmalu spet postavila na noge.

Meta Kač za revijo Lea