Filip Flisar po potovanju na Kubi pristal v bolnišnici

Filip Flisar je letošnje poletje obiskal Kubo. Priljubljenemu Štejercu pa te počitnice najverjetneje ne bodo ostale v lepem spominu, saj saj je zaradi okužbe z bakterijo moral za nekaj dni v bolnišnico.

Filip Flisar po potovanju na Kubi pristal v bolnišnici (foto: Instagram.com/@filipflisar) Instagram.com/@filipflisar
1. 8. 2017

Medtem ko se je velik del Evrope namenil letošnje počitnice uživati v Sredozemlju, pa je naš odlični smučar prostega sloga, Filip Flisar, poletel na drugo stran Atlantika, v zavetje karibskega morja, kjer je s svojo boljšo polovico Moniko Vuk obiskal dandanes priljubljeno turistično destinacijo Kubo.

Filip Flisar

Kljub temu si brkati športnik teh počitnic ne bo zapomnil po odličnih mojitih ali dišečih cigarah, saj je zaradi okužbe z bakterijo nekaj dni preživel v bolnišnici.

 

Summer, love & V8 engines

A post shared by Filip Flisar (@filipflisar) on

Mične Kubanke, miganje z boki na havanskih ulicah in stari kadilaki živih barv. V slednjih se je pustil zapeljati tudi Filip.

Po nekaj dneh uživanja na plažah, spoznavanja morskih prebivalcev – Filip se je družil tudi z delfini, eden izmed njih mu je namenil celo poljubček – pa je naš zimski junak pristal v bolnišnici, opremljen z infuzijo.

 

When they tell you to kiss a dolphin and you take it a bit too far... #frenchkiss #cheatinggoals

A post shared by Filip Flisar (@filipflisar) on

Kot nam je zaupal, je pri tem šlo za okužbo z neke vrste bakterijo, zato le upamo, da se njegovo stanje spet v popolnosti stabilizira.

Kuba je za zahodne turiste še vedno povsem drugačen svet. Tako je tudi v zdravstvenih ustanovah, kjer pacienti na pregled v nekaterih mestih čakajo kar na ulici, medtem ko v medicinskih sobah tudi mrgoli mrčesa. Domačini niso deležni zdravstvene oskrbe v vsem blišču, medtem ko je za tujce precej bolje poskrbljeno.

Filip Flisar

Čeprav razmere v kubanskih bolnišnicah niso idealne, pa kubanski strokovnjaki dobivajo številne pohvale po vsem svetu, po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije pa naj bi bil kubanski zdravstveni sistem celo eden bolj učinkovitih na svetu. Filip je torej bil v dobrih rokah!

Napisala Nika Arsovski za revijo Nova
Fotografije: Facebook.com/@filipflisarski

Preberi še: Simpatična Tanja Žagar iskreno spregovorila o nosečnosti

Priporočamo tudi: Mesečni horoskop AVGUST 2017