Eurovizija 2018: Zakaj bo Lea Sirk pela v Slovenščini in ne v Angleščini?

Primorska pevka Lea Sirk je s svojo pesmijo Hvala, ne! in kreativno izpeljanim odrskim nastopom na letošnji Emi zasenčila prav vse nastopajoče, zdaj pa je jasno tudi, da bo na Portugalskem (Evrovizija 2018) nastopila s slovenskim besedilom. Že veš, zakaj?

Eurovizija 2018: Zakaj bo Lea Sirk pela v Slovenščini in ne v Angleščini? (foto: Instagram.com / @Leasirk) Instagram.com / @Leasirk
8. 4. 2018

Pravila Evrovizije namreč velevajo, da mora biti pesem na evrovizijskem odru zapeta v enakem jeziku, kot je bila predstavljena na finalnem dogodku Eme.

Lea Sirk je še pred dokončno odločitvijo, da bo na Evrosongu nastopila s slovenskim izvirnikom sicer priznala, da bi si na nek način želela, da bi lahko pesem tujim poslušalcem zapela v angleščini, vendar bi kljub temu v pesmi fraze 'hvala, ne' in 'moje ime je Lea', pustila v slovenskem jeziku.

 

A post shared by Lea Sirk (@leasirk) on

Lea Sirk se sicer v teh dneh že konkretno pripravlja na veliki nastop 10. maja, in to ne le glasbeno. Pred kratkim je namreč odpotovala na Portugalsko, kjer je na prelepem otoku Faial posnela evrovizijsko razglednico.

Tamkajšnji organizatorji so se namreč odločili, da bodo v predstavitvenih posnetkih sodelujočih poleg glasbenih njihovih tanentov pokazali tudi portugalske naravne lepote.

Tako je svoj trenutek na Azorih ujela Lea Sirk: 

 

A post shared by Lea Sirk (@leasirk) on

Lea Sirk je Portugalsko tokrat sicer obiskala prvič, kot je povedala, pa se je navdušila tako nad njihovimi naravnimi lepotami, kot tudi nad prijaznostjo ljudi, ki so pri snemanju sodelovali, in tudi nad portugališčino, ki ji je, kot je povedala, že zlezla pod kožo.

No, če je res, se lahko v tem POSNETKU prepričaš tudi sama:

 

A post shared by Lea Sirk (@leasirk) on

Fotografije: Instagram.com / @LeaSirk

Preberi še: TO so superge, ki jih bomo nosile to pomlad (+ kako jih kombinirajo zvezdnice)

Priporočamo tudi: Kdo je seksi Italijan, ku mu preprosto moraš slediti na Instagramu?