George Michael bo septembra nastopal na Dunaju

Kdo ve, zakaj je lani, sredi turneje Symphonica, za katero je sicer izvedel že 46 od načrtovanih 65 koncertov, zadelo njegova pljuča in je moral na Dunaju namesto na oder v bolniško posteljo. A k sreči je George Michael spet zdrav in bo prvega izmed nadomestnih koncertov septembra imel ravno na Dunaju.

5. 4. 2012

Michael se je kot Georgios Kyriacos Panayiotou leta 1963 rodil v četrti East Finchley na severu Londona.

Njegov oče se je s Cipra v Anglijo preselil sredi 50. let 20. stoletja in ime spremenil v Jack Panos. Njegova mati je bila Lesley Angold iz londonske četrti Fulham in je leta 1997 umrla za rakom. Večino mladosti je George preživel na ulicah severnega Londona, in to v hiši, ki sta jo starša kupila kmalu po njegovem rojstvu.

Ko se je njegova družina preselila v Radlett v okraju Hertfordshire, je na šoli Bushey Meads School spoznal Andrewa Ridgleyja. Njune glasbene ambicije so se združile v Wham, in ko je skupina prvič priplesala na vrh britanskih glasbenih lestvic, je bila v restavraciji Mr Jacks, ki je v londonskem Edgwaru še vedno v lasti Michaelovega očeta, gospoda Panosa torej, velika zabava.

Potem je Wham postal zgodovina, George Michael pa se je spopadal s svojo seksualno usmeritvijo, kajti telo mu je vse bolj intenzivno govorilo, da ima raje moške.

V pogovoru za britanski časnik The Independent je leta 2007 priznal, da je homoseksualnost sprva skrival, saj se je bal, kakšne posledice bi javno priznanje lahko imelo na materino že tako ali tako krhko zdravstveno stanje.

A v resnici se je že med koncertom Rock in Rio v brazilskem karnevalskem mestu Rio de Janeiro leta 1991 zaljubil v Anselma Feleppo, ki je dve leti pozneje umrl zaradi krvnega strdka v možganih.

George mu je v spomin posvetil pesem Jesus to a Child, ki je še danes del železnega repertoarja na njegovih koncertih. Leta 1996 se je spustil v dolgoletno razmerje s trenerjem za navijaške skupine in enim izmed direktorjev tovarne športnih oblačil iz Dallasa, Kennyjem Gossom.

Konec leta 2005 sta prek Georgeevega publicističnega oddelka v javnost poslala sporočilo o načrtovani poroki, a sta jo zaradi nepričakovano negativne publicitete prestavila za nedoločen čas.

Nedoločen čas je postal nikoli, kajti čeprav je Goss Michaelu stal ob strani, ko je bil ta zaradi vožnje pod vplivom marihuane septembra 2010 aretiran, je pevec na otvoritveno noč turneje Symphonica povedal, da s Kennyjem že dve leti nista več par. Da torej poroke nikoli ne bo. A vprašanje, kako zvest Gossu je bil zares super slavni George Michael, ki ga je na primer aprila 1998 na javnem stranišču na Beverly Hillsu aretiral policist Marcelo Rodriguez, saj naj bi ga pevec nagovarjal k spolnemu odnosu.

»Zares zanimivo,« je pozneje v pogovoru za MTV dejal Michael.

»Policist je bil pod krinko in očitno je imel nenavadno nalogo, da se gre z menoj igrico 'če mi pokažeš svojega, ti pokažem mojega'. Hotel je torej, da mu ga pokažem, da bi me lahko aretiral. Kaj takega!«

Pet zvezdniških o Georgu Michaelu:

  • Večkrat je bil aretiran zaradi seksa na javnih mestih.
  • Večkrat je bil aretiran zaradi posedovanja marihuane.
  • V pesmih je bil kritičen do ameriških republikancev.
  • Na računu naj bi imel vsaj 90 milijonov funtov.
  • Andrew Ridgley, druga polovica Whama, živi v angleškem Cornwallu in v glavnem igra golf.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri