Drew Barrymore: Zakaj Drew zažiga

Zvezda drugega dela Charliejevih angelčkov se je z nami zaklepetala o svojem novem filmu, še čisto sveži ljubezenski filozofiji in o stvareh, za katere bi rada videla, da jih ljudje več ne omenjajo v zvezi z njo.

26. 6. 2003

V zadnjih letih je Drew Barrymore v filmih, kot so Prvi poljub, Charliejevi angelčki in Poročiva se o sebi ustvarila toplo in živahno podobo, vseeno pa se zdi skorajda neverjetno, da bi bila igralka, ki je bila vse svoje življenje v soju hollywoodskih žarometov, v resničnem življenju tako dostopna.

Že po nekaj trenutkih najinega snidenja je namreč Drew takoj razbila stereotip o ošabnih zvezdnicah s tem, da je segla pod rokav svoje majice in se znebila modrčka. “Stran mora, čas kosila je. Moram se malo razvezati,” pravi, medtem ko ga vrže na drugo stran sobe. S tem je seveda le še utrdila svoj sloves prizemljenega dekleta.

Intervju poteka v Drewjini prikolici na snemanju nove romantične komedije 50 First Kisses, v katerem igra z Adamom Sandlerjem. Na sebi ima bele hlače, majico barve fuksije in udobne škornje, med pogovorom pa si ves čas po dekliško okoli prstov ovija svoje svetle lase. Nenadoma opazi, da je modrček pristal na njenem kosilu, ki ga je postavila na drugo stran sobe.

“No ja, nič ni boljšega od modrca v solati,” pravi v smehu. In to je Drew – malo prismuknjena, popolnoma sproščena in iz vsake situacije sposobna izvleči najboljše, kar je v svojih 28 letih že večkrat dokazala.

S šestimi leti je dobila prvo glavno filmsko vlogo v filmu E.T. vesoljček, v katerem je igrala deklico Gertie. V zgodnjih najstniških letih je sledila odvisnost od alkohola in drog, kasneje težavni odnosi z njenimi starši in dva propadla zakona (vsak je trajal manj kot leto dni), pred dvema letoma pa je do tal zgorela še njena hiša.

Toda Drew je po vseh omenjenih težavah še močnejša in odločnejša, da bo do polnega izkoristila svoje življenje. Ne le, da ima za seboj celo paleto filmskih uspešnic, ima tudi svojo produkcijsko hišo Flower Films, zvesto skupino prijateljic, njen fant pa je trenutno eden od najbolj priljubljenih rokerjev.

Pogovarjali sva se o njenem zelo pričakovanem novem filmu Charliejevi angelčki 2 (in o vlogi, ki jo ima v filmu Cosmov horoskop!), o najnovejših ljubezenskih spoznanjih in o eni od najbolj vznemirljivih stvari na svetu.

V čem se drugi del Charliejevih angelčkov razlikuje od prvega dela?

Več medsebojnih fizičnih bojev je v njem. Nekoliko bolj drzen je, toda upam, da je tudi bolj vabljiv, saj se film bolj poglablja v zgodbe vseh treh junakinj. Še vedno pa gre za zabavo, akcijo in komedijo. Zelo sem ponosna na ta film. Resnično.

Ste se morale zelo potruditi, da ste bile telesno dobro pripravljene za snemanje?

No, Cameron je zelo športne narave, Lucy pa telovadi praktično ves čas. Če smo imeli snemanje ob petih zjutraj, je vstala ob pol štirih zjutraj, tako da je lahko eno uro telovadila. Noro je disciplinirana. Jaz sem bolj v stilu ‘včeraj zvečer sem jedla pico in pila pivo, zdaj pa sem prišla telovadit, da se znebim odvečnih kalorij.’

Ste imeli kaj težav pri snemanju nevarnih prizorov?

Da, enkrat sem se grdo poškodovala. Snemali smo sceno, v kateri me med hudo borbo vržejo na stol. Bila sem brez ščitnikov in ko sem priletela na stol, sem si poškodovala trtico. Zoprna poškodba. Ne moreš na stranišče, ne moreš se usesti, ne moreš se smejati. Vse te boli. S seboj sem morala nositi blazino za zadnjico, tudi v restavracije in povsod. Nekaj dni sploh nisem bila sposobna delati, kar je bilo zelo zoprno, saj ne maram sedeti in le gledati, kaj se dogaja.

Se s Cameron in Lucy družite tudi takrat, ko ne snemate?

Ves čas. Hodimo na koncerte, večerje, v kino, in včasih tudi na izlete za konec tedna.

Vas moti, da vas oblegajo oboževalci, ko greste vse tri ven?

Ne tako zelo. Nismo takšne, da bi iz strahu pred tem nehale živeti svoja življenja. Poskušamo biti razumne glede oboževalcev, vendar nam še na misel ne pride, da zaradi njih ne bi kam šle. Pa kaj potem! Zabavale se bomo in delale, kar želimo, imele prijatelje in živele naprej.

Kako je bilo sodelovati z Demi Moore, ki tudi igra v filmu?

Noro! Je izjemno športen tip in enkratna igralka. Zelo sem se trudila, da bi igrala v filmu. Ker scenarij ni bil dokončan, smo težko dobili njeno zaupanje, da bo njena vloga dobra, zato sem ji rekla: “Kakšno vlogo bi rada igrala? O čem fantaziraš?” Vlogo smo ji dejansko napisali. Bila je edina, ki smo jo hoteli za to vlogo. Tudi utaborila bi se pred njeno hišo, če bi bilo treba, toda na srečo mi ni bilo treba iti tako daleč.

Mislite, da boste posneli še tretji del Charliejevih angelčkov?

Za to obstaja velika možnost. Rade to počnemo, zakaj torej ne? Toda gre za dolg proces in rada bi primerno proslavila izid drugega dela, še preden mi bo treba misliti na tretjega. Toda zagotovo bi me zanimalo.

Povejte nam kaj več o vlogi, ki jo v filmu odigra Cosmov horoskop.

Ne morem vsega povedati, ker bi rada, da se ljudje sami prepričajo. Vendar imajo Cosmove astrološke strani v filmu veliko vlogo pri reševanju zapletenega primera.

Se zanimate za astrologijo?

Všeč mi je. Na splošno imajo ljudje res lastnosti svojega znamenja. Vedno sem se zanimala za duhovno plat človekove osebnosti. Gre za zelo prikupen koncept.

Vaša mama je nekoč dejala, da ste, takoj ko ste prišli iz maternice, imeli svojega publicista, menedžerja in agenta. Ste od nekdaj radi igrali?

Čutila sem, da je to moja usoda. To je moj namen. Rada imam filme, rada sem del njih, in to je poklic, ki ga rada opravljam in zaradi katerega rada izgubljam živce.

Imate kdaj občutek, da ste kaj zamudili v življenju?

Ko sem se pri štirinajstih osamosvojila (odločba sodišča, da se lahko najstnik legalno osamosvoji od svojih staršev), nisem imela normalnega življenja. Ni mi bilo treba v šolo, zato nisem hodila vanjo. Po naravi sem bila uporniška. V svojih dvajsetih sem se osredotočala na svoje podjetje Flower Films in na produciranje filmov. Zdaj, ko jih imam skoraj 30, bi rada poskusila še s čim. Nora sem na fotografijo in rada bi študirala umetnostno zgodovino. Zdaj me akademske pustolovščine veliko bolj zanimajo.

Ko ste bili mlajši, ste živeli bolj drzno – kadili ste, pili, jemali drogo. Si želite, da bi zavrteli čas nazaj in se obnašali drugače?

Bi, ampak samo zato, da ljudje ne bi toliko govorili o tem. Toda ironija je v tem, da sem vesela, da se je to zgodilo, ker jaz ne bi bila jaz, če ljudje ne bi vedeli, da sem se borila. To je del življenja. Nihče ni ves čas dovolj trden in popoln in če se trudiš biti takšen, je to zelo utrujajoče.

Pred dvema letoma je zgorela hiša, v kateri sta živela s Tomom Greenom. Je bilo dejstvo, da ste v požaru izgubili vse, za vas pogubno?

Da. Šlo je za proces obnove, ki sem ga uspešno prestala. Živim naprej. V tistem času sem se spraševala, zakaj se je to zgodilo, in mislim, da se je zgodilo z dobrim razlogom.

Kasneje sta se s Tomom razšla. Kaj ste se od tedaj naučili o ljubezni?

Da ne govorim o tem (smeh). Da razmišljam o tem v miru v lastni sobi. O tem (svojem ljubezenskem življenju, op. p.) nekaj časa ne nameravam govoriti, saj hočem najprej videti, kaj se bo izcimilo. V preteklosti sem ravnala drugače.

Mislite, da je težko hoditi z nekom, ki je v središču pozornosti?

Vem, da ni lahko. Zase lahko rečem, da je zaradi tega trpelo veliko mojih razmerij. Mislim, da je zelo težko hoditi z nekom, ki je znan v javnosti, ki ves čas potuje in ki ima zelo stresno službo. Če odmislite vidik slave, gre pravzaprav za težave, s katerimi se sooča vsak odnos. Če delaš v filmski industriji, pa gre še za dodaten pritisk.

Kdo vam daje oporo?

Imam izjemnega fanta (bobnar skupine The Strokes Fabrizio Moretti). Imam odlično poslovno partnerko (Nancy Juvonen). Imam izjemne prijateljice, med katerimi sta tudi Cameron in Lucy. Rada jih imam in trudim se, da sem z njimi, kolikor mi to dopuščajo obveznosti. Močno se trudim za prijatelje, kar je zelo težko, če si zelo zaposlen. Starejši kot si, manj je zabav, na katere lahko greš, in to sovražim. Rada imam zabave. Kaj se je zgodilo z njimi?

Česa ne prenašate pri ljudeh, s katerimi se družite?

Ne prenesem, da ljudje mislijo, da so pomembni. To me odbija. Takrat ponavadi rečem ‘okej, moram iti.’

Ste kdaj storili kaj neustrašnega, da bi pridobili pozornost kakšnega moškega?

Nikoli se nisem zmenila za tradicionalne vzorce in vedno sem rekla kaj takšnega kot ‘Vseeno mi je – hočem, da veš, da si mi všeč. Ni mi do igric.’ Hej, življenje je kratko. Če dobiš košarico, ti je to takoj jasno, in greš naprej.

Kaj nam lahko poveste o Fabriziu?

Zelo dober prijatelj je, kar mi je všeč. Zabavava se in uživava v družbi eden drugega.

Kakšen je za vas popoln zmenek?

Sedeti na plaži s paketom pločevink piva, se smejati, poljubljati in tekati okoli z mojimi psi, ali pa se voziti z vrtiljakom.

Včasih ste bili stroga vegetarijanka in niste hoteli nositi oblačil oblikovalcev, ki so uporabljali krzno in usnje. Zdaj ste spremenili svojo filozofijo. Zakaj?

Življenje se je spremenilo. Mislim, da je temu kriv predvsem požar. Začela sem poskušati tudi nove stvari. Zdaj se trudim, da bi bila zvesta stvarem, ki se obnesejo, a se pri tem ne omejujem s prepričanji, da je to edina možna pot.

Katera je po vašem mnenju vaša najboljša lastnost?

Upam, da ta, da se vsak dan, vsak mesec, vsako leto trudim biti boljša oseba in da se trudim biti dobra z ljudmi in jim povedati, kako zelo jih cenim. In to, da se borim za njih, da jih osrečujem, nasmejem in jim pomagam pri uresničevanju njihovih sanj.

Cosmolog svetuje Drew

V filmu Drew alias Dylan Sanders s pomočjo Cosmologa razreši zapleten primer. Na tem mestu se bomo nekoliko bolj osredotočili na prihodnost strastne ribice.

To leto bo Drew (rojena 22. februarja 1975) prekipevala od ustvarjalne energije, ki jo bo spremljala tudi v letu 2004. Prizemljena lepotica se bo lotila pisanja, slikanja ali katere druge oblike umetniškega izražanja.

Zvezdništvo

Boemska bejba bo posegala po bolj klasičnih oblačilih modnih oblikovalcev. Svoj zvezdniški status bo izkoristila za promocijo dobrodelnih ali političnih ciljev. Zaradi svoje sočutne narave bo morala predvsem paziti, da ne bo postala žrtev finančnega izkoriščanja.

Zasebnost

S Soncem v spremenljivih Ribah in Luno v čustvenem Raku sta Drew najbolj pomembna ljubezen in dom. V naslednjem letu se bo Drew lahko lotila prenavljanja svojega stanovanja ali pa si bo privoščila nakup novega doma v eksotičnem kraju.

Prijateljstvo

Drew je zvesta prijateljica, ki ji lahko zaupate tudi najbolj škandalozne skrivnosti. V zameno tudi ona pričakuje popolno zvestobo. Planet Uran bo v njeni bližini kmalu odkril nekoga, ki ni to, za kar se izdaja. Šele ko bo vsiljivec razkrinkan, se bo Drew lahko posvetila pristnim odnosom.

Strast

Romantična Drew še vedno išče svojega princa. Vse Ribe so pred kratkim preživele močno čustveno obdobje, posledica tega pa so tudi nova ljubezenska razmerja. Na podlagi tovrstnih izkušenj bo Drew našla novo ravnotežje in začela razmišljati o skupnem ljubezenskem gnezdu.

Jennifer Kasle Furmaniak in Janka Menart

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri