Eva: Brez dlake na jeziku

V času, ko se vse zvezdnice močno trudijo držati jezik za zobmi, se Eva Longoria temu trendu noče vdati (kako osvežujoče!). Preberi si vse sočne detajle, ki nam jih je razkrila zvezdnica serije Razočarane gospodinje.

27. 9. 2007

Ko se je morala opisati s tremi besedami, je Eva Longoria izbrala besede norčava, ambiciozna in zabavna. Njena kariera je v polnem razmahu, zato bi morala še posebej poudariti svojo ambiciozno plat. Serija Razočarane gospodinje doživlja izjemno gledanost, Eva pa je medtem odprla še restavracijo De Nada v teksaško-mehiškem slogu. S filmom Agent na begu, v katerem je igrala ob Kieferju Sutherlandu in Michaelu Douglasu, je prestopila na veliko platno, letos pa je svoj glas posodila liku v risanem filmu Foodfight.

Njeno zasebno življenje je v zadnjem času prav tako polno akcije. Lani novembra jo je za roko zaprosil njen fant Tony Parker, s katerim se je poročila v Parizu, kjer je Tony odraščal (to je Evin drugi zakon, saj je bila kratek čas poročena z igralcem v limonadnicah, Tylerjem Christopherjem).

Prijazna in energije polna zvezdnica je s Cosmom odšla na čaj v losangeleški hotel Chateau Marmont, kjer je pogovor dobil krila ...

Kako to, da si se znašla v videu Jessice Sipmson, A Public Affair?

Vse imamo istega stilista za pričeske, Kena Pavesa. Jessica nam – meni, sebi, Carmen Electri in Brittany Murphy – pravi kar Kenijevke. Družimo se, kadar je to le mogoče. Dobre prijateljice smo.

Je težko ohranjati prijateljstva, ko si v resni zvezi?

Ne. Marsikaj sem že morala preslišati na račun tega, ker imam prijatelje, kot sta Jamie Foxx in Mario Lopez, ki sta zame kot brata. Težko je, če razmerje stoji na majavih tleh, ali pa, če tvoj partner ne ve, koliko ti v resnici pomeni. Pri nama ni tako. Sama ne čutim, da bi me Tonyjeve prijateljice ogrožale, Tony pa prav tako nima težav z mojimi prijatelji.

Se s Tonyjem kdaj pogovarjata o zaupanju?

Za naju je zaupanje drug v drugega nekaj povsem samoumevnega. Morda si kdo misli, da nama bo zaupanje zato, ker sem sama igralka, on pa športnik, in zato, ker sva večkrat na različnih koncih sveta, predstavljalo težavo, a še zdaleč ni tako. Najina zveza ima za oba prednost pred vsem drugim, zato ne bi storila ničesar takšnega, s čimer bi jo lahko ogrozila.

Kako ohranjata bližino, kadar si ti v Los Angelesu, on pa v Teksasu?

Pošiljava si e-pošto, SMS-je in prek kamer klepetava po MSN-ju. Vse se vrti okrog povezovanja. Vedno se norčuje iz mene in pravi: “Ja, draga. Se že povezujem s tabo.”

Stara si 32 let, Tony pa 24. V čem je največja prednost zveze z mlajšim moškim?

V vsem! Na primer v njegovi energiji. Toda mislim, da je res največja prednost v njegovem nedolžnem pogledu na zveze. Pri njem so vse možnosti še vedno odprte. Mislim, da smo ženske, vsaj večina, bolj previdne in premišljene, ko gre za zveze.

Kaj kot par s Tonyjem najraje počneta v prostem času?

Rada poležavava in gledava filme. Oba obožujeva dobro hrano. On je Evropejec, zato obrok rad spremeni v štiri ure trajajočo izkušnjo ob dobrem vinu, sirih in vsem, kar sodi zraven. Ob dobri hrani, v kateri oba uživava, skupaj pobegneva stran od vseh skrbi.

Kako ti ob vsem tem prehranjevanju uspe obdržati tako čudovito postavo?

Imam osebnega trenerja, ki pride k meni vsaj štirikrat na teden in me nažene k delu. Včasih me vse tako boli, da komaj hodim. Delam počepe, izpadne korake ... vse za mojo ‘tazadnjo’. Zelo me skrbi, da ne bi gravitacija terjala svojega davka. Pri hrani trenutno preizkušam vegansko dieto, a se večkrat prekršim – včeraj sem pojedla zrezek. Poleg tega pazim, da na vsake toliko časa telo očistim. Po več mesecev jem samo zelenjavo, potem pa si privoščim purana ali goveji file.

Kaj je zate najlepše, kar so ti prinesla tvoja trideseta?

