Evrovizija 2019: Ne boš verjela, katera država je Sloveniji namenila NAJVEČ točk (po televotingu)!

Sodeč po najnovejših rezultatih, bi bil – če bi se upošteval samo televoting – zmagovalec nekdo drug, prav tako pa bi se Slovenija drugače uvrstila.

Evrovizija 2019: Ne boš verjela, katera država je Sloveniji namenila NAJVEČ točk (po televotingu)! (foto: Facebook/Zala Kralj in Gašper Šantl) Facebook/Zala Kralj in Gašper Šantl
20. 5. 2019

Slovenska predstavnika Evrovizije, Zala Kralj in Gašper Šantl, sta v soboto zasedla odlično 13. mesto (izmed vseh 41 držav), a njuna uvrstitev bi lahko bila še višja - če bi le upoštevali samo televoting.

Namreč, potem ko so strokovne komisije skupno Sloveniji podelile 46 točk, kar nas je uvrstilo na 17. mesto, so na dan prišli rezultati televotinga.

Si tudi ti ostala presenečena nad dejstvom, da od strokovne komisije "bratskih" držav, Hrvaške in Srbije, nismo prejeli niti ene same točke?

No, gledalci so bili očitno drugačnega mnenja, saj sta nam prav ti dve državi podelili po 10 točk!

Če bi torej upoštevali le glasove televotinga, kot je bila to praksa med letoma 2001 in 2009, bi Slovenija zasedla 11. mesto

Prav tako bi bil zmagovalec drug. Zmagovalno Nizozemsko bi namreč prehitela Norveška, ki je na koncu zasedla 5. mesto.

Vse naše prejete točke si lahko ogledaš tukaj:

Kakorkoli, mi smo izjemno ponosni na naša predstavnika, saj sta pripravila magičen nastop, ki bo mnogim zagotovo še dolgo ostal v spominu – predvsem zaradi njune preprostosti in krasnega sporočila pesmi.

Pripravila: N. Š.

Fotografija: PrtScr/eurovision.tv

Poglej še VIDEO: Zala in Gašper v iskrenem intervjuju pojasnila svoja dejanja in se javno opravičila