Gérard Depardieu: Mama ga je poskušala ubiti

Drugega oktobra je izšla knjiga spominov Gérarda Depardieuja, ki jo je ta bad boy francoske kinematografije napisal skupaj s pisateljem Lionelom Duroyem in v kateri je razkril veliko zanimivih podrobnosti iz svojega zasebnega življenja.

Največ prahu dvignil s trditvijo, da se sploh ne bi smel roditi. (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2014

Gérard Depardieu je nedvomno eden od najbolj kontroverznih evropskih igralcev. Za zgražanje svetovne javnosti je med drugim poskrbel s selitvijo v Rusijo, s katero se je izognil visokim francoskim davkom, in s pogostimi izjavami na račun svojega pijančevanja.

V svoji zelo aktualni knjigi spominov z naslovom Ça s'est fait comme ça (Tako je bilo), ki je nastala v sodelovanju s francoskim novinarjem in pisateljem Lionelom Duroyem, pa je največ prahu prav gotovo dvignil s trditvijo, da se pravzaprav sploh ne bi smel roditi.

"Preživel sem vse nasilje, ki ga je moja sirota mama sebi zadajala s pletilkami in drugimi stvarmi," je 65-letni igralec opisal poskuse svoje mame, da bi ubila zarodek v sebi.

"Tretji otrok, ki si ga ni želela, sem bil jaz, Gérard. Preživel sem," je še dodal zvezdnik, ki pa ima precej drugačne spomine na odraščanje, ko mu je mama večkrat ljubeče povedala, da ne more verjeti, da ga je nekoč skoraj ubila.

Gérardov oče je bil od alkohola odvisen delavec v železarni, ki ni znal napisati ničesar, razen svojega vzdevka Dédé, in ki mu je bil slab vzor. Sloviti Francoz pa v svoji knjigi priznava, da sam ni bil prav nič boljši vzor svojemu sinu Guillaumu Depardieuju, nadarjenemu igralcu, ki je 13. oktobra 2008, torej pred natančno šestimi leti, umrl za pljučnico.

Guillaume

Guillaume, ki je umrl že pri 37 letih, se je boril z odvisnostjo od mamil, ki jih je tudi preprodajal in zato pristal v zaporu, po hudi nesreči s skuterjem pa so mu amputirali nogo.

"Izkusil je isto kot jaz," je prepričan Gérard, ki ga zaradi smrti Guillauma, ki je nekoč svojega očeta ozmerjal z alkoholikom, obsedenim z denarjem, še vedno muči slaba vest:

"Dolgo sem potreboval, da sem razumel Guillauma, njegove potrebe in njegovo trpljenje, in nisem vedel, kako odgovoriti nanje. Nikoli mi ni uspelo najti pravih besed."

Napisal: Tim Jeras za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri