Elton John je izdal knjigo spominov

V svoji knjigi spominov z naslovom Love Is The Cure: On Life, Loss and the End of AIDS, je legendarni britanski glasbenik, sir Elton John, med drugim razkril, kako mu je neko srečanje spremenilo življenje in kako mu spomini na dneve, ko je jemal mamila, kalijo dušni mir.

29. 7. 2012

"Še vedno sanjam, najmanj dvakrat na teden, da sem vzel kokain in da ga imam v nosu. To je zelo živo in vznemirjajoče, a hkrati tudi prava budilka," je povedal sir Elton John in priznal, da mu spomini na temačno obdobje, ko je jemal mamila, še vedno povzročajo težave.

To in še veliko več je Elton John razodel v svoji knjigi spominov Love Is The Cure: On Life, Loss and the End of AIDS, ki je izšla pred kratkim.

Prvič mu je mamilo ponudil menedžer

V njej je med drugim opisal tudi to, kako mu je srečanje z najstnikom Ryanom Whitom, ki se je s transfuzijo krvi okužil z virusom HIV in pozneje umrl za posledicami aidsa, odprlo oči. Takrat se je namreč odločil, da bo za vedno nehal jemati mamila in opustil pretirano pitje alkohola.

"Njegova smrt me je opozorila na to, kako zelo zmedeno je moje življenje, saj so zame vsa osemdeseta leta v nekakšni kokainski meglici. Ničesar nisem naredil, da bi pomagal ljudem, ki so zboleli za aidsom, in bil sem homoseksualec, ki je vse opazoval od daleč," je brez dlake na jeziku samega sebe okrcal Elton. Ob tem se je spomnil tudi svojega menedžerja, ki mu je prvi ponudil kokain, ko je mamilom za vedno rekel 'ne', pa tega menedžerja ni odpustil, ker se ni želel zapletati v spore z njim.

"Vedno sem bil bolj odprt, ko sem bil na kokainu, in lahko sem se pogovarjal z ljudmi. Potem pa je to postalo mamilo, ki me je oddaljilo in izoliralo od vseh. Zadnja dva tedna odvisnosti sem preživel zaklenjen v svoji sobi v Londonu in se le drogiral. Potratil sem velik del svojega življenja, bil sem odvisnik, ki je mislil le nase," pravi izjemni glasbenik.

Vse je podrejeno sinu

Sicer pa se je sir Elton John tudi tokrat razgovoril o svojem sinu.

Odkar mu je nadomestna mati pred 18 meseci povila Zacharyja, 65-letnik ne skriva, kako zelo ponosen oče je. Izjavil je, da bo njegovemu otroku prav gotovo težko odraščati brez mame, njegov soprog, 49-letni David Furnish, pa je dodal, da bi oba z Eltonom rada videla, da bi Zachary dobil bratca ali sestrico.

"Zanj bi bilo bolje, če ne bi bil sam. To je nekaj, o čemer se ves čas pogovarjava, a se še nič nisva odločila. Počakala bova na konec poletja, potem pa bova videla," je rekel Elton in dodal, da sta s partnerjem zaradi številnih koncertov stalno na poti. Če se bosta odločila še za enega otroka, bosta začela razmišljati o drugi nadomestni materi, saj ima ženska, ki je povila Zacharyja, svoje življenje in družino.

"Če bi našla pol tako lepo žensko, kot je 'najina' prva nadomestna mama, bi bila presrečna," je dejal glasbenik, ki je prestrašil svoje oboževalce z izjavo, da resno razmišlja o tem, da bi končal glasbeno kariero, ko bo njegov sin Zachary začel hoditi v šolo.

"Hočem ga voziti v šolo in po pouku hoditi ponj. Nikakor nočem zamuditi tega dela njegovega otroštva," je svoje razmišljanje obrazložil predani očka Elton, ki se očitno zaveda, da so otroci naše največje bogastvo, zato je dal sinu prednost pred kariero. Pohvalno.