Emma Stone: Jim Carrey bi se z njo poročil

Nadarjena, ambiciozna in vedno pripravljena na smeh. Ni čudno, da njen hollywoodski kolega, sloviti komik Jim Carrey, še zdaleč ni edini, ki o Emmi Stone govori z velikim navdušenjem.

19. 1. 2012

Emma Stone spada med člane nove generacije v Hollywoodu – ne vede se kot diva in ni je strah sem ter tja odigrati tudi kakšne šarmantne, a nekoliko trapaste vloge. Predvsem pa je zelo profesionalna.

Da bi kdaj zaspala, zamudila sestanek ali imela preprosto slab dan? Ne, o takšnih in podobnih zvezdniških manirah pri Emmi ni ne duha ne sluha. Pravzaprav to sploh ni čudno, saj je svojim največjim sanjam, da bi postala igralka, z veliko mero ambicioznosti začela slediti že v rosnih letih, ko je še obiskovala vrtec.

S pretkanostjo do selitve

Pri 11 letih je bilo mali Emmi, ki se je kot Emily Jean Stone rodila 6. novembra 1988 v Scottsdalu v ameriški zvezni državi Arizoni, že kristalno jasno, da bo postala igralka.

In to ne kakršnakoli igralka, ampak igralka na najvišji možni ravni. Povsem logično je torej, da je bila njena naslednja postaja filmska meka Hollywood.

Toda pri tem je naletela na težavo oziroma na vprašanje, kako prepričati starše, da se iz provincialnega dela Arizone preselijo v mestni vrvež Los Angelesa. Pretkana Emma je svojo mamo in očeta poskušala prepričati kar s predstavitvijo v PowerPointu. Pri tem je poskrbela tudi za glasbeno spremljavo in izbrala zelo ustrezno pesem, Madonnino uspešnico Hollywood. Njen trud je bil poplačan, saj se je pri 15 letih s svojo mamo dejansko preselila v prestolnico ameriške filmske industrije.

Takoj je začela dobivati nagrade

Ko je prispela na cilj svojih sanj, je seveda začela še toliko bolj garati za svoj uspeh. Sprva je sodelovala v neuspešnem šovu talentov In Search of the Partridge Family, potem pa je začela dobivati številne gostujoče vloge v serijah, kot sta Glavca in Drive. Da se vztrajnost še kako splača, je dokazala, ko ji je uspel preskok na velika filmska platna. Za svojo prvo glavno vlogo v filmu Lahka punca je bila leta 2010 nagrajena s številnimi nagradami in celo nominacijo za zlati globus.

Po tem uspehu so hollywoodski filmski ustvarjalci čedalje pogosteje zvonili pred njenimi vrati in Emma se je s svojimi filmskimi kolegi Ryanom Goslingom, Milo Kunis in Stevom Carrellom ponovno srečala v prvi igralski ligi.

Čaka jo dolga kariera

Nekdaj mala in zasanjana Emma je torej končno prispela tja, kamor si je že od nekdaj želela prispeti – v sijoči hollywoodski raj.

Zanjo pa to še zdaleč ni razlog, da bi zdaj vzvišeno hodila po svetu. Kljub že kar precej velikemu uspehu, ki ga je požela, je ostala zelo simpatična, poleg tega pa z obema nogama stoji trdno na tleh. Če mora biti v kakšni vlogi videti kot 'idiot', kot sama pravi, ji to ne predstavlja prav nobene težave. Nekoga, ki z velikim veseljem sprejema vloge 'idiotov', je Emmino izžarevanje tako očaralo, da ji je v video sporočilu priznal svojo ljubezen.

"Emma, hotel sem ti le povedati, da si blazno lepa. Ne le lepa, ampak tudi pametna in dobrosrčna. Če bi bil bistveno mlajši, bi se poročil s tabo," je v posnetku navdušeno govoril sloviti komik Jim Carrey. Res je, šlo je le za vajo za naslednjo komedijo, a ta vaja je imela resnično vsebino, kot je Jim izrecno poudaril.

Jim Carrey pa še zdaleč ni njen edini slavni oboževalec.

Nad njo se navdušujejo tudi pri sloviti znamki ženskega spodnjega perila Victoria's Secret, pri kateri so jo uvrstili na sam vrh lestvice What is sexy? (Kaj je seksi?).

Zvezde so torej na njeni strani in ji napovedujejo dolgo kariero v Hollywoodu. Če se bo v njeni karieri slučajno vendarle pojavila kakšna kriza, pa Emma verjetno najbolje ve, kako se lahko z veliko mero vztrajnosti ponovno povzpne na vrh.

Povzeto po reviji Lea