Geji odnesli režiserja oskarjev, Ratnerja, in posledično voditelja, Eddieja Murphyja

"Vaje? Kakšne vaje? Vaje so za 'pedre'," je na tiskovni konferenci po projekciji svojega novega filma Oropaj bogataša (Tower Heist) dejal režiser Brett Ratner in ostal brez svoje do zdaj najbolj odmevne prireditve – režije podelitve oskarjev.

14. 11. 2011

Jap, v Hollywoodu se beseda 'peder' ne sme več uporabiti v metaforah in drugih besednih zvezah. Rečeš 'peder' in si brez službe, pa čeprav imaš med svojimi prijatelji kup homoseksualno usmerjenih fantov in punc.

Brett Ratner se je sicer nato opravičil zaradi žaljivega izraza, a mu ni bilo več pomoči, moral je odstopiti kot producent in režiser podelitve oskarjev 2012. A tukaj zgodba še ni končana. Iz solidarnosti do Ratnerja je svojo odlično službo, ki bi morda lahko znova obudila sicer strmo padajočo kariero, na klin obesil še Eddie Murphy. Tokrat je prvič, da se je že izbrani voditelj odpovedal nalogi povezovanja enega od najbolj gledanih večerov leta na ameriški televiziji, v katerega se vsakokrat vklopi na desetine milijonov ljudi z vsega sveta.

Po Ratnerjevem in Murphyjevem odhodu bo najverjetneje celotna predstava prišla v roke producentu Brianu Grazerju (za film Čudoviti um je dobil oskarja), ki bo imel proste roke tudi pri izbiri voditelja.

Murphy noče sodelovati brez Ratnerja

Eddie Murphy v svoji izjavi za javnost ni obtoževal nikogar, pojasnil je le, da ne želi sodelovati brez Ratnerja:

"Najprej bi rad poudaril, da popolnoma razumem in podpiram odločitve obeh strani, kar se tiče sprememb v zvezi z naslednjo podelitvijo oskarjev. Res sem se veselil, da bom del predstave, ki jo je naša ekipa šele začela sestavljati, a sem prepričan, da bo nova ekipa delo opravila prav tako dobro."

Zadnja novica?

Za naslednjo podelitev oskarjev je Akademija po odstopu Eddieja Murphyja rekrutirala starega in priljubljenega znanca Kodakovega odra – Billyja Crystala.