Donald Trump: Lahko bi rešil Ameriko

Donald Trump je izjemno samozavesten poslovnež. To je dokazal, ko je bil tik pred bankrotom, a je svoje bogastvo znova dvignil do neslutenih višin.

17. 12. 2010

Zdaj želi seči še više. Na čelo Amerike.

"Ameriki se smeji ves svet in treba je narediti nekaj, preden bo prepozno!" so njegove odločne besede.

Intervju, ki ga je dal za revijo National Enquirer, je zelo odprt in jedrnat. Mogotec, ki velja za enega izmed najboljših nepremičninskih poslovnežev, je slavo še povečal z resničnostnim šovom Vajenec (The Apprentice) in zdi se, da ima za seboj četo privržencev, ki bi ga rade volje videli na čelu Amerike na prihodnjih volitvah, ki bodo leta 2012. Sam pa pravi:

"To ni nekaj, kar bi si želel narediti. Bil bi zelo vesel, če bi na obzorju videl nekoga drugega, ki bi bil sposoben zasesti predsedniški stol. A ga na žalost ne vidim."

Donald Trump (64) pravi, da bo odločitev sporočil julija prihodnje leto. Verjetno pa je velik plus, da ima bogastvo, ocenjeno kar na šest bilijonov ameriških dolarjev. In večino denarja, potrebnega za kampanjo, naj bi investiral kar sam.

"Ja, porabil bom svoj denar. Če tega nisi pripravljen storiti, nima smisla iti v boj za ovalno pisarno."

Trump se je že leta 2000 podal v boj za kandidaturo, in sicer na listi Rossa Perota, v predsedniško bitko pa se ni podal zaradi visokih stroškov. Če bi kandidiral zdaj, bi to storil kot kandidat republikanske stranke. Zanimivo je tudi, da je Trump poleg tega oznanil navdušenje nad konservativnim čajankarskim gibanjem Tea Party. Sam pravi, da je republikanec in da globoko spoštuje to, kar je storilo gibanje Tea Party. V središče pozornosti so namreč postavili realno dogajanje v ZDA.

"Bodimo realni, imamo namreč trilijon dolarjev deficita. Sprijaznimo se, država se približuje bankrotu."

V kandidaturo za stolček naj bi se podala tudi nekdanja guvernerka Aljaske Sarah Palin.

"Boril bi se z njo. Všeč mi je, a bi se z njo boril," z nasmeškom pravi Trump. Seveda pa je za Slovence njegova kandidatura za ameriškega predsednika še toliko bolj zanimiva. Če bi mu uspelo priti na čelo Amerike, bi to pomenilo, da bi bila prva dama Slovenka Melanija Trump (40). Lepotica bi bila zagotovo tudi najlepša med ženami predsednikov po svetu.

"Melanija je krasen človek in odlična mama najinemu Barronu. Poleg tega je ponosna, da je državljanka Amerike, in se zelo dobro zaveda težav, s katerimi se ubada njena nova domovina," hvali svojo ženo Donald Trump.

 

Zanimive kandidature

Predsedniški stolček mami

Donald Trump ni edini zvezdnik, ki ga je zamikala ideja kandidature za položaj najmogočnejšega politika na svetu. Pred njim je o tem resno razmišljal igralec in režiser Warren Beatty, in sicer leta 2000. Lani pa je igralec Alec Baldwin izrazil resne ambicije za kandidaturo za ameriški senat. Podobno so storili tudi drugi. Največjo zmago na tem področju je doživel Ronald Reagan, igralec na B-listi, ki je najprej postal guverner Kalifornije, nato pa za dva mandata prevzel položaj ameriškega predsednika. Podobno pot je ubral tudi njegov igralski kolega Arnold Schwarzenegger.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri