Demi Moore: Shujšana, bleda, živčna

Demi Moore deluje vse prej kot srečna. Kakšno vlogo pri tem igra Ashton Kutcher?

12. 10. 2011

Objem kolegice je Demi Moore dobro del. Delovala je tako krhko, da je bilo videti skoraj tako, kot bi se morala opirati na Jennifer Aniston.

Bleda in zastrašujoče suha je 48-letnica pred kratkim drobencljala po rdeči preprogi v New Yorku, kjer je predstavljala svoj režijski prvenec Five. Poskušala se je smehljati, a ji ni ravno uspevalo. Kako bi ji le?!

Njen mož Ashton Kutcher, ki je ob takšnih priložnostih največkrat ob njej, je bil tokrat odsoten.

Dva dni pred tem pa sta hollywoodska zakonca šesto obletnico poroke preživela vsak zase, saj ju je ločevalo kar štiri tisoč kilometrov.

Živita ločeno

Kot uradno obrazložitev njune ločenosti so navedli poslovne obveznosti – Ashton je v Los Angelesu snemal priljubljeno humoristično serijo Dva moža in pol, Demi pa v New Yorku nov film režiserja Stevena Soderbergha z naslovom Magic Mike. To je bil povod za zlobne govorice. Znova. Za govorice, ki bi prav vsako žensko pretresle do dna duše, pa je poskrbela revija Star, ki je poročala, da se je Ashton večer pred obletnico poroke s prijatelji zabaval v nočnem klubu Fluxx v San Diegu in se oziral za vročimi dekleti. Klub naj bi zapustil s 23-letno blondinko Saro Leal in se z njo zabaval še v hotelu Hard Rock.

"Moj zakon je že dolgo uničen," naj bi ji Ashton zaupal, pri reviji Star pa so navedli še dokaze, ki naj bi to potrjevali – igralcev že od avgusta niso videli skupaj v javnosti, Demi pa ni spregovorila niti besede o tem, kakšna se ji je zdela prva epizoda serije Dva moža in pol z njenim možem, ki so jo predvajali sredi septembra.

To, da ne nazadnje Ashton in njegova žena že nekaj časa živita ločeno, pa naj bi potrjevalo govorice, da je dogovor o ločitvi že sklenjen. Vse to so šušljanja in podtikanja, ki jim slavni par ni izpostavljen prvič. Že pred enim letom je ista revija pisala o tem, da je Ashton Demi prevaral z dvema ženskama, starima malo več kot 20 let, in da je z eno od njiju spal celo na domačem kavču. Kaj lahko človek sploh še reče in kako se lahko brani, če se zdi, da je polovica sveta o njegovem početju obveščena bolje kot on sam?

Dolgo se je borila proti govoricam

Že od leta 2003, ko se je začela njena ljubezenska zgodba s 15 let mlajšim mladeničem iz Iowe, je Demi Moore izpostavljena zlobi, sovražnosti in strupenim pripombam.

Poslušala in brala je o tem, da on tako in tako ne namerava imeti nič resnega z njo, da je veliko prestara zanj in da ga ne bo mogla obdržati. Seveda pa niso mogli niti mimo tega, da le zaradi njega ohranja svoje telo na ravni telesa 30-letnice s pomočjo botoksa in lepotnih operacij (prsi).

Neka študija je pokazala, da tako veliko socialno izključevanje zelo negativno vpliva na posameznika – ženske, ki so v zvezah z mlajšimi partnerji, so izpostavljene velikemu duševnemu stresu, saj kršijo socialne norme in se morajo nenehno boriti proti izključevanju. Občutek, ki Demi očitno muči prav vsak dan.

Na vse te pritiske se je odzivala s fotografijami, ki jih je objavljala na Twitterju, vročimi virtualnimi sporočilci za Ashtona, ki si jih je kracala kar na roko (pridi v posteljo, ljubček), in realnimi vročimi plesi v naročju na koncertu Snoopa Dogga. Poleg tega se je zabavala s hčerkami in dan zamenjala z nočjo. Bo že pokazala tistim, ki ji želijo podtakniti krizo srednjih let!

