FBI razkril težavno življenje Whitney Houston

FBI je objavil 128 strani dolgo kartoteko o priljubljeni pevki in igralki Whitney Houston, ki razkriva, da se je zvezdnica vse življenje spopadala s težavami, povezanimi s slavo.

14. 3. 2013

Prejšnji teden je FBI razkril, kako zelo težko je bilo življenje zvezdnice, ki so jo 11. februarja lani našli mrtvo v hotelski kadi.

Poročilo je razkrilo, da je bilo njeno življenje zelo pestro in tudi nevarno, saj so na 128 straneh podrobno opisani primer izsiljevanja in številni primeri zalezovanja. Kmalu po tem, ko se je zvezdnica poročila z glasbenikom Bobbyjem Brownom leta 1992, jo je začel izsiljevati bližnji prijatelj, ki je imel dostop do zelo intimnih informacij o njenem odnosu z Bobbyjem. Prijatelj iz Čikaga, ki je celo odvetnik, je poslal izsiljevalno pismo kar na produkcijsko družbo, ki je zastopala Whitney. V pismu je pisalo, da bo razkril podrobnosti pevkinega zasebnega življenja številnim medijem, če mu ne plačajo dobrih 76 tisoč evrov. Pozneje je zahtevano plačilo povišal celo na skoraj 200 tisoč evrov. Na koncu je oče pokojne zvezdnice poslal izsiljevalcu zaupno pogodbo in neznano vsoto denarja.

Med letoma 1988 in 1999, ko je bila Whitney na vrhuncu svoje kariere, jo je FBI skrbno spremljal.

V poročilu je zapisano, da je v teh letih zvezdnica imela veliko težav z vsiljivimi oboževalci. Leta 1999 je začela prejemati pisma in kasete z grožnjami iz Nizozemske. FBI je zaslišal avtorja pisem in posnetkov. Moški je trdil, da je predsednik Evrope, da je kupil Brazilijo za dobrih 50 milijard evrov in da je pomagal Nelsonu Mandeli zmagati na volitvah v Južni Afriki. Številna pisma ji je pošiljal tudi moški iz Vermonta. Svojo ljubezen do zvezdnice je zapisal v več kot 70 pismih, ki jih je poslal v obdobju 17 mesecev. V nekem pismu je celo zapisal, da bi lahko koga tudi poškodoval. FBI je zaslišal tudi tega moškega, vendar so preiskovalci ocenili, da ni kršil nobenega zakona in da je želel le javno razglasiti svojo ljubezen do pevke.

Poročilo razkriva tudi, da je bilo vedenje zvezdnice po vrhuncu njene kariere izredno nepredvidljivo.

Dolgo se je bojevala z odvisnostjo od drog, med drugim tudi od kokaina in alkohola. Whitney se je večkrat vpisala v različne klinike, kjer naj bi ji pomagali premagati odvisnosti. Ker se zvezdnica ni znala uspešno spopasti s težavami, ki ji jih je prinesla slava, je odpovedala številne koncerte in intervjuje. Leta 2003 je v televizijskem intervjuju z Oprah Winfrey priznala razsežnost svojih odvisnosti.

"Vsak dan sem jemala droge, prav vsak dan. Sploh nisem več razmišljala o petju," je povedala. Težave z drogami so vplivale tudi na prodajo njenih plošč in leta 2007 se je po 15 letih zakona ločila od Bobbyja Browna. Pri 48 letih so pevko našli mrtvo v kadi hotela na Beverly Hillsu. Po preiskavi je policija povedala, da je šlo za nesrečo, ki je bila posledica zlorabe drog in bolezni srca.

Napisala Meta Kač, fotografije Shutterstock