Elton John: Njegovemu sinu je botrica Lady Gaga

Štiriinšestdesetletni super uspešni britanski pevec Elton John je prvi letošnji oktobrski konec tedna v hotelu in igralnici Caesars Palace začel spektakel The Million Dollar Piano, za katerega je pogodbo sklenil za tri leta.

10. 10. 2011

Kot so prek omrežja Twitter sporočili iz hotela, je pesem The Bitch is Back na odru odpel oblečen v svetlikajoča se oblačila. To seveda ni nič nenavadnega za pevca, ki je kariero, polno glasbenih prebojev in tudi osebnih strmoglavljenj, leta 1967 začel s pomočjo pisca Bernieja Taupina.

V dosedanjih štirih desetletjih je Elton John prodal več kot 250 milijonov albumov, s tem se seveda uvršča v družbo najuspešnejših glasbenikov vseh časov.

Neposredno po smrti princese Diane v enem izmed pariških predorov leta 1997 je v bolečini ob izgubi velike prijateljice napisal pesem Candle in the Wind. Prodanih je bilo 33 milijonov izvodov, in to je še danes rekord Billboarda.

Ko se je torej Elton po letu 2009 vrnil v Las Vegas, je na prvem koncertu zapel klasiki Rocket Man in Bennie & The Jets ter si prislužil bučen aplavz, a je izpustil ravno največjo veliko uspešnico, posvečeno pokojni princesi Diani, Candle In The Wind.

Navdušenje leta 2009 je bilo tako izjemno, da so lastniki hotela Eltonu Johnu pogodbo s treh podaljšali na pet let. Uspeh se v glasbeni industriji seveda meri z denarjem in sredi letošnjega septembra je revija Forbes ocenila, da je v zadnjem letu zaslužil sto milijonov dolarjev. Z izjemno visokimi prihodki se je Elton uvrstil na četrto mesto na lestvici najbolje plačanih ljudi, delujočih v globalni zabavni industriji. Konec 60. let 20. stoletja je bil pozneje skesani in v javnosti samopotrjeni homoseksualec celo poročen s tajnico Lindo Woodrow, ki ji je posvetil tudi pesem Someone Saved My Life Tonight. Preden si je dokončno priznal, da mu v postelji bolj kot ženske ustrezajo moški, se je Elton John v Sydneyu leta 1984 poročil z Nemko Renate Blauel.

Natolcevalo se je, da je poroka zgolj krinka za oboževalke in natolcevanje se je izkazalo za – resnico. Leta 1993 je namreč Elton začel razmerje z uveljavljenim direktorjem oglaševalske agencije in danes ustvarjalcem filmov Davidom Furnishom, s katerim sta v civilni odnos stopila 21. decembra 2005.

Na za tako premožen par razmeroma skromni svečanosti je bilo v Windsor Guildhall povabljenih malo ljudi, a je bila zato toliko razkošnejša in divja zabava na njunem dvorcu v Berkshiru. Za zabavo je Elton odštel milijon funtov.

Ljubezen sta Elton in David kronala tudi z rojstvom sina Zacharyja Jacksona Levona Furnisha - Johna, ki ga je 25. decembra 2010 rodila nadomestna mati.

Elton in David sta za botre sinu izbrala Lady Gaga, urednico Ingrid Sischy in njeno partnerico Sandy Brant.

Pet zvezdniških o Eltonu Johnu

  • Aprila 2009 ga je nedeljska izdaja časnika The Times uvrstila na 322. mesto med najbogatejšimi Britanci.
  • Elton je boter Brooklynu in Romeu Beckhamu.
  • Je nekdanji lastnik, danes pa finančni podpornik nogometnega kluba Watford.
  • Pridružil se je akciji Cyndi Lauper v prizadevanjih proti diskriminaciji homoseksualcev in transseksualcev.
  • Upravlja tudi ustanovo Elton John AIDS Foundation.

Povzeto po reviji Nova