Evo Boto že postavljajo ob bok Tini Maze!

Koroška 16-letnica, ki jo ponosni domačini že postavljajo ob bok naši najboljši smučarki Tini Maze, se je v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah v spremstvu staršev pripeljala domov. Eva Boto je najbolj uspešno, kar se sploh da, zaključila svojo misijo in zmagala na Emi 2012.

1. 3. 2012

Še nekaj dni pred letošnjo Emo se nam je uspelo na hitro, med vajami, ki so vse dni potekale na nacionalni televiziji, da bi bil šov kar se da popoln, pogovoriti z Evo, za katero imamo občutek, da vsrkava vsako besedo, povezano z glasbo.

Na vprašanje, ali si resnično želi zmage, nas je pogledala z odprtimi očmi, kot da bi se hecali, in z nasmehom odgovorila:

"Seveda!"

Nobene razlage več nismo potrebovali, jasno nam je bilo, da si Eva želi osvojiti Emo in da je zato pripravljena delati, garati, vaditi. To ji je tudi uspelo. Pravzaprav dokaj gladko, če upoštevamo, da je na koncu s še enkrat večjim številom glasov v kozji rog ugnala tekmici, dvojčici Prusnik. Botolama je tako tisto, kar je začela v oddaji Misija Evrovizija, končala z odliko, zdaj pa se začenja njena pot do tekmovanja v Bakuju, za katero se Eva zaveda, da ne bo lahka.

"Občutki so še povsem nerealni, komaj dojemam, kaj se je zgodilo. Vesela sem vseh čestitk prijateljev, bližnjih in vseh, ki kar dežujejo. Zdaj že razmišljamo, kaj vse se bo zgodilo do nastopa na Evrosongu v Bakuju, ki ga že težko pričakujem," je bil Evin odziv na vse, kar se je zgodilo v nedeljo zvečer v studiu 1 nacionalne televizije.

"Vse tri pesmi so mi bile zelo všeč," je o svojih skladbah povedala Eva.

"Pri vsaki sem imela svoja čustva in s tem tudi interpretacijo. Res ne morem reči, katera mi je bila najljubša, tako da bi bila katerakoli od izbranih tista moja, z vsako bi bila neizmerno zadovoljna. Tudi skladbe dvojčic Prusnik so bile dobre in z njuno energijo sta naredili pesmi še boljše," Eva ne skopari s pohvalami na račun avtorjev svojih pesmi in tekmic Nike ter Eve Prusnik.

A Eve tudi tokrat niso ocenjevali le gledalci oddaje Misija Ema 2012, saj so njeno pesem izbirali tako občinstvo kot tudi sodniki.

"Darja, Raay, Tina in Jonas so pač tisti ljudje, ki imajo veliko izkušenj v medijskem svetu, zato je včasih prav, da prisluhnemo tudi kakšnim njihovim nasvetom. Meni je bil res vsak izmed njih na svoj način simpatičen, lahko pa rečem, da je izstopala Darja, s katero se res dobro razumem in je res tako prijetna oseba. Veliko mi je pomagala, mi veliko stvari povedala, ‘cukrček’ je," je opisala sodnike, ki so tudi njej sodili v vsaki oddaji, in se že dan po Emi odzvala na številne intervjuje, čeprav je temnolasa pevka, ki za zdaj še ne najde časa za fante, šla spat šele ob peti uri zjutraj po velikem finalu.

"Telefoni so mi začeli zvoniti že ob osmih zjutraj in zadnje dni res ne vem, kaj je to pravi spanec. Še vedno pa se me drži tisti pravi adrenalin in še vedno nekako ne dojemam zmage. Nisem še preveč utrujena, se bom pa po mojem naspala jutri, ko se bodo stvari nekoliko umirile,’’ nam je še zaupala Eva, ki je zjutraj, ko je vstala, najprej pogledala svoj zlati kipec ali - kot ga je poimenoval Klemen Slakonja - vazo, da se je prepričala, da vse le niso bile sanje.

Eva si zdaj najbolj od vsega želi, da bi tudi na Evroviziji nastopila čim bolje in seveda Sloveniji pripela dobro uvrstitev. Tako bo tudi v prihodnje dobro sodelovala z ekipo TV Slovenija, tako v pripravah na nastop kot tudi v vsem, kar se tiče izvedbe, o tem, ali bo pela v angleščini ali v slovenskem jeziku, pa pravi, da še ni nič dokončno odločeno. ‘’Ta pesem naj bi se naredila v angleščini, a še nismo natančno dorekli, ali bo v slovenščini ali angleščini,’’ pravi in s tem odgovori številnim, ki tudi na spletnih forumih že ugibajo, ali naj Verjamem ostane v obliki, kot smo jo spoznali, ali ne.

"Zdaj imam veliko drugih nalog, seveda povezanih z Evrosongom, uskladiti pa bom morala tudi čas za šolo. No pa, saj tako je bilo že do zdaj, le da bo morda več vseh obveznosti z intervjuji, vajami, sestanki in mediji na splošno. Ni mi težko stisniti zob, saj sem delala za to, da se mi izpolnijo sanje. Predvsem bom morala paziti tudi na glas. Nastopa me ni bilo strah, tako da se ne bojim niti tistega v Bakuju. Na glasilke pa moram paziti, saj so moje edino orodje in ne smem si privoščiti, da bi ga izgubila," nam je še povedala Eva Boto, vesela zmage, ki jo je čez noč izstrelila med zvezde slovenske glasbene estrade.

Napisal Filip Kocijančič, fotografije Sašo Radej