Gisele Bündchen in Tom Brady: Na drugi poroki je prišlo do streljanja

Gisele Bündchen, ena najbolj znanih manekenk na svetu, in Tom Brady, zvezdnik ameriškega nogometa, sta se pred nekaj več kot sedmimi leti spoznala prek skupnega prijatelja. Danes sta ponosna starša dveh otrok.

Gisele Bündchen in Tom Brady (foto: Profimedia) Profimedia
6. 3. 2014

Razmerje vroče oboževanega zvezdn­ika ameriškega nogometa Toma Bradyja, člana ekipe New York Patriots, in še bolj vroče oboževane vrhunske brazilske manekenke Gisele Bündchen, ki se je v postavnega športnika po hitrem postopku zaljubila do ušes, se je začelo decembra 2006. Spoznala sta se na zmenku na slepo, ki ga je organiziral njun skupni prijatelj. Kmalu se je izkazalo, da sta si preprosto usojena.

Njuna ljubezenska zgodba se je – verjetno tudi zaradi njene versko usmerjene konservativne vzgoje – razvijala po pravilu 'najprej štal'ca, potem pa krav'ca' ali v prevodu: zaroka, poroka, nosečnost. Ko sta zaljubljena golobčka oktobra 2008 obiskala new­yorško restavracijo Tavern on the Green, specializirano za organiziranje porok, se je na dolgo in široko govorilo, da je le še vprašanje časa, kdaj se bosta sprehodila do oltarja. Govorice o poroki so postale še glasnejše prav ob koncu istega leta v božičnem času, ko naj bi Tom svojo drago zaprosil za roko v zasebnem letalu med letom iz New Jerseyja v Boston.

V rokah naj bi imel poleg prstana šopek belih vrtnic in šampanjec, ob veselem dogodku pa naj bi bili navzoči tudi njuni starši. Njuni sorodniki, med drugim njegov oče Thomas Brady starejši in njena sestra dvojčica Patrícia, in nekateri prijatelji so takrat sicer zatrjevali, da do zaroke sploh ni prišlo, a so imeli rumeni mediji očitno vendarle prav, saj sta se nekaj manj kot tri mesece pozneje dejansko sprehodila do oltarja. Usodni da sta si dahnila 26. februarja 2009 v Santa Monici na majhni in skromni ceremoniji, ki so se je udeležili le najboljši prijatelji in sorodniki. Gisele je nosila obleko Dolce & Gabbana, njeni trije kužki pa so imeli okoli vratu ogrlice istih italijanskih modnih oblikovalcev.

Incident na drugi poroki

Ker je bila poročna slovesnost skrivna in predvsem zelo skromna, se je Gisele odločila, da bo poroko ponovila, saj jo je hotela proslaviti s številnimi prijatelji. Ker je njena želja Tomov ukaz, se je to tudi zgodilo. Na drugi poroki na Kostariki, ki se je odvila 5. aprila 2009, pa se je na žalost zgodil incident, saj je prišlo do streljanja, zaradi katerega so svečanost prekinili. V želji, da bi se dokopala do ekskluzivnih fotografij, sta se fotografa Yuri Cortez in Rolando Aviles skrila v grmovje in pripravljala klasično zasedo, a se je njun načrt izjalovil. Opazili so ju namreč manekenkini telesni stražarji, ki so takoj reagirali.

Paparaca sta se nemudoma pognala v beg, a so ju mišičnjaki ujeli poleg avtomobila, parkiranega kakšnih sto metrov stran. Eden od telesnih stražarjev je od fotografa zahteval spominsko kartico s fotografijami poroke, vendar mu je fotograf ni hotel izročiti. Usedel se je v avto in se odpeljal, telesni stražar pa je zgrabil pištolo, streljal proti avtu in razbil steklo. "Lahko bi umrl zaradi neke fotografije," je v šoku izjavil napadeni fotograf, ki se je skupaj s svojim kolegom takoj odločil za tožbo.

Imata hčerkico in sinčka

Brazilka, znana tudi kot Victorijin angelček, je kmalu po prvi poroki povedala, da komaj čaka, da zanosi, da je presrečna, ker se je poročila z moškim, ki ga ima silno rada, in da upa, da bo njun zakon trajal večno. "Želim si veliko družino. Moji starši so poročeni že 36 let. Takšen zakon bi imela rada tudi jaz," je razkrila Gisele in dodala, da ima zelo rada otroke in da uživa v igranju s Tomovim sinčkom Johnom Edwardom Thomasom, ki mu ga je avgusta 2007 povila njegova nekdanja partnerica, igralka Bridget Moynahan.

Dejala je celo, da si nikoli ni niti predstavljala, da bo imela nekega moškega tako rada, kot ima rada Toma. Najbolj občuduje njegovo otroško naivnost: "Tom je zares dober fant. Ima čisto srce in je naiven kot otroček." Že kmalu po njenem navdušenem pripovedovanju smo izvedeli, da novopečena zakonca pričakujeta svojega prvega otročka. Njun sinček Benjamin Rein je luč sveta ugledal 8. decembra 2009, skoraj natančno tri leta pozneje, 5. decembra 2012, pa se mu je pridružila še sestrica Vivian Lake.