Ema 2011: Se nam končno obeta res dober šov?

Ko so konec minulega tedna objavili seznam letošnjih nastopajočih na slovenskem izboru za pesem Evrovizije, je završalo. Se končno obeta odlična Ema?

24. 1. 2011

Tokrat naj bi nastopili izključno povabljeni izvajalci in konkurenca se zdi res huda.

Splošno mnenje javnosti je: "Končno nekaj dobrega, da ne bo spet samo 'pofl'."

Maja Keuc

Drugouvrščena na šovu Slovenija ima talent se je za sodelovanje na Emi 2011 odločila predvsem zato, ker so letos izvajalce povabili.

"Že od nekdaj sem si želela nastopiti na tem festivalu in doživeti ta občutek. Moja pesem bo imela močno sporočilo, saj je tudi melodija taka," je povedala Maja.

Leeloojamais

Člani priljubljene skupine se svojega nastopa že zelo veselijo. Za pesem in aranžma so poskrbeli kar sami.

"Pesem je sveža, inovativna in narejena v našem stilu. Kar se pa nastopa tiče, smo bend, ki ima rad estetiko, zato ne pričakujte klišejskega cirkusa na odru."

Tabu

Priljubljena skupina, ki je ustvarila že vrsto glasbenih uspešnic, je povabilo na Emo sprejela, ker letos ni 'pofla', temveč le dobri in uspešni izvajalci ter avtorji.

"Skladba še ni povsem končana, zato ne moremo reči, kaj lahko pričakujete, saj smo po izkušnjah navadno tudi sami na koncu presenečeni. (smeh)"

April

Pred časom je April poudarila, da se nikoli ne bi prijavila na Emo, a se je zadeva obrnila, ko so jo povabili. Pevka, ki je znana po tem, da strogo izbira dogodke, na katerih se pojavlja, je letos navdušena.

"Revolucija, končno nekaj pametnega na tem festivalu. Šokirana sem."

Na Emi 2011 se bo predstavila s pesmijo Ladadidej. April že kličejo 'samozavest serijsko', saj meni, da bi samo s trendnim komadom v slogu, ki ga narekujejo svetovne smernice, dosegli kaj več kot
eno samo žalost, kot se je dogajalo zadnja leta.

Nina Pušlar

Pevka z angelskim glasom, ki je na lanski Emi osvojila odlično drugo mesto s pesmijo Dež, se letos veseli svojega vnovičnega nastopa.

"Pričakujete lahko pesem, kot ste jih sicer navajeni od mene, in energijo, po kateri me poznate. Vsekakor bom malo presenetila in verjamem, da bosta presenečenje in sporočilo pozitivni. Poskušala bom pustiti podoben vtis kot lani, ko mi je v spominu ostal odličen nastop s pesmijo Dež," je povedala Nina, ki ji tudi letos pesem delata odlična Martin Štibernik in Dejan Radičević.

Hannah Mancini

Priljubljena ameriška pevka slovenske skupine Xequtifz bo tokrat nastopila z uspešnima DJ Sylvainom in Mikom Valetom. Glede na to, da so vsi odlični v elektronskih vodah, je smiselno pričakovati elektronsko glasbo, prilagojeno evrovizijskim vodam.

"Pesem bom zapela tako v slovenščini kot tudi v angleščini. Če zmagamo, bi bilo super, da pesem pojemo v angleščini, kar mi je lažje. (smeh) Sicer pa bo pesem energična in plesna, besedilo pa sem napisala sama in mislim, da bo prava plesna himna. Glede na druge izvajalce se resnično že veselim Eme 2011," je povedala Hannah.

Nejc Simšič za Novo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri