Dianna Agron: Plavolasa seks bomba iz Gleeja

Na zaslonih je Dianna Agron neusmiljena, občasno kar zlobna lomilka src, v realnosti pa je 25-letna igralka topla, prisrčna in v ljubezni zelo previdna punca.

Dianna Agron: Seks bomba iz Gleeja (foto: Marc Hom, Getty Images, promocijski material) Marc Hom, Getty Images, promocijski material
1. 11. 2011

Prvo, kar opazimo pri Dianni Agron, je, kako zelo drugačna je od seksi in pasje navijačice iz serije Glee.

Njeni do brade dolgi lasje (ker si je neskončno želela spremembe, je producente serije prosila, naj ji dovolijo, da se postriže, in nekaj dni pred intervjujem so končno popustili) so razmršeni, vanje pa je vpet debel rožnat pramen las Manic Panic.

In medtem ko ima punca iz navijaške skupine Cheerio najraje dekliška oblačila, nas Dianna v svojo hotelsko sobo v Vegasu povabi v hlačah za jogo Lu­lulemon Athletica in v oprijeti majici, na kateri je narisan kit.

Seveda marsikatera igralka nima nič skupnega z likom, ki ga igra, a pri Dianni res težko rečemo. Imela je le malo intervjujev pa tudi v rumenem tisku se pojavlja bolj poredkoma, zato je pravzaprav sploh ne poznamo. Kmalu nam postane jasno, da gre tu za povsem strateško odločitev …

Med pogovorom o najnovejši sezoni Gleeja je Dianna navdušena, nasmejana in polna zanosa, ko pa se vprašanja dotaknejo zasebnosti, se začne zapirati kot školjka.

Še preden jo lahko vprašamo, nam sama pove, zakaj: “Zelo žalostno je, kaj se zgodi z ljudmi, kot je Lindsay Lohan. Čudovita igralka je, a obenem živi primer tega, kaj se lahko zgodi, če ljudje preveč vedo o tvojem zasebnem življenju. Nate začnejo gledati z drugimi očmi. Nočem, da se kaj takšnega zgodi meni.”

Po drugi strani je Dianna hvaležna, da ima oboževalce, in jih nikakor noče razočarati. Prav zato nam razkrije več o svojem res nekonvencionalnem otroštvu, o tem, kako je uspela v Hollywoodu in  nam – čeprav le na kratko – pove tudi nekaj besed o svojem skrivnostnem ljubezenskem življenju.

Kot v pravljici

Diannino otroštvo je bilo dobesedno kot iz pravljice: njen oče je bil namreč vodja znane hotelske verige, zato so z družino živeli kar v hotelskih apartmajih.

“Celo krilo nadstropja v hotelu je bilo naše. Imela sem lastno spalnico in vse. Življenje v hotelu je bilo zanimivo tudi zaradi vseh različnih ljudi, ki sem jih opazovala, kako so prihajali in odhajali,” se spominja.

Živela je kot v filmu, a le do srednje šole, ko je postalo zares težko. Pri petnajstih je izvedela, da ima njen oče multiplo sklerozo: “Po tistem se je marsikaj spremenilo. Pri teh letih niti pomisliš ne na to, da tudi starši lahko umrejo.”

Bolezen je uničila zakon njenih staršev, ki sta se razšla, kar je njo in njenega mlajšega brata zelo prizadelo. “Morala sem igrati vlogo družinskega terapevta … morala sem biti lepilo, ki je družino držalo skupaj,” za trenutek utihne.

“O teh stvareh še nisem pripravljena govoriti.” Nobenega dvoma ni, da je nastopil tisti trenutek, ko je treba zamenjati temo.

Ko smo več dni po intervjuju med pogovorom z njenim soigralcem Coryjem Monteithom omenili, da daje Dianna vtis, da je mehka, a hkrati jeklena, je ta natanko vedel, o čem govorimo: “Spomnim se, da sem jo enkrat videl, ko je po dolgem dnevu snemanja zvita v klobčič zaspala na fotelju in se mi je zdela kot kakšna labodka. Po drugi strani pa jo poznam kot zelo odločno punco, ki natanko ve, kaj hoče.”

Temo smo torej speljali k igranju in Dianna se je vidno sprostila. Da ima v sebi igralsko žilico, je ugotovila po nekaj vlogah v šolskih igrah. Takoj po maturi je staršem oznanila, da se seli v Los Angeles. Čeprav nad takšno novico večina staršev ne bi bila ravno navdušena, so Diannini njeno odločitev podprli.

“Sem najstarejša v družini in sem bila vedno zelo odločna. Starši niso dvomili o meni, saj jih nisem nikoli razočarala.” Po dobrem letu dni se ji je končno nasmehnila sreča: pojavila se je v nanizanki Veronica Mars, v kateri je glavno vlogo igrala ena izmed Dianninih vzornic Kristen Bell.

