Dvojčicama poje uspavanke

Če ne bi poznala ozadja, bi ob čutenju energije, ki je Otu Pestnerju ob srečanju sijala iz oči, sklenila, da je sveže zaljubljen.

31. 5. 2009

Videti je bil namreč tako dobro, da to lahko naredi samo velika sreča, ki se naseli v dušo. A ker smo poznali ozadje, smo vedeli, da ni kriva ženska, ena ženska, ampak sta krivi dve, dve punčki.

Dve punčki, res je, skupaj pa imata komaj eno leto.

Otovi dvojčici

Ana in Ela sta bili 13. maja stari natanko pol leta, kar pomeni, da že dolgo nista več dojenčici, ki samo jesta, spita in jokata, ampak iz dneva v dan zahtevata več pozornosti.

In ker sta dve, dve mamini roki nista dovolj, na pomoč babic, dedkov, tet in stricev, ki bi živeli v neposredni bližini, pa Oto in njegova žena Maja tudi ne moreta računati. Ker ne živijo v Ljubljani.

Zato je pevec v novi družinski zgodbi zelo okupiran, da gre hkrati za res veliko predanost, pa potrjuje podatek, da glasbeno ustvarjanje trenutno podreja starševstvu.

Življenjska presenečenja

"Ko doživiš nekaj, za kar si mislil, da nikoli ne boš doživel, pretehtaš situacijo in kljub klenemu glasbeništvu daš prioriteto nečemu drugemu. Jaz jo zdaj dajem hčerama, ko bo šla Maja v službo in bosta že obe malo večji, pa se bom vrnil v staro kolesje."

Torej lahko rečemo, da je tudi on trenutno nekako na porodniški; da pestuje, hrani, crklja, tolaži, po drugi strani pa, ker ne more iz svoje kože, vseeno poskuša združevati vlogi okupiranega očeta in pevca.

Vsemu navkljub zmore!

Da mu uspeva, dokazuje koncert, ki ga 1. junija v Križankah pripravlja z Urošem Perićem.

Da bi ga leta - ima jih 53 - ovirala pri starševskih opravilih, za katera vemo, da terjajo kar precej atomov, ne more reči. Ne počuti se izmučeno, nemočno, kondicijsko šibko. Petintridesetletni soprogi pomaga pri vsem, kar zna in zmore, ne zanika pa, da mu to, da je dvojčicama na razpolago praktično 24 ur na dan, ne jemlje energije.

Jemlje jo obema z Majo, logično, a na srečo gre v tem primeru za energijo, ki se vrača kot bumerang.

Princip daš - dobiš.

Nova življenjska vloga

2 ni vedno 2 x 1

Kako bi opisali svoje doživetje rojstva dveh hčera?

Oto: To je bilo zame nekaj najlepšega v življenju ...

Ste bili pri porodu?

Oto: Seveda sem bil zraven. Moje mnenje je, da je za vsakega očeta pomembno, da sodeluje pri tem lepem dogodku.

Česa vas je bilo najbolj strah, če govorimo o trenutku, ko je žena prišla domov z deklicama?

Oto: No, ja, dvojčici sta vsekakor nekaj posebnega; dva namreč ni vedno 2 x 1. Malce sem se bal, kako bomo zadevo skoordinirali.

Kaj vam je danes, ko imata Ela in Ana že pol leta, v največji užitek?

Oto: Vsak nov dan z njima je nekaj čudovitega. Rasteta, se razvijata in si počasi oblikujeta svoj karakter. Tudi sprehodi z njima so lepi.

Kako spretni ste pri previjanju in hranjenju?

Oto: Previjanje in podobne zadeve seveda spadajo zraven ... Mislim, da mi gre kar dobro od rok.

Čaka na idejo

Uspavanke

Veselje mu je, ko lahko svoji šestmesečni deklici zaziblje v spanec. Kot pravi glasbenik to seveda naredi s pesmijo - poje jima uspavanke, ki si jih zaenkrat še izmišljuje, 'če bo kaj lepega prišlo v glavo, pa bom to tudi zapisal'. V dodatku prizna, da mu občutek govori, da bodo ideje prišle, z njimi pa izdelek za otroke.

Vir: Story

www.govori.se

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri