Eva Boto o težki preteklosti: "Nikogar nisem imela, ki bi mi pomagal"

Za njenim širokim prisrčnim nasmehom se skriva zgodba, ob kateri se znova vprašamo, kako so ljudje lahko takšni? 💔

Eva Boto o težki preteklosti: "Nikogar nisem imela, ki bi mi pomagal" (foto: POP TV) POP TV
1. 12. 2019

Če gledaš oddajo Znan obraz ima svoj glas, ti je k srcu zagotovo prirasla simpatična Korošica Eva Boto. ❤️  In ja, tudi na uredništvu smo nad njo popolnoma na-vdu-še-ne! Go, Eva! 💪🏼

A kot je pred časom povedala novinarki naše medijske hiše, njena pot ni bila od nekdaj posuta z rožicami. 

Svojo glasbeno pot je začela zelo zgodaj, vendar je, kot pravi, zgodaj na lastni koži občutila zavrnitve in neprijaznosti.

"Moja mama se rada pohvali, da mi je že med nosečnostjo prepevala, zato sem postala pevka. (smeh) V osnovni šoli sem pela v pevskem zboru in petje me je izjemno osrečevalo. Učiteljica glasbe je kmalu prepoznala moj talent, zato me je prijavila na mednarodno tekmovanje v Avstriji, kjer sem dosegla svojo prvo zmago, ki je bila zame pomembna, saj se je takrat začela moja glasbena pot.

"Ker mi je učiteljica glasbe priskrbela veliko nastopov, sem pridobila ogromno izkušenj z nastopanjem in se naučila premagovati tremo."

"Preden sem se prijavila na šov Misija Evrovizija sem odšla na avdicijo za Slovenija ima talent, vendar nisem bila sprejeta v drugi krog."

"Zaradi razočaranja se sprva nisem želela prijaviti na Misijo Evrovizija, ampak sta me starša zelo spodbujala."

Poglej si njen avdicijski nastop v šovu Misija Evrovizija:

Kako si se po nastopi na Evroviziji spopadala s kritikami?

"Takrat sem bila imuna za komentarje, živela sem v mehurčku in nisem poznala ozadja.

"Moji starši so čutili več pritiska. Komentarji so se ju bolj dotaknili kot mene, ker sta me zaščitila."

"Najbrž so ju najbolj prizadele opazke znancev in so-krajanov. Ljudje namreč nimajo realne predstave o svetu glasbe. Nekdo je mojemu očetu celo rekel, zakaj sploh še hodi v službo, če jaz toliko zaslužim, da lahko preživljam vso družino, kar seveda ni bilo res. Zdaj bi negativne komentarje zagotovo doživljala drugače kot takrat in bi me bolj prizadeli."

"Takrat sem padla z vrha na dno, kar se glasbene kariere tiče. Nisem imela ekipe, ki bi mi stala ob strani. Bila sem povsem nova na glasbeni sceni in nenadoma sem se morala znajti sama, kar ni bilo preprosto. To je bila zame velika preizkušnja, obenem pa sem morala čez poletje opraviti ogromno šolskih obveznosti, ker sem med šolskim letom pogosto manjkala. Ko sem do septembra opravila 20 testov, so me čakale že nove šolske obveznosti."

"V tistem obdobju sem spoznala, kdo so moji pravi prijatelji. V razredu mi ni nihče priskočil na pomoč, pomagala mi je soseda, ki je bila zlata maturantka."

"Ko sem zmagala na Misiji Evrovizija so me vsi podpirali, potem pa se je marsikdo umaknil."

"Talent v tem poslu ne zadostuje, kar sem izkusila na lastni koži. Ni dovolj, da znam peti in nastopati. To sem spoznala po Evroviziji, ko se nisem znašla in nisem vedela, kako naj nadaljujem."

"Nikogar nisem imela, ki bi mi pomagal z nasveti, zato dve leti nisem izdala nobene pesmi."

"Ko si mlad, se lahko hitro izgubiš in najtežje je najti svojo pot. Tudi jaz je še nisem povsem našla, ampak delam na tem."

Fotografije: Saša Aleksandra Prelesnik

Preberi še: Kdo je Petra Zore (Znan obraz ima svoj glas)? Vse o njeni karieri in težavah s SLUHOM

Priporočamo tudi: Alex Volasko (Znan obraz ima svoj glas): VSE, kar moraš vedeti, če gledaš oddajo (ljubezen, kariera, fotografije)