Prava vloga

Čeprav se je Dianna pojavila v le nekaj epizodah, je Kristen nanjo naredila tak vtis, da je njeno vedenje začela posnemati.

Tudi Kristen ni bila nad Dianno nič manj navdušena in je, podobno kot Cory, primerjavo zanjo prav tako našla v svetu živali: “Dianna naj bi bila v nanizanki samo enkrat, a je bila tako dobra in markantna, da so jo pripeljali nazaj. Je nenamerno elegantna, kot jelen, ki se počasi giblje po gozdu. Obenem je tudi zelo topla, a je na njej nekaj tako zelo skrivnostnega.”

V naslednjih dveh letih se je pojavljala v različnih televizijskih nanizankah, nato pa je končno dobila avdicijo za vlogo, po kateri je tako hrepenela.

“Po avdiciji za Glee sem bila navdušena, a sem domnevala, da bodo raje izbrali kakšno pevko z Broadwayja,” se spominja. Dianna je vedela, da bodo vse, ki so se potegovale za njeno vlogo, pele hite, zato je sama izbrala nekaj manj znanega, džezovskega.

“Bila sem tako živčna, da sem pela oktavo višje, kot bi morala. Ampak vžgalo je, ker je zvenelo dekliško, in ravno to je bilo tisto, kar so iskali.”

Čez nekaj dni so jo producenti ponovno poklicali, a s prošnjo: želeli so jo videti še z ravnimi lasmi (prvikrat je imela naravno valovite), ker jih je najbrž zanimalo, ali se lahko prelevi v elegantno Quinn.

“Pred tem sem bila na neki drugi avdiciji in nisem imela časa, da bi šla vmes domov. Kupila sem ravnalnik las in si lase zravnala kar na stranišču neke kavarne. Spominjam se, da sem se pogledala v ogledalo in si rekla Uspelo ti bo! Dobila boš vlogo!”

Izkazalo se je, da je imela prav. Ko je prišla v studio, je morala najprej izpolniti kup obrazcev. “Potem me je prišla gospa iz ekipe, ki je izbirala igralce, vprašat, ali sem podpisala vse papirje. Ko sem pritrdila, mi je čestitala in rekla, da z delom začnem čez dva dni. Zdelo se mi je, da sanjam!”

Odkar je dobila to vlogo, je Dianni uspelo igrati še v treh filmih: Burleska, Lovci in Jaz sem četrti. Prav zadnji je odličen uvod v naslednjo temo …

Poželenje in previdnost

Dianna je bila največ pozornosti s strani paparacev deležna, ko je začel rumeni tisk ugibati o njenem razmerju s soigralcem iz filma Jaz sem četrti Alexom Pettyferjem. Govorilo se je celo, da sta zaročena.

Prav takrat, ko naj bi hodila z njim, je Alex začel dobivati sloves najnovejšega porednega fanta Hollywooda, saj naj bi zamujal na premiere in ugovarjal režiserjem. Tako so se začele širiti govorice, da je njegova vihravost razlog, da sta se razšla.

Čeprav smo si mislili, da odgovora najbrž ne bomo dobili, smo jo vprašali, ali je na vsem tem kaj resnice.

Najine zveze nisva nikoli potrdila. Ste prepričani, da sva bila sploh skupaj?” nas izzove. Ker nismo bili nikoli na dvojnem zmenku skupaj z Dianno in Alexom, moramo priznati, da o tem res nismo povsem prepričani. “Bilo ni niti ene fotografije, nobenih zanesljivih virov, ničesar!”

Diana se trudi, da bi ohranila nevtralen izraz in ostala umirjena, a nam ta izmuzljiva izjava pove več kot tisoč besed. Kljub temu se od njene preteklosti, do katere je tako zaščitniška, raje pomaknemo k prihodnosti.

Dianna pravi, da je prav nič ne moti, da je samska. Včasih gre kar sama v kino pa tudi v Parizu je nekaj časa preživela čisto solo.

To pa še ne pomeni, da noče koga spoznati, le ta oseba mora imeti vse tisto, kar ona išče: “Moški mora biti iskren, imeti mora integriteto in pogum, da je tak, kakršen je v resnici. V razmerju hitro odkriješ, ko se nekdo pretvarja ali pa je negotov. S takšnimi ljudmi se je nevarno zaplesti. Ljubosumje je prav tako nekaj, s čimer se ne maram ukvarjati. Takoj ko ga zavoham, zbežim. Z vso hitrostjo. Ljubosumje bo vedno nekaj slabega.”

Besedilo: Ky Henderson, prevedla in priredila: Živa Lečnik, fotografije: Marc Hom, Getty Images, promocijski material

Višja urednica mode in lepote: Rebecca Hessel Cohen. Pričeska: David Babaii za Couture Colour pri traceymattingly.com. Ličenje: Jillian Dempsey za Avon pri The Wall Group. Manikira: Kimmie Kyees za Orly International/Celestine Agency. Top: Dolce & Gabbana.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri