Bepop stopile iz cone udobja: "Gre za napredek v naši karieri" (FOTO)

8. 7. 2024

Bepop(ke) Alenka, Ana in Tinkara so na letošnjem 43. festivalu Melodije morja in sonca (MMS) navdušile z novo pesmijo, himno poletju Valovi morja in na koncu zasedle odlično 3. mesto. Gre za pesem s pozitivnim sporočilom, ki v sebi nosi močan poletni utrip.

"Pesem Valovi morja je zelo spevna, melodija gre hitro v uho. Na neki način je motivacijska, razigrana, spominja nas na poletne počitnice, dopust in na čas, ko odženemo vse skrbi. Želimo si, da bi pesem našla pot na radijske valove in da bi si jo ljudje prepevali ter jo vzeli za svojo," so povedale članice skupine Bepop.

Avtorica glasbe in besedila je Iris Ošlaj iz skupine Sopranos, za aranžma pa je poskrbel glasbeni producent Aleš Zibelnik. Pesmi je velik pečat dal instrument ukulele, ki je pričaral poseben melos Mediterana, nanj pa je zaigral Robert Pikl iz zasedbe Manouche.

Takoj so vedele, da je prava

Ko je Alenka omenila Iris iz Sopranosov, da z Bepopovkami razmišljajo, da se prijavijo na festival Melodije morja in sonca in da potrebujejo pesem, jih je Iris presenetila.

"Iris je namreč imela že pripravljen osnutek pesmi, ki je čakala na pravo priložnost. Ko sem prvič prisluhnila njenemu posnetku, na katerem prepeva le ob spremljavi klavirja, sem morala to takoj deliti še z Ano in Tinkaro," se spominja Alenka, ki je v hipu začutila, da je to tisto, kar so iskale.

Tinkara in Ana sta se takoj strinjali, da je pesem kot nalašč primerna za takšen poletni festival, kot so Melodije morja in sonca. "Moj prvi vtis, ko sem slišala demo posnetek, je bil zelo pozitiven. Takoj sem začutila vajb pesmi in vedela sem, da gre za 'Bepop' pesem. Zdi se mi, da imamo Bepopke dokaj prepoznaven zvok, in to sem opazila tudi v pesmi Valovi morja," opiše Ana.

Mediaspeed/Borut Cvetko

Želele so si festivalsko izkušnjo

Festival je odlična priložnost, da svoje delo pokažejo širši javnosti. "Zdaj ko smo dozorele, se nam zdi prav, da imamo nekakšno festivalsko izkušnjo. To je posebna preizkušnja in odgovornost, hkrati ti da nekaj adrenalina in znova požene kri po žilah. Če pogosto nastopaš, se nekako navadiš na to, kar je odlično, da si bolj suveren. Ko se pripravljaš na festival takšnega kova, pa malo stopiš iz svoje cone udobja. Na takšno preizkušnjo se moraš drugače pripraviti. Zdi se nam, da gre za neki napredek v naši karieri," povedo Bepopke, ki so bile zadnjih pet let zelo aktivne na glasbeni sceni. Izdale so namreč kar nekaj novih pesmi, med njimi so Daj se nasmej, Ženska, Verjamem v dobre ljudi, Brez kril in Dlan v dlan.

Pesem dobila videoobleko

Dekleta so teden dni pred festivalom preživela skupaj na Obali, kjer so potekale priprave in vaje za nastop na festivalu MMS. Hitro so se organizirale in odločile, da želijo pesmi dati tudi vizualno podobo.

"Snemanje spota je potekalo na slovenski obali, na glavnem pomolu v Portorožu, na barki Regina, po slikovitih ulicah Izole ... Nekaj kadrov smo posneli tudi v apartmajskem naselju, kjer smo bile nastanjene. Moram priznati, da smo se počutile tako kot v študentskih letih. (smeh) Obenem je naša Ana 2. julija imela rojstni dan, tako da smo se skupaj malo poveselili. Za nami je res prijeten teden," zadovoljna pove Tinkara.

Nika Hočevar

Zgodbo z nastopa preslikale v videospot

Režijsko palico je vihtel primorski režiser Jan Koštric, ki se je z navdušenjem odzval povabilu. "Videospot je tako kot pesem zelo lahkoten. Dogaja se na morju, kjer se druščina zbere na barkači, da skupaj odplujejo na Valovih morja in se ima fino. Ampak pred tem se zgodi manjši zaplet, ki se na koncu seveda srečno razplete, kar boste videli v videospotu (nasmeh). Plan snemanja smo morali prilagoditi vremenu, saj nam je malo nagajalo. Začetek videospota smo v bistvu posneli na koncu, tako da smo snemali kadre v obratnem vrstnem redu. Nočna zabava na barki je bila v bistvu jutranja (smeh)," je z navdušenjem povedala Ana.

Vabljeni k ogledu videospota:

"Na barki Regina so krasno poskrbeli za nas, bili so odlični gostitelji, zahvaljujemo se jim za vso energijo. Zelo lepo se zahvaljujemo Ninu Kleindienstu in Urški Bencak, ki sta zaplesala in odigrala glavni vlogi v videospotu. Hkrati pa sta popestrila tudi naš nastop na Melodijah morja in sonca z luštno koreografijo in zgodbo, ki pristaja pesmi," je navdušeno dejala Ana.

Za njihov stajling tako v videospotu kot na festivalnem odru je znova poskrbela priznana modna oblikovalka Jerneja P. Zhembrovskyy, ki z izbiro oblačil vedno poskrbi za dovršen videz Bepopk.

Druga polovica leta bo pestra

Maj in junij sta bila za Alenko, Ano in Tinkaro zelo naporna. Tinkara je izdala svojo prvo otroško pesem Počitnice, Alenka je s Sopranosi predstavila novi singel Nekaj lepega, Ana pa je imela po koncu oddaje Delovne akcije še kar nekaj medijskih obveznosti in bila gostja v različnih podkastih.

"Vse tri že komaj čakamo, da z družinami odpotujemo na zaslužene počitnice in možgane malo odklopimo, da si napolnimo baterije, saj si to res že zaslužimo. V jesen bomo zaplule s polno paro novim izkušnjam naproti, saj nas čaka že kar nekaj nastopov. Do konca leta pripravljamo še nekaj novega, takšen je trenutni plan, za katerega verjamemo, da se bo uresničil. Naj vam namignemo, da si želimo, da bi v decembru tudi kaj ‘zacingljalo’ (nasmeh)," skrivnostno zaključijo Bepopke.