Dolgo in vroče 2003

V iztekajočem se letu smo doživeli kar nekaj vročih trenutkov, ob katerih smo ostali široko odprtih ust in izbuljenih oči, nekajkrat pa so se nam celo zašibila kolena. Pripravljeni na ‘umazani deja vu’?

27. 11. 2003

Najbolj vročo sceno so na podelitvi MTV-jevih VMA (video glasbenih nagrad) uprizorile kraljica popa Madonna in princesi Britney in Christina, ko so na odru izvedle menage a trois: Madonna je najprej po francosko poljubila Britney, potem pa še Christino. Tabuji o istospolni ljubezni padajo iz dneva v dan.

Po tem, ko smo v prejšnji številki obžalovali, da se pri nas punce ne poljubljajo na odru, je za tovrstno dvigovanje temperature poskrbela Vesna Milek v novi predstavi Tomaža Pandurja: 100 minut, in za TVS priznala, da bi bil neodrski poljub zagotovo bolj intimen.

Največja ‘gola’ fotografija se je zgodila na ulicah Barcelone. Svetovno znani fotograf nagih inštalacij Spencer Tunick je prepričal okoli 7.000 ljudi, da se slečejo do golega, in potem začel besno pritiskati na sprožilec. Lahko si samo mislimo, kaj se je dogajalo po ‘fotosešnu’.

Johnny Depp je v filmu Pirati s Karibov dokazal, da je lahko moški z mastnimi in neurejenimi lasmi, z zlatim zobom ter vodoodporno maskaro neverjetno kul in seksi.

Ko se je David Beckham odločil, da bo zamenjal delodajalca in se preselil v sončno Španijo, je sprožil svetovno histerijo in postal največji angleški seks izvoz po Seanu Conneryju.

Končno so naši oglaševalci začeli izdelovati zanimive reklame. Le poglejte Mlinotestove spermije, ki letijo čez vaš domači TV-ekran. Orgazmično.

Letošnje leto je resnično postreglo z zanimivimi podelitvami nagrad. Na Brit awardih se je npr. Justin Timberlake dodobra lotil ritke Kylie Minogue in pri tem vidno užival. Če lahko verjamemo Kylie, ki je pred kratkim izjavila, da je razkazovanja njene ritke konec, je to storil ravno pravi čas.

Konec maja je k nam pristopicljala tudi slavna glasbena televizija MTV z oddajo Dance Floor Chart in pripravila plesni dogodek v BOF-u ter na omenjenem kanalu predstavila Ljubljano Evropi. Od takrat se tudi slovenski videospoti vsaj 2-krat tedensko vrtijo na MTV-ju.

Matrica se je letos zgodila kar dvakrat, poleg nepozabne in večne ljubezni med Neom (Keanu Reeves) in Trinity (Carrie-Anne Moss) je, kar se seksipila tiče, izstopala seksi Monica Belluci – spanex je nedvomno bolj seksi od usnja, avtomatske puške pa navadno ne pripomorejo k dvigu vzdušja.

Poslovna revija Forbes je našo prestolnico uvrstila med deset naj mednarodnih mest za samske. Izredno navdušeni nad populacijo študentov in študentk ter nad našo prijaznostjo so nas na internetnemu glasovanju prepričljivo uvrstili na prvo mesto pred svetovnimi prestolnicami, kot so Pariz, London, Barcelona, Stockholm ... Pa naj še kdo reče, da nismo svetovljanski.

Chippendales, najbolj znani slačifantje, so nas obiskali – in to ne enkrat, ampak dvakrat. Postavni, z dletom izklesani ter popolnoma fizično pripravljeni so bili slečeni, trenirani, naoljeni in predstavljeni z odlično koreografijo samo z enim namenom: ‘zabavati ženske’. Po nabito polnih dvoranah sodeč in obisku na Cosmo žuru jim je več kot uspelo.

Skoraj zagotovo najbolj uspešna slovenska glasbena zasedba Siddharta je dodobra napolnila bežigrajski stadion in poskrbela za trume navdušenih oboževalcev, ki so za podpise Siddhartovcev poskrbeli tudi za zelo zanimive podlage.

Neustavljivi šarmer Bryan Adams je s svojim štiričlanskim spremljevalnim bendom v dobrih dveh urah navdušil nabito polno dvorano hale Tivoli in poskrbel za dodatno dvigovanje temperature na after partiju v Casa del Papa.

Sedaj je uradno ... najbolj seksi terminatorka je Kristianna Loken. Čeprav najbolj slavni terminator/guverner v tretjem delu pri svojih letih še vedo kaže trenirano zadnjo plat, pa je hladnooka ubijalka s prsmi na ukaz zagotovo bolj vroča izbira.

Po letošnjem plazu odpiranj novih lokalov v Ljubljani je prvo mesto najbolj vročega prevzel Global. Mogoče zato, ker je med lokali za tiste, ki so kul (oz. to hočejo biti), prišel zadnji, pa tudi visoko nad konkurenco je ... vsaj deset metrov. Tudi mamljiv oglas (spet poljub) je pripomogel k temu.

Vroči Pianist Adrien Brody je s strastnim poljubom na podelitvi Oskarjev popolnoma zmedel ubogo Halle Berry, ki kar ni vedela, kaj naj stori sama s seboj.

Duran Duran so se na pobudo Billa Gatesa (in z njegovo izdatno finančno injekcijo) po petnajstih letih zopet zbrali in zaigrali ‘nove romantike’ željnemu občinstvu. Vse, ki ste bile zaljubljene v Simona Le Bona ali basista Johna Taylorja, pomislite – so še vedno tako seksi kot v osnovnošolskih dneh? Kakor koli, nekaj privlačnega še mora biti na njih, saj so karte za koncert razprodali v le nekaj minutah.

Teorija, da slavne igralke ljubijo rokerje, so vse bolj resnične. Zadnja igralka, ki je padla na rokerske mišice, je mična, dolgonoga Nicole Kidman, ujel pa jo je nihče drug kot Lenny ‘Grrr’ Kravitz.

Od letos naprej se lahko kremžite in smejite kolikor hočete, pa vam ne bo treba na plastično operacijo! Na tržišču so nove kreme proti mimičnim gubam.

Slovenci smo ugotovili, da se lahko pozimi počne še kaj drugega, kot smuča. Odkrili smo tople kraje. Najbolj vroče v zadnji sezoni je prav gotovo rdečemorsko letovišče Sharm El Seik.

Davorin Pavlica, Grega Zalaznik, Jasmina Dvoršek