Gwyneth Paltrow na poti do prave sreče?

Los Angeles namesto Londona, sproščenost namesto perfekcionizma. Na ta način bi Gwyneth Paltrow rada zmagala v boju proti depresiji.

17. 11. 2012

Kaj ji pomeni nova številka, je hollywoodsko zvezdnico Gwyneth Paltrow pred kratkim, tik pred njenim okroglim 40. rojstnim dnem, vprašala njena prijateljica Diane von Fürstenberg.

"Je kot inventura. Poskušam sprejeti samo sebe," je po kratkem premoru kratko in jedrnato odgovorila simpatična igralka. In dodala, kako zelo uničujoče je lahko življenje perfekcionistke.

Toda nekaj se je iz tega življenja vendarle naučila – sprejemati samo sebe kot človeka s slabostmi in napakami.

Čas za spremembo bivališča

Gre za skromen, ponižen odgovor, ki ga nekoč niti slučajno ne bi slišali iz ust te 'superblondinke', ki je v javnosti vedno dajala vtis popolnosti in brezhibnosti.

Ko je Gwyneth v začetku oktobra razkrila, da že več let hodi na terapijo, ker jo mučijo depresija in dvomi o sebi, smo prvič videli človeka, ki se skriva za fasado gospodične popolne, ki je na rdečih preprogah vedno delovala brezhibno in nedotakljivo, na svoji spletni strani Goop.com pa milijonom žensk delila nasvete za lepše življenje.

Toda Gwyneth Paltrow je ženska, ki se ne ustavi ob spoznanju, da je v njenem življenju nekaj narobe, in stvari ne prepusti naključju, ampak tudi ukrepa. To sicer ni bila lahka odločitev, a naposled je skupaj s svojim soprogom ugotovila, da je prišel čas za spremembo kraja bivanja. In o tem, da to povsem drži, je še kako prepričana. Prišel pa je tudi čas, da si povsem na novo ustvari življenje. Selitev prinaša še eno pozitivno stvar, saj bo lahko odslej ves čas v bližini svoje ljubljene mame, 69-letne igralke Blythe Danner. Več časa pa bo lahko preživljala tudi s svojimi tesnimi prijatelji, kot sta na primer igralca Cameron Diaz in Robert Downey mlajši. S tem, ko bo življenje v deževnem Londonu zamenjala z življenjem v sončnem Los Angelesu, se bo znebila tudi obremenjujočih rednih poletov čez Atlantik. Gwyneth je nekoč namreč skoraj vsak teden odpotovala v Los Angeles in ta potovanja je naravnost sovražila.

Dom, primeren za moderno družino

Svoje ameriške sanje si je ta igralsko-glasbeni parček izpolnil že letos poleti, nekaj tednov pa je mondena hiša v Mandeville Canyonu kraj, kamor se megazvezdnika z razgibanima življenjema najraje umakneta. Je pa tudi kraj, kjer bosta odslej odraščala njuna otroka, osemletna hčerkica Apple in šestletni sinček Moses. Kar 750 kvadratnih metrov veliko vilo je opremilo podjetje Windsor Smith, specializirano za notranje prostore.

Pravljični dvorec se bohoti v 27 hektarjev velikem parku, ki ga lahko občuduješ na spletni strani www.verandaunveils.com, ki ponuja celo virtualno vodenje po hiši.

"To je dom, primeren za moderno družino, ki ljubi luksuz," je arhitektka za notranje prostore povedala o svojem projektu in dodala: "In za družino, ki ima hkrati rada domovanje, ki je toplo, vabljivo in praktično."

Sicer pa je Mandeville Canyon kot nekakšna oaza med mestnima četrtma Brentwood in Pacific Palisades. Če človek s slovitega Sunset Boulevarda zavije proti Mandeville Canyonu, dobi nenadoma občutek, da je sredi podeželja. Cesto obrobljajo gromozanske platane, najbližje trgovine in bencinske črpalke pa so oddaljene več kilometrov. V primerjavi z mrzličnim Londonom in mestno vilo, v kateri je slavna družina živela do letošnjega poletja, gre za povsem drugačen svet.

"Sem zadovoljna in se že veselim naslednje faze," je Gwyneth pred kratkim izjavila na neki dobrodelni prireditvi v New Yorku.

"V sebi poskušam vsak dan rasti in čim več razmišljati," je še dodala zvezdnica.

Zdi se, da je na dobri poti. Pa ne le zaradi skoraj 9000 kilometrov, ki ločujejo njeno novo in staro domovanje.

Povzeto po pisanju revije Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri