EMA 2021: Ana Soklič razkrila, s kakšno pesmijo nas bo letos zastopala na Evroviziji (ne, ni lanska!)

Jutri je Ema 2021, Ana Soklič pa je že razkila, s kakšno pesmijo nas bo letos zastopala na največjem glasbenem tekmovanju v Evropi. 

EMA 2021: Ana Soklič razkrila, s kakšno pesmijo nas bo letos zastopala na Evroviziji (ne, ni lanska!) (foto: Marko Vavpotic) Marko Vavpotic
26. 2. 2021

O tem, kakšen bo letošnji izbor za pesem Evrovizije se je ugibalo vse od lanskega preklica dogodka, zato bomo jutri zagotovo vsi ljubitelji tega glasbenega festivala z zanimanjem spremljali Emo 2021.

Jutri je polna luna, in daaaaleč najbolj bo vplivala na TA 3 znamenja (ASTRO)

Ustvarjalci so v začetku meseca sporočili, da bosta ta imeniten dogodek vodila glasbenica Lea Sirk in stand-up komik Nejc Šmit, zdaj pa je končno znanih tudi nekaj več podrobnosti o skladbi, s katero se bomo letos predstavili Evropi.

Te zanima, kaj je o skladbi povedala Ana? Tole!

Kot so zapisali na spletni strani Evrovizija.com, je bila zmagovalna pesem, s katero se bomo predstavili na letošnji Pesmi Evrovizije izbrana med 191 prispelimi skladbami, ter bo prvič predvajana na Emi 2021, 27. februarja ob 20.00.

So pa že razkrili, da je za razliko od lanske pesmi, letošnja skladba v angleščini, ter da je v ekipi, ki so skladbo pripravljali, tudi avtor mnogih glasbenih uspešnic, ki je v preteklosti sodeloval tudi z Miley Cyrus. Omenjeni ustvarjalec ima sicer tudi bogate izkušnje s sodelovanjem na Evroviziji, saj je njegova skladba tudi že zmagala. Waw!

Ja, waaaaw! Eden najbolj znanih Slovencev se je ta vikend poročil 💍

"Iskreno se zahvaljujem vsem, ki so prispevali svoja avtorska dela, težko smo izbirali in izbrali. Dejstvo je, da skladba lahko zveni odlično v interpretaciji drugega pevca, a v moji vokalni izvedbi zveni povsem drugače.

Z izbrano skladbo sem zelo zadovoljna, upam, da boste tudi vsi vi. Dobro smo uporabili tudi edinstveno priložnost s posnetimi spremljevalnimi vokali, ki jo zaradi vseh ukrepov dovoljujejo letošnja evrovizijska pravila. Komaj čakam, da bom pesem lahko delila z vami. In, ne, ni balada," je za spletno stran Evrovizija.com še povedala Ana, za katero bomo tudi letos močno stiskali pesti!

Fotografije: Adrijan Pregelj