"Z Ashtonom si že dolga leta piševa ljubezenska sporočila na samolepilne listke," je še avgusta navdušeno povedala v intervjuju za revijo Glamour. Zdaj, v prekletem sedmem letu, pa se zdi, da so poskusi, da bi razblinila vse dvome o tej ljubezni, tako močno razjedli Demi, da še sama ne ve, kaj naj si sploh misli o vsem skupaj. Od kod naj črpa moč za boj, ki ga očitno nikoli ne bo konec? Za boj, ki se celo še bolj zaostruje, med drugim tudi zato, ker je njen mož s 700 tisoč dolarji honorarja za eno epizodo serije Dva moža in pol na vrhuncu kariere, medtem ko njena kariera bolj ali manj le še životari. Od filma Charliejevi angelčki: S polno brzino pred osmimi leti ni posnela niti ene uspešnice, v komediji LOL pa igra mamo (!) najstniške zvezdnice Miley Cyrus.

Na spletnih forumih kot odziv na novice o ločitvi lahko prebira komentarje v slogu ‘saj je bilo ves čas jasno, da se bo to zgodilo’ …

Ni se potuhnil

Toda tokrat je nekaj drugače. Lani se je Ashton na očitke, da je bil nezvest, odzval še z besom in na Twitterju napisal:

"Novinarska svoboda ne pomeni, da si izmišljuješ zgodbice!", potem pa je še dodal:

"Če pri reviji Star zapišejo, da varam, je to obrekovanje moje osebnosti."

Demi pa se je seveda strinjala z njim:

"Kar povej jim, kar jim gre, moj ljubček!"

Tokrat pa sta zvezdnika, ki slovita po tem, da sta nora na Twitter, poskrbela za uganko, ki jo zdaj rešujejo predvsem ljudje iz njunega okolja.

"Če si zaradi napake nekega človeka prizadet, se spomni sebe in se začni zavedati lastnih prestopkov. Potem boš hitro pozabil na jezo," je v noči domnevnega skoka čez plot Demi na Twitter napisala modrost grškega filozofa Epikteta. Ashton je najprej modro molčal, nekaj dni pozneje pa se je na njegovem profilu na Twitterju pojavila povezava do pesmi skupine Public Enemy z naslovom Don’t Believe The Hype, ki ji je sledila skrivnostna misel:

"Če sprejmeš to, da veš nekaj, o čemer ničesar ne veš, delaš norca iz sebe in mene."

Toda v nasprotju z domnevno afero s Saro Leal, ki se je potuhnila, pred tem pa sporočila, da bi za 250 tisoč dolarjev izdala vse intimne podrobnosti, se igralec tokrat ni skril. Namesto tega je prišel iz skupne hiše in se odpeljal na prizorišče snemanja serije Dva moža in pol, pozneje pa so ga zasačili med nakupovanjem v Los Angelesu. Tudi Demi naj bi se vrnila v Los Angeles, njuna predstavnika pa za zdaj še nista ničesar komentirala.

Ostala je povsem sama

Kaj zdaj sploh še preostane Demi? Njeni psi Vida Blue, Bama in Wonka ter redna vadba.

"Vedno, kadar sem se slabo počutila, sem poskušala zagospodariti nad svojim telesom. Uspelo mi je in postala sem obsedena s tem," je igralka lani priznala v intervjuju za Harper’s Bazaar.

Zdaj se zdi, da je zapadla v svoj stari vzorec. Situacija je zanjo nova in še posebej boleča. Katere vloge ji bodo pripadle v prihodnje, je še nejasno, pa tudi doma je zdaj bolj mirno in prazno kot prej.

Njene hčerke, 23-letna Rumer, 20-letna Scout in 18-letna Tallulah, so že odletele iz družinskega gnezdeca, prostorska oddaljenost od soproga pa je zdaj postala še čustvena. Ne glede na to, ali jo je Ashton prevaral ali ne, namesto žareče samozavestne zvezdnice danes gledamo zelo negotovo žensko, ki se fotografira v postelji in fotografije objavlja na internetu.

Te slike so v bistvu klic na pomoč, saj se ji je iz rok izmuznila močna opora, na kateri je zgradila drugo polovico svojega življenja.

Zdaj se mora torej posvetiti sebi.

Že v začetku septembra je na Twitterju objavila fotografijo svojega golega hrbta in pripisala:

"Še vedno imaš sebe, zato: hvala ti, Bog."

Povzeto po reviji Lea