Dnevniki vampirske punce Nine Dobrev

Nina Dobrev, ki je v Vampirskih dnevnikih preplavljena s strahom, se v zasebnem življenju trenutno spopada s čisto posebnimi izzivi. Je polna nove energije in pripravljena na vse, tudi na vrnitev k naravi v ta hip najbolj svežih modnih videzih sezone.

Roberto Cavalli
Krilo, bluza, 
ogrlica in uhani, Roberto Cavalli; modrček, Elle Macpherson Intimates; škornji, Hunter Boots. (foto: Matthias Vriens-McGrath) Matthias Vriens-McGrath
18. 11. 2013

Po štirih letih igranja Elene, najbolj nesrečne najstnice v izmišljenem mestu Mystic Falls, in njene zlobne alter ego dvojčice Katherine je vloga v komediji Let's Be Cops, ki pride na velika platna prihodnje leto, za Nino Dobrev pravo olajšanje.

"Lica me bolijo od celodnevnega smejanja. To je veliko bolje kot imeti rdeče oči zaradi jokanja," pravi. "Srednješolke sem igrala osem let, najprej v nanizanki Degrassi: The Next Generation, nato pa v Vampirskih dnevnikih. Zdaj je Elena končno maturirala, jaz pa sem tudi končala poglavje igranja srednješolk. Obe, Eleno in mene, čakajo novi izzivi."

24-letna Nina Dobrev se je rodila v Bolgariji, ko je imela dve leti, pa se je z družino – starši in bratom – preselila v Toronto. Že kot majhna deklica je hodila na ure baleta in ritmične gimnastike. Pozneje jo je delo fotomodela pripeljalo do nastopanja v reklamah, od tam pa ni bilo več daleč do prvih filmskih vlog.

Nina nam z navdušenjem pripoveduje o vsem, kar je povezano z Vampirskimi dnevniki, zadržana je samo, ko beseda nanese na božanskega Iana Somerhalderja, njenega soigralca in partnerja v resničnem življenju.

Tako kot je molčala o njuni večletni zvezi, molči tudi zdaj, ko že nekaj mesecev nista več par. Iana se poleg vloge v Vampirskih dnevnikih spomnimo tudi iz TV-drame Lost, bil pa je tudi fotomodel. Nini je bilo ob razhodu težko, ampak verjamemo, da se bo mlada in nadarjena igralka pobrala. Šušlja se celo, da Nina ni več sama, še manj pa žalostna! Njen novi princ naj bi bil plesalec in koreograf Derek Hough in golobčka si po videnem kar naprej izkazujeta naklonjenost na socialnih omrežjih.

To leto je bilo zate precej zabavno, kajne?

Ja, za to je poskrbelo veselje ob snemanju novega filma, prav tako pa me je sprostilo, da sem si lahko vzela čas zase, za branje, potovanje. S prijatelji sem šla na Tajsko.

Na fotografijah, ki si jih pred kratkim objavila, je videti, da sta se tudi z Julianne Hough (op. prev.: sestro Dereka Hougha) zelo zabavali na plaži.

Res sva se! Okoli mene je veliko deklet, s katerimi se pogovarjam ženske reči, z Julianne pa čutim drugačno povezanost. Tako tudi nisva govorili o make-upu in podobnem, kar običajno čvekamo punce, pogovarjali sva se o življenju in malce bolj bistvenih rečeh.

Najbrž je super imeti prijateljico, s katero si imaš toliko za povedati?

Najino prijateljstvo ne temelji na tem, žal mi je, da se sploh tako interpretira, kajti povezuje naju veliko več kot to. Ne opredeljujejo nas razmerja, bistveno je, da smo iskreni do sebe in si ne pustimo, da bi se v razmerju izgubili, pa naj bo to romantično razmerje ali prijateljsko.

Sicer pa Julianne ni tvoja edina prijateljica?

Rada sem obkrožena z ljudmi, ki me zanjo nasmejati, in to do solz. Imam nekaj tako zabavnih prijateljev, da se še sama počutim zabavna, ko sem z njimi. Potem so tu intelektualni prijatelji, ti me polnijo na drug način. Ena mojih najboljših prijateljic pa je moja mami. Da mi veliko rahločutnih nasvetov, tudi takrat, ko jih nisem pripravljena slišati.

In kaj je tisto, kar res nisi pričakovala, da boš slišala od nje?

Zadnjič mi je rekla, da je zadovoljna, ker me je imela tako mlada, stara le malo čez 20. Zdi se ji, da ne bi imeli tako tesnega odnosa, če bi bila med nama večja razlika v letih.

Bi zato imela tudi ti mlada otroke?

Po svoje je imela prav, a jaz jih vseeno še ne bi imela prav kmalu. Veliko delam in sem polno zaposlena, ko se bom odločila za otroke, pa hočem imeti čas, da se jim bom posvetila in da bom lahko dobra mama. Zdaj še ni pravi trenutek.

Kakšni so tvoji načrti, imaš pred seboj kakšne posebne izzive?

Rada bi odprla studio za jogo. Načrtovanje in iskanje različnih možnosti je zabavno, prisili me, da razmišljam na način, kakršnega sicer nisem vajena. To je tako, kot če treniraš mišice, ki jih do zdaj še nisi – navdušujoče je, hkrati pa tudi malo boleče. Joga mi je spremenila življenje in upam, da ga bo tudi drugim.

Se ti zdi, da si do sebe zelo zahtevna?

Morda. Nenehno poskušam biti boljša, zato tudi prenesem veliko bremen. Rada bi se naučila čim več. Ker nisem dokončala študija, imam vedno občutek, da se moram dokazovati, zato nikoli nočem biti tista, ki o nečem ve najmanj.

Kaj te pri fantih najbolj privlači?

Kemija med dvema je ali pa je ni, me pa pri fantu privlačijo razmišljanje, humor in talent. Vse to moram prepoznati v njem, da se lahko zaljubim. Nisem dekle za eno noč, sem punca za resna razmerja.

In kakšen je fant po tvojem okusu?

V nekaterih pogledih sem moderna, v drugih pa staromodna. Všeč mi je na primer, če mi fantje pridržijo vrata, če so prijazni in pozorni. Moški v obleki in ves kot iz škatlice mi je všeč, privlači pa me tudi, če se prikaže tak, kot da je pravkar vstal iz postelje, malce pomečkan, takšen, ki se ne trudi ugajati, a je vseeno vražje seksi. Če tip preživi več časa pred ogledalom kot jaz, mi to vsekakor ni všeč.

Pred kratkim si izjavila, da si rada obkrožena z ljudmi, ki se ti znajo postaviti po robu, to drži?

Ja, pomembno je, da imaš okoli sebe tudi ljudi, ki ti vedno ne prikimavajo. Če so stvari preveč preproste, niti slučajno niso zabavne (nasmešek).

Prevedla in priredila: Katarina M. Bajt

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri