François - Henri Pinault med Salmo Hyek in Lindo Evangelisto

François-Henri Pinault je nesramno bogat francoski poslovnež. Še bolj slaven je postal, ko se je poročil z igralko Salmo Hayek, s katero ima tudi hčerkico. Zdaj pa je odjeknila novica, da je oče otroka še ene lepotice, in sicer manekenke Linde Evangelista …

8. 7. 2011

Mogotec François-Henri Pinault (49) še zdaleč ni postaven lepotec, za katerim bi se na ulici obrnili. Ima pa očitno tisti francoski šarm, poleg tega pa je bajno bogat. Je namreč predsednik družinskega večmilijardnega imperija prestižnih znamk PPP, med katerimi so Gucci, Bottega Veneta in Yves Saint Laurent.

In kot se za tako bogatega moškega spodobi, si je Francoz omislil tudi zvezdniško ženo.

Leta 2009 se je poročil s priljubljeno igralko Salmo Hyek (42). Poroka je bila seveda razkošna, in sicer v operni hiši La Fenice v Benetkah. Povabljenih je bilo 150 gostov, med njimi Charlize Theron, Penelope Cruz, Bono, Woody Harlesson in tudi bivši francoski pred­sednik Jacques Chirac.

Na svatbi so bili tudi njuni otroci, in sicer takrat 19-mesečna hči Valentina Paloma ter Pinaultova hčerka iz prvega zakona, osemletna Mathilde. Takrat se še ni vedelo, da ima mogotec še enega otroka. Pravzaprav se nikomur o tem ni niti sanjalo, še najmanj pa o tem, da ga ima z lepotico in nekdanjo manekenko Lindo Evangelista. Pisalo se je leto 2006, ko je prišla na dan novica, da je takrat 41-letna supermanekenka v bolnišnici v New Yorku rodila sina Augustina Jamesa Evangelista. Na vprašanje, kdo je dečkov oče, pa nikoli ni hotela odgovoriti. Seveda so se pojavila namigovanja, da naj bi bil to njen agent Didier Fernandez, pa milijonar Edward Morton, s kate­rim se je začela dobivati, ko je bila že noseča, a nič od tega ni bilo res. Verjetno ne bi nikoli izvedeli, kdo je oče, če Linda ne bi vložila zahtevka za preživnino. In čeprav so vsi dokumenti strogo zaupni, je vest kljub vsemu pricurljala v javnost.

V vlogi, ki naj bi jo vložila Linda, naj bi bilo zapisano, da je Pinault oče njenega nezakonskega sina Augustina Jamesa. In ker naj bi mogotec priznal očetovstvo, mora sodišče le še določiti višino preživnine. Na sodišču nikoli ni bilo videti Henrija, saj je nameraval vse urediti kar po telefonu. Kakorkoli že, v kratkem se pričakuje, da bo določena višina alimentacije, ki jo bo moral podjetnik plačevati za sina. Po newyorškem zakonu mora oče temu nameniti 17 odstotkov zaslužka - kar je v njegovem primeru približno 620 tisoč evrov, saj je v minulem letu zaslužil vrtoglavih 3,7 milijona. Preživnino za sina bo moral plačevati do njegovega 21. leta. Kaj je o vsem tem rekla Salma Hayek, pa še ni znano.

Sandra Bratuša za Story