Demetra Malalan: Iz sramežljive deklice zrasla v zvezdo

Demetra Malalan je prikupna 15-letnica iz okolice Trsta, ki je že od malih nog želela peti in nastopati. Želja se ji je uresničila, saj je na šovu X Factor prvič zapela na velikem odru, kjer je s svojim glasom vse navdušila.

27. 6. 2012

Demetra Malalan je tovrstne šove spremljala že prej, tudi angleško različico X Factorja, zato je takoj, ko je izvedela, da se tudi v Sloveniji obetajo avdicije zanj, vedela, da želi poskusiti tudi sama.

Pogum je zbirala kar nekaj časa, saj pravi, da je bila po naravi vedno bolj sramežljiva, kar pa se je hitro prevesilo v samozavest, ko je bila izbrana v naslednji krog in pozneje tudi v finalno oddajo.

Žirija je ni mogla prehvaliti, še posebej jih je navdušila s svojo zrelostjo, in kot je eden izmed njih opisal njeno 'staro dušo', ki jo izraža skozi svojo glasbeno interpretacijo.

"Mislim, da je ravno to moj x faktor, ki me razlikuje od drugih, saj med petjem dejansko odpotujem v neki svoj svet," pove Demetra, ki sicer že vse življenje živi v sosednji Italiji, v zadnjih šestih mesecih pa je Ljubljana postala njen drugi dom.

Rojena je sicer v Trstu, vendar pa z družino že vsa leta živi v bližnji vasi Trebče, kjer je dijakinja jezikovnega liceja že prava zvezda, saj so domačini in sošolci vseskozi spremljali njene nastope in zanjo tudi pridno glasovali.

Čas za prijateljice: v petek!

Še vedno se ni povsem navadila na to, da jo na ulici mimoidoči prepoznajo, vendar je svojih prvih pet minut slave sprejela brez težav in zato z veseljem podari svoj avtogram ali fotografijo. Življenje se ji je zaradi šova drastično spremenilo, še bolj pa zaradi pomanjkanja prostega časa, ki ji ga zaradi vaj, oddaj in vožnje v Ljubljano ni ostalo veliko.

Nekaj časa zase in za svoje prijatelje je imela le ob petkih, ko se je s prijateljicami najraje odpravila v nakupovalni center ali v kino.

"Tudi šolo sem malce zanemarila, vendar vseeno pazim, da opravim vse obveznosti," nam je zaupala Demetra, ki ji ni žal, da se je s svojim talentom izpostavila širni Sloveniji, saj pravi, da se je v zadnjih šestih mesecih tudi osebnostno spremenila na bolje.

"Celotna preizkušnja je vplivala tudi na mojo samozavest, saj sem veliko bolj odprta do drugih, kot pred časom, ko sem bila po naravi bolj zadržana."