Grd boj za premoženje Michaela Jackson

Minila so že tri leta, odkar je kralj popa Michael Jackson nesrečno končal svoje življenje. A da ne bi mislili, da lahko mirno počiva. Zdaj se je vnela bitka za njegovo premoženje, ki že presega meje dobrega okusa. Imetje je namreč zapustil svoji mami in otrokom. To pa seveda ni po godu njegovim bratom in sestram ...

6. 8. 2012

Samo tri tedne pred svojo smr­tjo je Michael Jackson spremenil svojo oporoko. Svoji mami in trem otrokom je zapustil po 40 odstotkov premoženja, preostalih 20 pa je šlo v dobrodelne namene.

Očetu, s katerim je imel vseskozi težaven odnos, ni zapustil ničesar, kakor tudi svojim bratom in sestram ne. Ti pa se s testamentom ne strinjajo in trdijo, da je ponarejen. Zlasti jim gre v nos, da so velik del dobili njegovi otroci, Prince (15), Paris (14) in Blanket (10).

Poleg tega naj bi mama Catherine premoženje otrok uprav­ljala do njihove polnoletnosti.

A bratje in sestre pevca se trudijo dokazati, da je bil Michael na dan, ko naj bi bila pogodba popravljena, v New Yorku, in ne v Los Angelesu, kot je napisano na dokumentu. Seveda gre za veliko vsoto, približno 500 milijonov dolarjev, zato ni čudno, da se hoče vsak iz družine dokopati do vsaj delčka bogastva.

Nesrečno otroštvo

V oporoki očeta Michael ni omenil niti z besedo. Pevec je že prej po medijih Joa obtoževal, da ga je telesno zlorabljal. Nekoč je dejal, da mu ob pogledu nanj postane slabo.

"Bil sem tako zelo sramežljiv, da sem si obraz umival v temi," je izjavil pevec v nekem intervjuju, ko je govoril o svojih najstniških dneh. "Nisem se mogel pogledati v ogledalo, oče pa se je nenehno norčeval iz mene. To sem res sovražil in vsak dan sem jokal, ko mi je govoril, da sem grd."

V svoj zagovor je Joe leta 2005 dejal, da sina ni tepel, temveč ga bičal s pasom. "Tepe se s palico," je dejal in dodal, da ga je mama Catherine večkrat pretepla kot on. Joe je bil nekoč boksar in kitarist v lokalni skupini. Do otrok je bil zelo strog, ko pa je prepoznal njihov glasbeni talent, je osnoval skupino Jacksons 5 in postal njihov menedžer. Najbolj trdo je moral vaditi prav Michael.

Michael Jackson

Tretji najbogatejši mrtvec

Pri reviji Forbes so objavili spisek preminulih slavnih osebnosti, ki so še po smrti največ zaslužili, a Michael ni bil na prvem mestu.

Leta 2009 je bil na prvem mestu liste, na kateri res nihče ne želi biti, Yves Saint Laurent, ki je zaslužil 350 milijonov dolarjev.

Z 235 milijoni dolarjev sta mu bila za petami skladatelja muzikalov Richard Rogers in Oscar Hammerstein.

Na tretjem mestu se je znašel Michael Jackson z 90 milijoni dolarjev, takoj za njim pa Elvis Presley s 55 milijoni.

Na petem mestu je bil pisatelj J. R. R. Tolkien s 50 milijoni dolarjev. John Lennon je bil na sedmem mestu s 15 milijoni dolarjev, na devetem se je znašel Albert Einstein in Jimmy Hendrix na 20. mestu z 8 milijoni dolarjev.

Michael Jackson

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri