Dominika Švarc Pipan: Način, kako je spoznala svojega MOŽA, te bo pustil brez besed

Preveri, na kakšen način točno je spoznala svojega moža. 

Dominika Švarc Pipan: Način, kako je spoznala svojega MOŽA, te bo pustil brez besed (foto: Aleksandra Sasa Prelesnik) Aleksandra Sasa Prelesnik
5. 6. 2023

Pred časom je novinarka naše medijske hiše opravila čudovit intervju z ministrico za pravosodje, dr. Dominiko Švarc Pipan, v kateri ji je zaupala kar nekaj zgodb iz svojega življenja, ki bi se z lahkoto lahko zgodili v romantični filmski uspešnici.

Med drugim je naši novinarki povedala tudi, kako je spoznala svojega moža Matica.

"Moža Matica sem spoznala po naključju. Nekega popoldneva na kopališču Kolezija, kjer sem vsako jutro plavala. Ležalnika sva imela postavljena drug poleg drugega, zapletla sva se v pogovor in preskočila je iskrica. Temu pravim ljubezen na prvi pogled ali prvi pogovor, čeprav se rada pošalim, da ne na prvi pogled. Spoznala sva se tik za tem, ko sem že odplavala svoj trening, in se kot ženska seveda vprašala, ali sem sploh videti urejeno," je razkrila leta 2018. 

Večno zvestobo sta si nato obljubila leta 2017 (mimogrede, poročil ju je njen strankarski kolega Matjaž Nemec), našo novinarko pa je zanimalo, katere stvari vse jo združujejo.

"Oba v sebi nosiva to igrivost, otroškost. Rekla bi, da sta se najina notranja otroka zavohala in ugotovila, da sta tudi sicer zelo kompatibilna. Seveda imava svoje moško-ženske 'finte' – jaz se jezim, če on ne pospravlja, on se jezi, ko jaz preveč ukazujem. Lepo nama je skupaj.

Pri teh letih ima vsak za seboj že svojo zgodbo, vsak se je že naučil iz svojih napak. Tik preden sem spoznala Matica, sem bila prepričana, da bom ostala sama. Enostavno sem bila zelo izbirčna in nisem imela ravno srečne roke. Imela sem srečne ljubezni, vendar nobene takšne, zaradi katere bi se bila pripravljena ustaliti. Danes je Matic moj varni pristan in v razburjenih trenutkih samo pomislim na občutek njegovega objema. To je svojevrstna meditacija."

Kako pa njen mož sprejema dejstvo, da je uspešna ženska z uspešno kariero?

"Sama sem v preteklosti imela partnerje, ki s tem niso mogli živeti, četudi so bili sami dovolj uspešni. Nekaj najlepšega pri Maticu je urejen ego, to, da je zadovoljen s svojim življenjem in svojim delom. Matic je računalničar v enem izmed slovenskih zagonskih podjetij. O delu se pogosto pogovarjava. Njega sicer skrbi zame, za mojo tankočutnost in to, da si stvari hitro jemljem k srcu. Tako vem, da bom v urejenem partnerskem odnosu znala najti ravnotežje za družino. V to se ne bi spuščala tam, kjer ne bi mogla računati na moževo podporo in sodelovanja. Niti najmanj se ne bojim, da bi morala biti hkrati političarka in mama. Želim pa si, ko bo narava seveda želela, biti predvsem mama. Bo pa za to treba zmanjšati perfekcionizem na delovnem mestu."

Vesna Janković, bivša žena Jureta Jankovića, prvič iskreno komentirala njegov zakon z Maxime Pikula

Za revijo Jana je intervju opravila Neja Drozg

Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, Profimedia