Fenomen Conchite Wurst - od dečka do evrovizijske dive

Thomas Neuwirth, katerega alter ego z umetniškim imenom Conchita Wurst je pred dnevi zmagal na Evroviziji 2014, je te dni javnosti dovolil vpogled v svoja otroška, najstniška in kasnejša, že z estrado povezana zgodnja odrasla leta.

In ker je zanimanje za Conchito, pa tudi Thomasa, te dni izjemno, na tem mestu objavljamo serijo fotografij, ki bodo morda pomagale potešiti nekaj radovednosti (in na mesto 'zgolj' senzacije vnesle tudi nekaj razumevanja).

Fenomen Conchite Wurst - od dečka do evrovizijske dive (foto: profimedia) profimedia
14. 5. 2014

Conchita Wurst se je 'rodila' kot svojevrsten protest zoper nestrpnost, ki ji je bil Thomas oz. Tom priča že kot najstnik zaradi svoje spolne usmerjenosti. Njegova brada je pristna, za nje sijaj pa je vendarle bil potreben tudi poseg z make-upom.

Preden je Tom postal Conchita Wurst je pel v fantovskem bendu Jetzt Anders (ali Zdaj pa nekaj drugačnega). In leta 2007 so fantje na šovu Starmanie prišli celo v finale.

Kot boš videla na fotografijah, Thomas prepeva in nastopa že od malih nog, prav tako pa tudi to, da se je že kot deček rad oblačil v ženska oblačila. Thomas prav tako ni vedno nosil brade, po kateri se bomo Conchite Wurst zagotovo dobro zapomnili.

Pa odzivi? To, da se evforija (v dobrem in slabem) nikakor ne poleže, je dejstvo. Skoraj vsak ima o evrovizijski zmagovalki te dni svoje mnenje, pa naj bo na ulici, forumih, twitterju ali facebooku. Nekatere skrbi 'dekadenca' sodobne družbe, spet drugi so navdušeni nad nekakšno simbolično zmago strpnosti do drugačnosti. A kakorkoli že, lahko si si gotova, da sta starša Thomasa Neuwirtha alias Conchite Wurst še kako ponosna. Zakaj bi že ne bila?

Fotografije: profimedia