Bo Goran Dragić po Jankovićevi želji zaigral v ljubljanski Olimpiji? (to je VSE kar vemo)

6. 3. 2024
Bo Goran Dragić po Jankovićevi želji zaigral v ljubljanski Olimpiji? (to je VSE kar vemo) (foto: Instagram/Goran Dragić)
Instagram/Goran Dragić

Ljubljanski župan Zoran Janković je pred kratkim predstavil svojo idejo, v kateri bi Dragić po koncu kariere zaigral za Olimpijo.

Zoran Janković je v pogovoru za Nedeljski Dnevnik pred kratkim predstavil zanimivo idejo, v kateri bi slovenski košarkarski as Goran Dragić po uradnem zaključku svoje kariere zaigral za ljubljansko Olimpijo. S tem je namignil, da bi lahko Dragića odvrnil od upokojitve. Kaj je torej ljubljanski župan povedal o svoji ideji o Dragićevi potencialni vrnitvi?

"O njem res veliko razmišljam, za njegovo tekmo v Stožicah sem kupil tri vstopnice, ob igrišču, dal sem praktično pol plače, da nanjo peljem obe vnukinji. Potem pa sem Gogija vprašal, glej, vse si razprodal s temi tvojimi zvezdniki, ampak jaz bi bil za to, da naslednji dan naredimo še spektakularno tekmo Slovenija - Srbija. Reci, da si za, in takoj pokličem oba predsednika zvez Erjavca in Danilovića. Zdaj čakam na njegov odgovor. In potem razmišljam naprej. Želim si, da bi zadnjo sezono odigral pri Olimpiji. Lahko napišete, da če zdrži drugo tekmo, grem po mikrofon in ga povabim v Olimpijo. Če bi on igral za Olimpijo, bi bila to povsem druga dimenzija," je povedal Janković.

Kaj o tem meni Dragić še ni znano, težko pa je tudi ugibati o verjetnosti za dejansko uresničitev županove želje. V začetku januarja je na tiskovni konferenci Goran Dragić namreč temeljito pojasnil razloge za svojo odločitev o zaključku svoje športne kariere in pokazal, da je bila njegova odločitev dobro premišljena in temeljita. 

Screenshot/Instagram/Goran Dragić

Med drugim je takrat Dragić povedal: "Bom pošten. Imel sem ponudbe iz Evrope. Lahko bi šel v Milano, Madrid, Atene, Barcelono ... Toda nisem želel biti v Evropi, saj si nisem mogel zamisliti, da bi bil eno leto brez svojih otrok. Edina možnost je bila Miami Heat, dejansko sem se pogovarjal s tem klubom. Na koncu so bila pogajanja neuspešna, saj imajo preveč igralcev pod pogodbo. V tem času sem bil doma, treniral sem vsak dan. Še zdaj treniram. Toda moja otroka ... Vsak dan sem ju peljal v šolo in šele zdaj vidim, koliko časa sem izgubil. Celo njuna rojstna dneva sem izpuščal ... To je bil glavni razlog za moje slovo. No, pa tudi zdravje. Moje levo koleno ni v najboljšem stanju."

Takrat pa je vseeno tudi malo namignil, kaj se dogaja v njegovem življenju in kako bo nadaljeval v prihodnosti: "V kratkem imam sestanek z vodilnimi pri Miamiju in videli bomo, kaj bo prinesla prihodnost. Vsekakor se še naprej vidim v svetu košarke, ki mi je dala toliko lepega in nepozabnega. Edina stvar, za katero že sedaj vem, da se z njo ne bi ukvarjal, je trenerski poklic." Kdo ve - morda pa se res še ne bo dokončno poslovil od sveta košarke.

Povzeto po Metropolitan.si

Morda te zanima še: Peter Prevc končno razjasnil, ali bo zaradi svojih vrhunskih rezultatov zamaknil svojo športno upokojitev

Preberi tudi: Nastja Gabor razkrila, kaj ji je pomagalo v težkem obdobju, ko sta se ločila njena starša

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave