Demi Moore: Hčerke so ji obrnile hrbet

Življenjska kriza igralke Demi Moore je tudi njene hčerke Rumer, Scout in Tallulah pripeljala do čustvenih meja zmogljivosti.

20. 7. 2012

Zdaj so se tri dekleta odločila za drastičen ukrep. Bo družina zaradi tega dobila novo priložnost?

Na prvi pogled so tri mlade ženske videti neobremenjene. Toda videz vara. Rumer, Scout in Tallulah Willis živijo v stalnem precepu med lastnim odraščanjem in velikansko odgovornostjo, ki jo morajo že devet mesecev, odkar se je ločila od 15 let mlajšega Ashtona Kutcherja, prevzemati za svojo slavno mamo, 49-letno hollywoodsko igralko Demi Moore.

Ne zmorejo več

Gre za nalogo, ki je zanje morda pretežka. Predvsem je izredno težka za mlajši dekleti, ki imata trenutno dovolj svojih skrbi. Osemnajstletni Tallulah sive lase povzroča njena fotografija zgoraj brez, ki kroži po svetovnem spletu. Da bi bilo vse skupaj še huje, pa na tej fotografiji v rokah drži nekaj, kar sumljivo spominja na džojnt. Dvajsetletno Scout pa so v New Yorku zalotili, ko je v močno vinjenem stanju poskušala priti v neki nočni klub s ponarejeno osebno izkaznico.

Ena meja je že dosežena, in sicer meja čustvene zmogljivosti. Skupaj s starejšo sestro, 23-letno Rumer, sta se Tallulah in Scout zato odločili, da bosta za zdaj prekinili prav vse stike s svojo mamo.

"Tega preprosto ne zmorejo več," je povedal družinski prijatelj in dodal:

"Med Demijino ločitvijo od Ashtona, med njenim zdravljenjem in tudi po njem so punce ves čas stale ob strani svoji mami. Zdaj pa so ugotovile, da se morajo umakniti."

S praktičnega zornega kota to sploh ni težko, saj najmlajša sestra živi pri svojem očetu Bruceu Willisu, preostali dve pa sta že nekaj časa samostojni in imata svoji domovanji.

Morale so prevzeti vlogo odraslih

Vse od ločitve lanskega novembra je življenje Demi Moore pravi vrtiljak. Srčno bolečino po skoraj desetletnem razmerju je poskušala omiliti z alkoholom in stradanjem. Njene hčerke so jo sicer pogosto obiskovale, a niso vedele, kako bi ji lahko pomagale. Januarja pa je Rumer iz neposredne bližine doživela grozo, ko je njena mama pristala na samem dnu – po epileptičnem napadu so morali Demi prepeljati v bolnišnico. Kar nekaj tednov pred tem naj bi se 'prehranjevala' le z energijskimi pijačami, poleg tega pa naj bi vdihovala smejalni plin. Sledili so skoraj trije meseci, ki jih je preživela v kliniki Cirque Lodge v Utahu in na kratkem dopustu na nekem osamljenem otoku. Potem pa se je Demi vrnila v Hollywood. Njene hčerke so takrat doživljale pravi vrtiljak čustev, ki ga je uprizarjala Demi, naposled pa so morale prevzeti vlogo odraslih.

"To je bilo težko zanje, saj so pravzaprav še same potrebovale skrb svoje mame," je še povedal družinski prijatelj.

Ashton je za Demi trn v peti

Vsaj del te skrbi jim poskušata dati njihov oče Bruce Willis in tudi nekdanji očim Ashton Kutcher, ki je uradno še vedno Demijin soprog.

ashtonPrav Ashton pa je za Demi trn v peti.

"Ločitev se ji zdi nepravična in še vedno trpi zaradi nje," razlaga njena dobra prijateljica, nekakšna življenjska svetovalka Suzannah Galland, ki še dodaja:

"Počuti se osamljeno, ker ima občutek, da gre življenje za vse druge naprej, le zanjo ne." 

Tega, da njene hčerke še ohranjajo stike z Ashtonom, Demi nikakor ne more razumeti, še pojasnjuje Suzannah, ki pa – v nasprotju z Demi – lahko razume vedenje njenih hčerk:

"Seveda je punce ločitev šokirala. Toda vse tri imajo močno vez z Ashtonom. Nočejo stalno poslušati, kako grozen moški je."

Zaradi napetosti in skrbi v zadnjem času nastajajo že pravi boji med mamo in hčerkami. Olja na ogenj je pred kratkim prilila Tallulahina zabava ob uspešnem zaključku srednješolske izobrazbe. Demi je prišla na zabavo, čeprav ni bila povabljena, saj so vse tri hčerke nasprotovale njeni navzočnosti. Bile so namreč prepričane, da medijski direndaj, ki bi nastal ob tem, ne bi dobro del njihovi mami. Po prireditvi pa so bile vse tri dokončno prepričane o tem, da je začasna ločitev od mame neizogibna. Že samo zato, da si bodo vse štiri lahko nabrale novih moči.

Potrebujejo prostor za dihanje

Punce bi s tem drastičnim ukrepom očitno rade poskrbele, da bi družina dobila priložnost za nov začetek. Ne nazadnje pa dobro vedo, da njihova mama ni sama – Demi se v svoji vili v Los Angelesu obdaja z najožjimi prijatelji, med drugim z zvezdniško fotografinjo in televizijsko voditeljico Amando de Cadenet ter s hollywoodskim cvetličarjem Ericom Buterbaughom.

"Njeno stanje se sicer izboljšuje počasi, a ji gre na bolje," poroča nekdo iz igralkinih zaupnih krogov, ki še pojasnjuje, da mama in hčerke zdaj preprosto potrebujejo nekaj prostora za dihanje. Gallandova pa upa, da se bodo ženske kmalu spet zbližale:

"Demi bi svojim hčerkam vsekakor rada stala ob strani. Saj je vendar njihova mama!"