Vse! Moja dvajseta so bila polna težkih lekcij. Pobegnila sem v Las Vegas in spoznala, da je zakon zaveza in da zgolj ljubezen ne zadostuje za srečno življenje do konca dni. Moj prvi mož me je veliko naučil o zvezah. Naučil me je, da se dva lahko prerekata tudi brez zlobnosti ali nesramnih besed.

Kako se s Tonyjem spopadata s konflikti?

Nikoli ne greva jezna spat, čeprav gre to včasih Tonyju na živce, češ: “Prosim, jutri imam tekmo. Moram se naspati.” Drugo pravilo, ki ga imava, je, da nima nihče 100-odstotno prav. Jaz nočem imeti prav, hočem le, da me razume.

Lani septembra sta s Tonyjem javno povedala, da preživljata težko obdobje. Kaj se je dogajalo?

Imela sva nekaj težav in tega nisva skrivala. Morala sva sprejeti nekaj pomembnih odločitev – od tega, kje bova živela, do tega, kdaj bova lahko skupaj. Vendar se v tem času nisva nikoli tako sprla, da bi se razšla.

Zakaj je bil prav zdaj pravi čas za poroko?

Nikoli si nisem zastavila določene starosti, pri kateri naj bi se poročila. Nikoli si nisem rekla, da se želim poročiti do 28. leta in do 32. imeti tri otroke. To seveda še ne pomeni, da si ne želim imeti družine. Otroka sem pripravljena tudi posvojiti. Ne čutim pritiska, da bi morala imeti otroke, ko pa vem, da jih je tam zunaj toliko brez staršev.

Kako te je Tony zaprosil?

Bilo je lepše, kot bi si sploh lahko zamislila. Poleg tega sem bila čisto šokirana. Pokleknil je. Bil je zelo nervozen, nad čimer sem bila presenečena in se mi je hkrati zdelo neskončno ljubko. Rekla sem: “Srček, saj veš, kako zelo se želim poročiti s tabo!”

Kaj v zvezi s poroko te je najbolj vznemirjalo?

Moja obleka, moja obleka in še enkrat moja obleka! Ko bi jo le lahko oblekla 10 hkrati! Tako žalostno je, da jo potem shraniš in je nikoli več ne vidiš. Poročila sva se v Parizu, o čemer sem vedno sanjala. Poroka je bila velika in uradna, z vsem, kar spada zraven. Če bi se poročila v Teksasu, bi imeli piknik na vrtu.

V preteklosti ti ni bilo prav nič nerodno govoriti o seksu. Kako to, da si glede tega tako sproščena?

Tega me ni nihče naučil. Sem samozavestna ženska. Za žensko moje generacije ni več tabujev, kar se tiče seksualnosti. Od nekdaj sem znala razmišljati s svojo glavo.

Vedno si govorila o tem, da je treba moškemu pokazati, na kakšen način te bo najbolje zadovoljil v postelji. Kako to narediš?

To ne bi smelo biti težko. Enostavno ga prosiš. Če imaš občutek, da hodiš po jajcih, ko ga to prosiš, potem si z napačnim moškim. Tonyju me ni bilo nikdar strah reči: “Tako mi je všeč. To hočem. Tu hočem.” Če naju kaj moti, si to vedno takoj poveva. In to ne velja zgolj pri seksu!

5 stvari, ki jih nisi vedela o Evi ...

 • Ima tri sestre in vse so blondinke!
 • Njena prva služba je bila v restavraciji s hitro prehrano.
 • Na hrbtu ima dve tetovaži: vrtnico in keltski križ, na zapestju pa zvezdico.
 • Visoka je le 158 cm.
 • Je nekdanja Miss Corpus Christi.

Lekcije, ki smo se jih nauili od Gabrielle

Naj jo ljubimo ali sovražimo, vsaki bi prav prišel kakšen list iz knjige s pravili igre Gaby Solis.

 • Partnerju ne smeš ničesar prikrivati ... razen računov za oblačila.
 • Če slučajno znaš kuhati, ta podatek raje zadrži zase.
 • Ne pretepaj se z nuno. To ni damsko.
 • Vedno bodi karseda urejena, tudi če greš le po opravkih. Morda boš naletela na srčkanega tipa ... ali pa na žensko, v kateri lahko vzbudiš zavist.
 • Moški pridejo in gredo. Prijatelji so za zmeraj.
 • Telovadba je odličen izgovor, da si nadeneš oprijeta oblačila.
 • Ni prepira, v katerem ne bi mogla zmagati, če imaš na sebi seksi spodnje perilo.
 • Dlje časa se boš pripravljala na zmenek, hitreje bodo oblačila zdrsnila s tebe.
 • Opravljanje je kot čokolada – temnejše so skrivnosti, boljše so.
 • Po kozarcu šampanjca se svet zdi veliko lepši.

Monica Corcoran, Živa Lečnik