Zvezdniki in droge: Dvajsetaka za beli in rjavi prah

Da je za snifanje kokaina in heroina zapravil spektakularnih 20 milijonov dolarjev in skoraj bankrotiral, je priznal Steve Tyler, pevec skupine Aerosmith.

13. 3. 2012

Tyler, ki danes šteje 62 let in je letos v vlogi sodnika na televizijski oddaji Ameriški idol, je
povedal, da je mamila jemal tudi na oder.

"Za mamila sem zapravil 20 milijonov. Posnifal sem svoj porsche, letalo, celo hišo. Brez mamil in alkohola nisem zdržal niti med koncerti, hranil sem jih v notranjosti bobna in jih užival s kokakolo in viskijem," je priznal Tyler in dodal:

"Ne vem, kako da nisem do zdaj že nekajkrat umrl."

Rokovski zvezdnik je povedal tudi, da se je šele pred dvema letoma, ob osmem obisku rehabilitacijske klinike, zavedel, da se mora za vedno strezniti. Ko ga je namreč s solzami v očeh pogledal sin in mu dejal, da je bil tako zadet, da ga je bilo strah, se je odločil za treznjenje, pri katerem namerava vztrajati.

Tyler je bil zaradi posedovanja drog nekajkrat tudi aretiran in seveda ni edini zvezdnik, ki je zaradi tega končal v policijski družbi. Seznam kolegov je dolg.

Louisa Armstronga so že leta 1931 aretirali zaradi posesti marihuane, Mischo Barton so prijeli pijano, teniško zvezdnico Jennifer Capriati so ujeli s kokainom, celo režiserja Oliverja Stona so prijeli, ko se mu je po žepu valjal paket sumljive vsebine.