Elle Macpherson: Kdo jo lahko zadrži?

Čudovita ženska si zasluži zares čudovitega moškega! Elle Macpherson je ponovno prekinila razmerje. Zakaj? Ker ima povsem jasne in natančne predstave o svojem sanjskem princu.

Elle Macpherson: Kdo jo lahko zadrži? (foto: lea) lea
22. 3. 2012

Vsi štirje imajo podoben profil – angleške obleke po meri, ki poudarjajo široka ramena, v mobilnih telefonih shranjene številke vseh preostalih pomembnih ljudi in več milijonov ali celo milijard na zasebnih bankah.

Arpada Bussona, Tima Jefferiesa, Damiana Aspinalla in Jeffa Sofferja pa združuje še ena skupna točka – vsi so bili nekoč srčni izbranci vrhunske manekenke Elle Macpherson, a jim je v dolgoročnem smislu ni uspelo zadržati ob sebi.

Konec po dveh letih 

Milijarder Soffer je doslej zadnji v zbirki manekenkinih razpadlih razmerij. Elle se je z bogatim Američanom po dveh letih razmerja razšla pred približno dvema tednoma. Čustva naj bi se ohladila že okoli božiča, kot razkriva njena prijateljica:

“Pravzaprav ga je hotela Elle med prazniki obiskati v Miamiju, a namesto tega je odšla k svoji družini v Avstralijo.”

Iz obzirnosti do sinov, 14-letnega Arpada in devetletnega Aureliusa, ki v Londonu obiskujeta šolo, za mati levinjo selitev v ZDA nikoli ni prišla v poštev. Njen srčni izbranec se je pač moral zadovoljiti z rednimi obiski. Časovni razmiki med posameznimi srečanji so postajali čedalje večji, zato je bil konec razmerja nazadnje le še vprašanje časa. Elle je po novem torej ponovno samska in zdaj se počasi že zastavlja vprašanje, kaj mora imeti moški, da ima sploh kakšno možnost, da s to megažensko ostane v dolgoročnem razmerju.

Visoke zahteve

Zahteve, ki jih prelepa Avstralka postavlja svojim partnerjem, so zelo visoke, kar je povsem razumljivo. Na vrhu njene prioritetne lestvice kraljuje želja, da bi imela nekoga, ki je na njeni ravni.

Nje se pač ne da kar tako vleči za nos, pa naj bo v vlogi partnerice ali poslovne ženske, kar dokazuje tudi naslednja zgodba. Leta 1990 so ji predlagali, da bi pod svojim imenom na trg izstrelila linijo bikinijev.

Elle je hotela imeti raje svojo znamko spodnjega perila, saj se ne nazadnje spodnje perilo lahko dobro prodaja vse leto, kopalke pa le poleti. Njeni argumenti so prepričali in iz tega se je razvila pravljična zgodba o uspehu. Njena modna znamka Elle Intimates je na trgu že 22 let, aktualni letni promet znaša 66 milijonov evrov, njeno premoženje pa ocenjujejo na slabih 100 milijonov evrov! In prav takšno modrost nekdanji model pričakuje tudi od svojih moških. Tako v zasebnem kot tudi v poslovnem življenju. Temu primerno je neizogibno potrebno tudi to, da ima njen partner razumevanje za njen nabito poln delovni urnik. Njen poslovni imperij ne dopušča niti kratkega premora za kakršnokoli ‘sortiranje čustev’. Karieri na ljubo je trda in neizprosna tudi do sebe:

“Sledim striktnemu načrtu. Moje življenje je natančno načrtovano do naslednjega decembra.” Kot voditeljica in producentka bo do junija nosila odgovornost za modni šov Britain’s Next Top Model, pozneje pa mora biti ponovno na voljo za sestanke s poslovnimi partnerji iz podjetij Revlon in Invisible Zinc, za kateri snema oglase. V ta neizprosen dnevni ritem so vključeni tudi njeni poslovni partnerji iz Avstralije. Vsako jutro, natančneje ob pol devetih, ima z njimi telefonsko konferenco, pred tem pa svoja sinova pospremi v šolo.

Zahteva čisto preteklost

Elle ima torej vse pod nadzorom in enako pričakuje tudi od svojega gospoda pravega, ki mora imeti poleg tega tudi povsem čisto preteklost. V tem pogledu si je njen zadnji bivši izbranec Jeff Soffer nabral kar nekaj minus točk.

Lastnik hotelske verige Fontainebleau ima trenutno za vratom kar 400 milijonov dolarjev težko tožbo. Jeff naj bi se namreč pri nepremičninskih poslih nekoliko zašpekuliral in zdaj se v več sodnih procesih bori za svoj dobri sloves. Tudi zaradi te afere, ki je naletela na bučen medijski odziv, naj bi Elle dokončno potegnila črto, saj je brezhibni imidž za lepotico, znano tudi pod vzdevkom The Body (Telo), ravno tako pomemben kot njen največji lastni kapital, torej njeno brezhibno telo. Pa še nekaj …

Vse kandidate menda primerja s svojo veliko ljubeznijo Arpadom Bussonom, očetom svojih otrok. Švicarski finančni posrednik je od leta 2007 v razmerju s hollywoodsko igralko Umo Thurman, ki mu bo pozno poleti povila prvega skupnega otročka.

Ko so Elle nekoč vprašali, kateri del njenega telesa ji je najbolj všeč, je odgovorila:

“Moje srce. Nič ni bolj prijetno kot ljubiti in biti ljubljen.”      

Povzeto po reviji Lea