Gary Coleman - mineva štiri leta od njegove smrti

Igralec Gary Coleman je v 43. letu starosti umrl 28. maja 2010, torej pred točno štirimi leti. Dovoljenje, da izključijo aparate, ki so ga ohranjali pri življenju, je zdravnikom dala njegova nekdanja soproga Shannon Price.

31. 5. 2014

Gary Coleman je od rojstva bolehal za fokalno segmentalno glomerulosklerozo, avtoimunsko boleznijo ledvic.

Zaradi hude bolezni je moral jemati razna zdravila, med njimi tudi kortikosteroide, zato je bil vse življenje videti kot otrok, visok pa je bil le 142 centimetrov.

Gary Coleman

Zvezdnik priljubljene družinske humoristične serije Diff'rent Strokes je prestal najmanj dve operaciji presaditve ledvic, a mu tudi to ni pomagalo.

Vsak dan je moral hoditi na dializo, zaradi velikih izdatkov za zdravljenje pa je moral avgusta 1999 razglasiti bankrot.

Usodni padec

Leta 2009 je bil na operaciji srca, po kateri je staknil pljučnico. Takrat so se začele še hujše zdravstvene težave.

Januarja 2010 so ga hospitalizirali, ker je doživel srčni napad, že februarja istega leta pa je napad doživel še med snemanjem serije The Insider. Igralca so 26. maja 2010 sprejeli v bolnišnico Utah Valley Regional Medical Center.

Bil je v kritičnem stanju, saj je doma – verjetno zaradi še enega srčnega napada – padel po stopnicah in se udaril v glavo ter dobil epiduralni hematom. Naslednje jutro je bil pri zavesti in priseben, a že sredi popoldneva se je njegovo stanje drastično poslabšalo. Padel je v komo in morali so ga priključiti na aparate.

Že dan pozneje, 28. maja 2010, so ga bogovi v belem razglasili za mrtvega. Star je bil 42 let, dovoljenje, da izključijo aparate, pa je zdravnikom dala njegova nekdanja soproga Shannon Price, s katero je bil poročen v letih 2007 in 2008. Pokopati bi ga morali že nekaj dni po smrti, a je bil pogreb preložen, ker se njegovi starši, nekdanja soproga in nekdanja poslovna sodelavka Anna Grey niso mogli dogovoriti, kdo bo dobil njegovo nasledstvo.

Takrat so se v medijih pojavila natolcevanja, da ga je Shannon porinila po stopnicah, ker je želela, da umre.

Mediji so se razpisali o tem, da je to, da si je želela njegove smrti, med drugim dokazala tudi s tem, da je zdravnikom dovolila, da izključijo aparate, ki so ga ohranjali pri življenju. Sumljivo naj bi bilo tudi to, da je poklicala paparace, ki so jo v bolnišnici fotografirali ob Garyju, ki je ležal v komi. Pred njimi je objokana zatrjevala, da ga ljubi in da mu nikoli ne bi hotela narediti ničesar slabega.

Oprana krivde

Po obsežni preiskavi so policisti in mrliški oglednik 5. oktobra 2010 objavili poročilo, v katerem je pisalo, da je njegova smrt nesreča.

Shannon torej ni bila kriva za smrt Garyja, ki so ga, kot je zahteval v oporoki, upepelili.

Njegovo nasledstvo je v skladu z oporoko pripadlo Anni, čeprav je Shannon trdila, da je bila ob njem vse do smrti in da sta bila, čeprav sta se razšla, še vedno mož in žena. Njena pritožba na odločitev sodišča glede nasledstva je bila zavrnjena in Shannon ni dobila ničesar.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri