Zdaj je znano, zakaj je Pekarna Ana priznane mojstrice Ane Roš še vedno zaprta

20. 1. 2025
Deli
Zdaj je znano, zakaj je Pekarna Ana priznane mojstrice Ane Roš še vedno zaprta (foto: Aleksandra Sasa Prelesnik, aktivni.si)
Aleksandra Sasa Prelesnik, aktivni.si

Pekarna Ana je svoja vrata zaprla že oktobra. Kaj pa zdaj? 🫣

Oktobra lani je v javnosti završala novica, da Pekarna Ana zapira svoja vrata. Na vratih pekarne je kupce namreč pričakal napis, da pekarna do nadaljnjega zapira svoja vrata. Takrat je bilo tudi rečeno, da bo pekarna čez en mesec ponovno odprla svoja vrata in svojim strankam pokazala svojo prenovljeno podobo. Pekarna je namreč deležna velike prenove, v prihodnje pa bo tudi delovala pod prenovljenim konceptom. 

Zagotovo te zanima še:

Zdaj je znano, zakaj je Pekarna Ana priznane mojstrice Ane Roš še vedno zaprta
Aleksandra Saša Prelesnik, Profimedia

"Za dober mesec zapiramo vrata Pekarne Ana, da bi osvežili prostor in koncept pekarne. Vprašanje "brez odpadkov" pri ustvarjanju in kuhanju je ena od mojih prednostnih nalog in moja odgovornost do narave in družbe. S popolnimi laminiranimi testi se ne morem izogniti veliki količini nepotrebnih odpadkov, ki temeljijo na najboljšem maslu in najboljši moki. Ti odpadki so odpadki, ki jih ekipa Pekarne Ana doslej ni zmogla zadostno reciklirati. Prostor je majhen, dan je prekratek," je zaprtje takrat pojasnila Ana Roš. Od takrat je minilo že kar nekaj časa, pekarna pa ostaja zaprta. Kakšen je razlog in kdaj bomo lahko ponovno uživali v njenih dobrotah?

Danes naj bi bil najbolj depresiven dan v letu. Zakaj?

Kot poroča portal N1, bodo morali ljubitelji Aninih izdelkov počakati do pomladi. "Ker pa je odprtje odvisno tudi od obsega dela chefinje Ane in njenih ekip, točno določenega datuma še nimamo," je za omenjeni medij sporočila tiskovna predstavnica Ane Roš Stojan, katere ekipa je v zadnjem času močno zaposlena z najrazličnejšimi projekti. Čakanje pa naj bi se močno izplačalo, saj bodo v pekarno prišle tudi sladke in slane pite ter gourmet sendviči.

“Polovica ekipe Hiše Franko je uspešno izpeljala 6-tedenski pop-up v Köbenhavnu, druga polovica je vodila Hišo Franko, se nato za dva tedna preselila v Ljubljano za pop-up v sodelovanju z Mastercardom, ekipa JAZ je oddelala pester december, silvestrovo pa smo odpeljali na treh različnih lokacijah. Tukaj sta bila še dogodek v sodelovanju z danskim veleposlaništvom in Slovensko turistično organizacijo in predstavitev slovenskih vinarjev na Danskem. Veliko nenačrtovane medijske pozornosti in s tem dela pa je prinesla nagrada chefinje Ane, ki jo je prejela v Dubaju v začetku novembra. Gre za priznanje Best Chef Voted By Professionals, kar pomeni, da je po mnenju svojih kolegov, najboljših kuharjev z vsega sveta, postala najboljša med njimi. Glede na povečan obseg dela smo se odločili, da si vzamemo malce več časa za ponovno odprtje Pekarne Ana,” je še pojasnila tiskovna predstavnica.


Bizovičar veliko govori o svoji mami, kaj pa njegov oče? Razkril je, kaj počne in kaj obžaluje

Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven